Hopp til hovedinnhold
♫ Solodebuten er ikke som du tror.

Carl Aksel tar oppgjør med sex, dop og alkoholJeg er fortsatt breial, breier meg ut / Å være seg sjæl,  det er det som er kult / la de hate, la de prate / beste sendetid, se mamma jeg har klart det 

Etter å ha mildt sagt vunnet Paradise Hotel 2016 (uten å faktisk vinne) sitter man igjen med et visst inntrykk av hvem Carl Aksel Jansen er. Men kjenner vi ham egentlig? 

Kort tid etter TV-boosten introduserte Caksel det norske folk for duoen Aksel & Hef er over

Hef slapp kjapt to singler under det nye navnet Mike Orlando, men han er ikke den eneste som fortsatt brenner for musikken.

I dag debuterer Carl Aksel som ensom artist, og resultatet er noe ganske annet enn en overfladisk stekefest. (Som man kanskje skulle forvente.) 

Hør den Jørgen Engen-produserte solodebuten til Carl Aksel via Sony Music: 

La oss klippe og lime litt fra pressemeldingen: 

Etter Paradise Hotel snudde livet til Carl Aksel seg på hodet. Han eksploderte i popularitet og samtidig som dørene åpnet seg oppfor han økte forventningene like mye.

Etter å ha levd ekstremt turbulent hvor det var vanskelig for han å skille mellom de som var der for han og de som var der for å bruke han sa alt stopp i sommer. Sex, narkotika og alkohol hadde satt sine spor og Carl Aksel måtte endre alt.

Han brøt kontakten med tidligere partnere, flyttet ut av byen og bestemte seg for å sette et punktum med det kapittelet i livet sitt for å starte på neste. Dette skal han symbolisere med å ta en tatovering over hele ryggen. 

Vi tok en rask prat med Carl Aksel om alt dette – les intervjuet nedenfor. 

Hvilken Emoji er din favoritt? Min er😍

Et innlegg delt av Carl Aksel Jansen Jr. (@carlakseljansen)


Hei Carl Aksel! Er det skummelt å gå solo?

– Hei 730 ❤ Det er kjempeskummelt, men nå har jeg vært nesten et halvt år i studio med masse flinke produsenter hvor vi har holdt på til det har blitt perfekt. Det skumleste er at jeg bare har en sjanse til å imponere, så det har tatt litt tid.

Hva handler «Neste gang» om? 

– Det er en naken låt som skildrer noe gammelt rusk jeg har i sekken som jeg vil kvitte meg med! for mange også er det en låt som skildrer at man egentlig er helt avkledd i denne verden på grunn av alle sosiale medier!

Vi skjønner at du har gått gjennom litt av en forandring. «Sex, narkotika og alkohol hadde satt sine spor og Carl Aksel måtte endre alt.» Kan du fortelle litt om det?

– Jeg har alltid vært et ja-menneske. Plutselig gikk jeg på en smell og kjente at det gikk veldig galt. Da bestemte jeg meg for at jeg måtte vekk fra dårlige vennskap og usunne personer rundt meg. Jeg måtte flytte vekk fra Oslo og kutte ut en god del personer fra livet mitt. Sangen symboliserer at ting går bedre nå og at dere har mye i vente fra meg fremover!
 
Godt å høre! Hva er det du skal tatovere på ryggen?

– Jeg holder på å ta en stor tatovering på ryggen som er et ganske sterkt og personlig bilde malt av @daniellouis kun for meg. Den er siste punktumet og et evig minne om litt av det jeg har gått igjennom.
 
Fortsetter nedenfor

What Do You Mean?

Et innlegg delt av Carl Aksel Jansen Jr. (@carlakseljansen)


Har du en favoritt-tekstlinje som betyr ekstra mye for deg?

– Selv om jeg har tatt meg sammen betyr det ikke at jeg ikke kommer til å gjøre feil fremover, så derfor må linjen være «Angrer aldri og det går sin gang, lærer av mine feil, vet bedre til neste gang».

Hvordan føles det å være så «naken» i teksten?

– Det har vært rart, riktig og ikke minst viktig for meg å være så ærlig. Jeg går inn i et nytt kapittel i livet mitt og dette hjelper meg å symbolisere det!
 
Hvordan er forholdet ditt til Hef i dag?

– Siden jeg kom tilbake fra Paradise Hotel for 2 år siden har vi nesten levd oppå hverandre 24/7. Først nå har vi endelig fått muligheten til å få en liten pustepause fra hverandre, noe jeg tror vi begge fortjener litt!
 
Hva er ambisjonene dine som soloartist?

– Uten kompromisser vil jeg nå vise hvem jeg er og hvilken retning jeg vil gå! Jeg kommer til å kjøre på med min greie og gjøre ting 100 prosent ærlig og usensurert. Gled dere!

Se også: Carl Aksel i MGP Grenland 2010

Nyeste saker fra 730.no

Les mer