Hopp til hovedinnhold
Delara x Loredana (GR:OW/TWOSIDES)
Delara x Loredana (GR:OW/TWOSIDES)

Delara er nummer 2 i Tyskland med Loredana 💫

Norsk oppsving i Europa.

En av høstens tøffeste pop-bangere tilhører Delara – tidligere Amanda Delara – som teamer opp med den sveitsisk-albanske stjernen Loredana Zefi på «Checka».

Singelen, produsert av norske Sondre Haftorsen, er nå nummer 2 hos Spotify i Tyskland – hvor det bor 83 millioner – med grønn pil oppover.

Beeindruckend!

I Østerrike og Sveits er «Checka» på 3. plass.

Siden fredag har låten streamet 2,6 millioner.

Hør den nye duetten her:

Snart hele Tysklands Delara forteller 730.no at hun synes oppsvingen er stor stas.

– Det føles litt uvirkelig. Samtidig er det veldig deilig å se de gode resultatene etter alle de timene vi har putta i studio på den ene enden, og teamet vårt GR:OW på kontoret på den andre enden, sier Osl0-artisten til 730.no.

– Det er litt morsomt. Jeg har ikke hatt en topp 50-låt i Norge én gang, og så plutselig er vi topp 2 i et av de største musikkmarkedene i verden.

Delaras nye hit har altså med den Luzern-fødte popstjernen Loredana. I løpet av et kalenderår har hun hatt fem førsteplasser i Tyskland.

Samarbeidet med Loredana, som ble gjennomført digitalt, passer perfekt med låtens budskap ifølge Delara.

– Da vi hadde skrevet ferdig «Checka» ønsket vi å ha en med en gjesteartist. Jeg kjenner til produsenten hennes Miksu fra noen år tilbake og har hørt musikken hennes gjennom han.

– Jeg lekte litt med tanken om å ha Loredana på tracken, og fortalte det til produsenten min Sondre Haftorsen, som står bak produsentspakene og styrer det meste av prosjektet, og nevnte at det hadde vært kult med den dynamikken. Samtidig som det var en sterk og tøff kvinnelig artist, låten handler tross alt om kvinner i maktposisjon, forteller Amanda.

– Teamet vårt Grind And Own alias GR:OW har allerede et stort nettverk i Tyskland og hoppet på tråden med teamet i Tyskland. Tilbake fikk vi et vers og en FaceTime-call der hun sa hun elsket «Checka» veldig mye og ønsket å ha den med på album sitt.

Sondre Haftorsen, som kun går under navnet Sondre, får mye skryt av Amanda.

– Jeg har mye å takke Sondre for. Han har hatt mye å si for min utvikling som artist. Det er masse spennende ting han jobber med akkurat nå så det er bare å følge med på Instagram-en hans.

Fingre krysset for at det blir en norsk artist på førsteplass i Tyskland <3

Les også:

Ava Max til 730.no: – Vi kvinner fortjener så mye bedre

Nyeste saker fra 730.no

Les mer