Hopp til hovedinnhold

Carina Dahl: – Jeg liker gladgutter!


Denne spreke, kronede Stureplan-prinsessen fra Trondheim har vært i gamet i lang tid, men det er først nå hun begynner å snuse på «hele Norges»-stempelet. Samtidig med lanseringen av serien Tigerstaden, er 27-åringen i topp 10 på iTunes sin med nye singel «NLTO (Not Like The Others)», produsert av Elias Kapari og David Hedvall.

Vi tok en mailprat med Carina Dahl.

Grattis med oppsving. Hvordan føles det?

– Tusen takk! Jeg vet ikke om det er noen big deal for de andre artistene i Norge, men jeg gråt da jeg så jeg var på 14. plass etter 12 timer, haha! Jeg er vel litt overfølsom, men så har jeg jobbet så utrolig hardt i så mange år med til tider stor motgang. Det er veldig befriende å se at denne gangen går det kanskje den rette veien, og at folk får opp øynene for produktet mitt og at jeg har gjort noe rett. Og nå er jeg på 10. plass! Æææææ!

Æææææ! Så, hva handler «NLTO (Not Like The Others)» om?

– Det er en kjærlighetserklæring skrevet rett fra hjertet mitt. Når man vil overbevise noen om at man er «the one» og ikke som alle andre.

– Er linjen «fit me better than my fuckin’ favorite sweater» en shoutout til Lana Del Rey? (Jamfør teksten på «Blue Jeans».) Liker du Lana?

– Så absolutt, jeg elsker Lana! Men det er jo et uttrykk mange har brukt lenge.

Jada. Hvilke andre internasjonale stjerner inspirerer deg?

– Jeg er jo veldig altetende da jeg har vokst opp i en musikalsk familie, og alt inspirerer meg, selv om mitt sound ikke kommer fra én spesifikk artist. Jeg er veldig fan av Taylor Swift, Jessie J, Katy Perry… og svenske Robyn, Linda Sundblad, Veronica Maggio. Så er jeg veldig inspirert av Madonna for det hun har oppnådd. Hanne Sørvaag inspirerer meg som person og venn, og jeg kunne fortsatt på denne lista… Jeg er er kjempestolt av norsk musikk. Og det er mange navn jeg kan nevne! Rapgutta våre er jo på internasjonalt nivå, med enormt fengende hits.

Fortsetter nedenfor teaseren.

Kan du bli en slags ny Tone Damli?

– Det kommer an på hva du mener? Og hvordan man ser det. Det finnes mange artister i mange forskjellige sjangre. Jeg har utrolig respekt for Tone og synes hun er superflott! Man kan høre på oss begge at vi liker country på vokal-uttrykket. Det eneste jeg kan si er at jeg jobber ekstremt hardt for min musikk, mitt sound, skriver og komponerer egne låter med andre dyktige musikere.

Hva slags gutter liker du?

– Jeg er ikke singel lenger. Faktisk. Men jeg kan jo svare likevel: Jeg liker gladgutter, som liker meg for meg.

Er du en gladjente?

– Haha, så ikke dette spørsmålet før jeg svarte at jeg likte gladgutter! Og ja, må påstå det… Litt FOR energisk til tider kanskje. Sliter jo meg ut for svarte!

Fortsetter nedenfor promoen for OsloGirls Tigerstaden, passende nok med fete toner fra Lars Vaular:

Hvordan vil du beskrive den kommende serien Tigerstaden?

– Vanskelig, da jeg ikke har sett NOE! MEN vi viser første episode på premierefesten på BAR i Bygdøy Alle (i Oslo) på torsdag, så det skal bli spennende. De har jo fulgt oss i nesten 6 måneder, så er jo rett og slett livene våre, på godt og vondt. Blir nok rart å se på det selv, men jeg tror serien slår an!

Hvordan var det å kaste trusa med Linni Meister og Mari Haugersveen for FHM?

– Jo, som hvilken som helst dag! Haha, neida. Jeg er jo ikke så sjenert av meg, så ikke så big deal å ta bildene. Men jeg hadde ingen planer om å stille på en shoot som denne igjen… Forrige var vel FHM-coveret i 2007. Men å gjøre det sammen med mine gærne venninner var bare gøy, og bildene ble veldig smakfulle.
 
Last ned «NLTO (Not Like The Others)» Linni Meister: – Jeg har en hjerne

Nyeste saker fra 730.no

Les mer