Hopp til hovedinnhold
CEZ (DAG KNUTSEN/MER) 

Cezinando vant Urørt-duellen


CEZ (DAG KNUTSEN/MER) 

Oppdatert 23. februar: 

Er det fair at de to eneste hiphop-artistene i årets Urørt må kjempe mot hverandre for en plass i selve finalen? Når de begge i tillegg er mer enn verdige vinnere av hele konkurransen? Vet, det gir iallfall god promo for Urørt og P3. <$ 

Etter massivt stemmejag fra begge leirene (og fansen) kunngjorde kanalen for få minutter siden at det er Cezinando som vant duellen mot Oscar Blesson. Gratulerer!

Snart kan du forhåpentligvis smykke deg med den gjeve tittelen Urørt-Cezinando. 🙂 

Vinneren kåres under by:Larm. Her er vår sak fra 1. februar

På nettsidene til Urørt står det at «NRK P3 Urørt er et nettsted hvor uetablerte norske artister og band kan promotere musikken sin, slik at du kan høre og laste den ned gratis.» Hos Wikipedia brukes den enda snevrere betegnelsen «usignerte artister», men vi regner med at NRK ikke står inne for akkurat dén ordlyden.  


Det er uansett litt snodig at artistene regnes som uetablerte eller «urørte» når de har profesjonelle management og promoteam bak seg, og gir ut Urørt-låtene sine via musikkselskaper med millioner i omsetning. (Er man «urørt» så lenge man ikke er signert ved Sony, Universal eller Warner?) Én har til og med vært med i voksenversjonen av MGP.

But that’s none of our business… 

Fortsetter under 

Gøy er det uansett at flinke artister som ikke er A-kjendis (ennå) får prøve seg, i det NRK selv beskriver som «Den viktigste og gjeveste tittelen nye, norske band og artister kan motta». (Glem Spellemann og Gramo-stipend på 250k.) 

Her er årets 10 kandidater: Whales & This Lake

Cezinando

dePresno

Oscar Blesson

Fasit

Lèonne

Ida Stein

Over The Trees

Frances Wave

Àgy

Som i fjor velges kandidatene til selve finalen gjennom dueller, hvor de med flest nettstemmer går videre til hovedfinalen under by:Larm 5. mars. Dessverre settes artister innen samme sjanger (eller så godt det kan gjøres) opp mot hverandre. Det vil si at vi ikke får se både Cezinando og Oscar Blesson i finalen, uansett hvor mange stemmer de får… To av tre kvinnelige artister må også duellere. 

Fortsetter underSlik blir duellene: 

1. duell – 11. februar: Whales & This Lake møter Ágy
2. duell – 16. februar: Fasit møter Frances Wave
3. duell – 19. februar: Ida Stein møter Léonne
4. duell – 23. februar: Cezinando møter Oscar Blesson
5. duell – 26. februar: Over The Trees møter dePresno

Fortsetter under

Etter at 10 har blitt til 5 skal publikum igjen stemme over hvilke tre som møtes i finalen 5. mars. Vi holder en knapp på Cez og Oscar, selv om alle selvfølgelig er verdige vinnere. Det bergenske talentet dePresno kan også få en velfortjent seier, mens elektropop-artisten Ida Stein
ligger nært våre hjerter. Hvis det ikke blir den samiske og fremadstormende P3-favoritten Ágy, da.


Elsker man autentisk rock bør man også sjekke ut Frances Wave, men det spørs om de taper duellen mot de populære pop/punkerne i
Fasit

Fortsetter under 


Det viktigste er dog ikke å vinne. I 2009 var både John Olav Nilsen & Gjengen, Fjorden Baby! og Lars Vaular nominert, men seieren gikk til Pony The Pirate.

Arif og Honningbarna er kanskje de mest kjente som har tatt hjem seieren. Band som Donkeyboy, Kvelertak, Slutface, Bendik og Lemaitre har derimot blitt snytt for seieren, til fordel for henholdsvis Heroes and Zeros, The Pink Robots, Mikhael Paskalev og Kristian Kristensen. Stem på dine favoritter her, eller ved å like/kommentere på/dele bildet av din artist fra P3s Facebook-sider. Du kan også stemme ved å twitre #UrørtDinArtist, for eksempel #UrørtOscarBlesson. 

Se også: 30 symmetriske norske kjendiser

Nyeste saker fra 730.no

Les mer