Hopp til hovedinnhold
(MER)

♫ Cezinando brekker ned albumet – låt for låt ♡

Hurra for Cez! 

I dag er 20-åringen ute med platen Barn av Europa, men tro ikke at det er hans første utgivelse. Kristoffer har allerede Framtid:Samtid og Cez 4 Prez på CV-en, og fortsetter han sånn blir det sikkert Hver gang vi møtes-grining, Allsang-allsang og Greatest Hits-skive i en alder av 22. <$

Her er forresten en liten promovideo hvor manager Gunnar Greve, Jaa9 & OnklP + andre samarbeidspartnere skryter uhemmet av den unge entreprenøren: 

Fordi han skriver bedre enn de fleste norske rappere (og skribenter) kombinert, ba vi Cez brekke ned Barn av Europa – låt for låt.

Se hva han forteller om sporene mens du sjekker ut den Eigil Berntsen-produserte minialbumet under ♥ 

1. «Blinkesko/Video/»

 

– Kan jeg ikke bare referere til den egne saken dere gjorde på denne? Den er tung. Gæst musikkvideo med et easter-egg som ca. ingen har oppdaget enda. Låta handler om kommunikasjon.
 

2. «Fritidsaktiv»

 

– Okey, så her har jeg, med linjer som «se meg rollerblade ned på fekteklubben min og laminere planter helt til jeg får spasmer», prøvd å skryte så hemningsløst som mulig av alle mine utsvevende fritidsaktiviteter, enten de eksisterer eller ikke. En låt løst og fast om identitet og rastløshet. Se opp for musikkvideoen. Den er jeg så u-fucking-trolig fornøyd med. 

3. «Ingenting R Nok»

 

– En slags låt om å ville ha mer, mindre, flere, færre og alt annet på en gang. Slik barn av Europa kanskje er. Bruk og overforbruk. R-en i tittelen er en semi-reached Toys R’ Us-referanse. Det som skjer på 2.46 her er kanskje favoritt-øyeblikket mitt på hele utgivelsen.

4. «Botanisk Hage»

– Her har jeg også uttalt meg ytterst utfyllende for dere allerede, link til saken <3 Prolly favoritt-låta mi fra albumet. Denne eller «Fritidsaktiv». Jeg har fått sansen for å lage ballader etter jeg slapp denne. 

5. «Limbo m/Lindmo»

 

– Veldig åpen for tolkning, denne her. Egentlig morsomt hvis jeg lar den stå litt åpen. Hele låta starta med linjene «du ser på TV, jeg koker meth oppi en bobil» og «danser limbo med Lindmo om du vil no.». Fun fact: Kouame Sereba, onkelen til Nico Sereba fra Nico & Vinz, spiller en slags vest-afrikansk ur-munnharpe på denne. 

6. «Pixl3rt»

 

– Har ingen idé om hva denne handler om, men «ser du noe jeg ikke ser? Får meg til å tenke mer.» Kuler’n med å tenke så mye. Ikke prakk det på andre heller. Amputerer hjernen ved anledning.

7. «Usynlig»

 

– Ikke for å være kjip her altså, men er ikke det her en typisk låt som man bare bør lytte til et par ganger og ta for det den er? Det er ihvertfall metafor-galore gående her, bortsett fra i hooket som er komplett blottet. Jeg tror det å trenge å være litt usynlig, en så enkel med umulig ting, er noe nesten alle kan relatere til. Selv eksponeringstrengende individer som undertegnede.

 

– Sist, la meg slenge et par utrop til høyre og venstre:

– Takk til Alfredo aka Peacerich for studiowork, André Viervoll for strykerarrangementer og pianospilling, Jørgen Berg Svela fra det brilliante bandet BLØSH for gitarklimpring, store player Kouame Sereba for perkusjon litt her og der, Big Ice for talkbox-action, Lucky View og en håndfull andre for å klare å gjennomføre min i utgangspunktet altfor ambisiøse cover-idé, Sisi/Maria/Nanna for koringer, MER & UFA, Pope fra Paperboys for cuts, Popps Lars for mixing og sist men ikke minst min bror Eigil på beats som skal ha minst like mye cred som meg for at dette albumet eksisterer. Og enorme mengder kjærlighet til de jeg evt. har glemt og til resten av den generelle menneskeheten. Og 730 for å alltid holde det laaangt nede meg meg siden way back <3

<3

Nyeste saker fra 730.no

Les mer