Hopp til hovedinnhold

Carina Dahl er på frifot – se vill norsk videopremiere 🔥

Carina Dahl gir gass på rømmen!

Mange kjenner Carina Dahl via norske versjoner av låter som «Shallow» og «Despacito». Men da vi først ble kjent med trønderjenta var det i et mer klassisk pop-landskap á la Kesha og Britney Spears.

Siden har hun også bydd på vaskekte norsk festmusikk, og i dag blander hun alle sidene av seg selv på den sertifiserte bangeren «På frifot».

Vi tok en prat med Carina om musikken, livet og kjærligheten – les praten nedenfor.

Videopremieren til «På frifot» får du her, regissert av Carina Dahl selv:

«På frifot» er skrevet av Carina Dahl, Elsbeth Rehder og Torgeir Ryssevik. Sistnevnte har også produsert.

Hei Carina! For en låt. Kan du fortelle litt om hvordan «På frifot» ble til?


– Åååå takk, er helt rått at den har streama over 60 000 ganger allerede. Tror det var rekord på første døgnet for meg, så håper det fortsetter på den bølgen.

– Det var egentlig vilt at dette ble singel, fordi jeg var gira på å skrive en opptempo partylåt og satte opp en session med Torgeir Ryssevik og Elsbeth Rehder som jeg ALDRI har møtt eller jobba med før. Vi skrev denne på en arbeidsdag, og final-vokalen ble til og med spilt inn samme dag. Så var en overraskende smooth prosess.

Er det noen låter eller artister som inspirerte deg til å skrive denne? Det føles litt som TIX møter Britney Spears?

– Haha, ja ikke sant! Jo absolutt vil jeg si at TIX inspirerer meg, han lager jo hvertfall bængers for å si det sånn! Og så er han smart og snill, det liker jeg!

– Det jeg sa da jeg ankom studio var at jeg ville lage en up-tempo låt som like godt kunne passe på russefest, men også balansere seg mot det kommersielle typ.. Må jo huske på at jeg faktisk ikke er 18 år.. heh. Selv om man kan tro det da :p

Queen Carina Dahl (Instagram.com/CarinaDahl)

Absolutt! Hvordan var videoshooten?

– Det var HELT vilt fett!! Utvikla ideen sammen med stylist Cathrine Aase Walberg; som ble som en prosjektleder på denne videoen. Hun er helt rå btw! Så etter mye jobb over telefonen i forkant med storyline, kostymer og alt man trenger på sett av makeup/hår, mat, drikke, behind the scenes fotograf, hest og hele røkkla, så fylte jeg bilen med hotte herlige venninner som statister, testa oss for corona og susa ned til sørlandet. Vi gjorde jo alt lokalt i Ålgård, i Westernbyen, så var helt sjukt hva vi klarte å få på plass, og på kort tid som alltid. Ser aldri på tid som et problem jeg ;p Ble så godt tatt i mot av sheriffen, bodde på campinghytter på plassen og hadde det dødskult hele dagen med et fantastisk team.

Har ikke du sagt sagt at du vil være en slags kvinnelig Staysman? Hvordan går det med det prosjektet? Føler du at du har funnet din sjanger?


– JEG har ALDRI sagt det, haha, det var DERE som kalte meg Stayswoman da jeg slapp «Få mæ hjæm». Haha.
Musikken min er vel ikke lik hans, MEN jeg har skjønt at det er en mangel på kvinnelige artister i den norske fest-sjangeren.

– Det har aldri vært noe plan på at jeg havna i denne miksen av feststemte låter med et snev av humor (kall det gjerne rølp om du vil) OG ballader som «Shallow» og «Despacito». Den norskspråklige veien startet vel egentlig da jeg gjorde Despa; som jeg egentlig bare skulle gjøre da jeg var på 4 stjerners middag, men som jeg fikk så sjukt mye tilbakemeldinger på at jeg skjønte at den burde slippes. Så skrev jeg jo «Bikinin min» som egentlig bare starta med tulling i studio, så ble det en funny låt. Så var man i gang da gitt, og føler absolutt at jeg har kommet «hjem» musikkmessig. Og når det ikke er noen andre jenter i denne rølpe-klubben, så gøy å ta den plassen om man kan si det sånn! Og Stays og gutta, har alltid backa som gode kompiser. Det er fint. Sånne folk er fine <3

Det virker som at du får mer (ufortjent!) hat enn mange andre artister. Hvordan takler du det? Og vet du hvor i all verden det kommer fra?


– Gjør jeg? Da må dere se mer enn jeg får med meg i hvert fall.. For jeg vil si 1 % av det jeg får på mine sosiale medier kanaler er hate, og det er egentlig sjukt lite. Men jeg har vært konsekvent på å legge ut offentlig når folk mobber/hater, fordi jeg synes at de fortjener at andre ser hvor lite ok det er å oppføre seg sånn. Alle kan ikke like alt, men da kan man bruke tiden sin på det man liker og ikke på hat.

– Usikker på hva dere mener med hat, men sånn generelt sett så har jeg jo vært veldig lite opptatt av å prøve å passe inn i noe boks / være kred etc. Jeg lever livet mitt akkurat som jeg ønsker, lager den musikken jeg liker, gir av meg selv, jeg behandler andre bra, og prøver alltid å være den beste versjonen av meg selv på alle områder. Så om det gir hat, så får det være ass. Jeg vil alltid bare gi dobbelt så mye kjærlighet tilbake. <3

Carina x 730.no <3 (Andrine Nerland)

Du er også en av de mest aktive personene vi har møtt. Hvordan har det siste året vært for deg?

– Det er helt riktig! Durasell-Dahl! Det var tøft i starten, hadde akkurat sluppet «FÅ MÆ HJÆM» og så røyk alt av spillejobber. Men jeg har heldigvis flere ben å stå på, så da har det blitt mer av andre ting når man ikke kan spille konserter.

– Man kan si hva man vil om å være artist og samtidig gjøre TV-greier, designe bikinikolleksjon, ha eventselskap, eller reklamere på insta for treningstøy og tannbleiking osv, men a girl gotta pay the bills. I tillegg så liker jeg å ha det fint økonomisk og være en independent woman, så jeg gjør heller det jeg kan på flere arenaer; som jeg har gjort de siste årene. Og det har resultert i at jeg feks nettopp har investert i et par utleieleiligheter, noe som jeg anser som mer verd, enn å være for kul for å kunne gjøre fler type jobber bare fordi man er så opptatt av at alle skal se en som kun artist. Det blir heldigvis mer og mer akseptabelt å være litt multi innen det man driver med
MEN har jo framfor alt vært enormt mye i studio, og har jo sluppet 8 låter nå på ett år, så det har resultert i bare gode ting. <3

Hvordan står det til med kjærligheten?


– Du der er jeg litt forvirra faktisk. Havna i et corona-forhold i nesten ett år i all hemmelighet, som viste seg å ikke funke, så det ble avslutta vennskapelig nå nylig </3 Nå er jeg litt usikker på hva jeg ønsker, om jeg vil være singel eller ha et forhold. Tror jeg bare fokuserer på meg selv jeg, så skjer det som skjer. Nå er jeg hvertfall på frifot. Sluppet ut av buret. Klar for å flørte med tequila og få det på. Det er vel resten av Norge òg når jeg tenker meg om. Corona-buret.

Venninnen din Linni skal snart date på TV, er det noe du kunne gjort?


– Ja herregud det blir SÅÅÅÅ gøy! Verken Linni eller jeg er no «datere» så gleder meg til å se mor i action! hahaha! Elsker Linni <3

– For min del så har jeg aldri likt sånne oppsatte dates, så usikker på hvordan jeg hadde trivdes med det. Men tar en utfordring på strak arm jeg, så hvis dere er gira på å sette opp en sånn greie for meg så er jeg klar :p

Hvordan ser din drømmeprins ut?


Ser ut? Åh jeg har jo bare hatt kjekke kjærester så liker vel at de ser bra ut 😀 Men viktigere er det å være ambisiøs, stabil, ha samme humor, gjerne ha et LITT fleksibel liv og gjerne være LITT roligere enn meg, heh. Det å kunne ha det gøy sammen, og like de samme aktivitetene. (HAHA. Ikke sånn). men altså jeg elsker jo alpint, langrenn, rando feks, så det å kunne gjøre sånt sammen blir jo viktig når man ikke er på turnè feks. Mitt liv er jo til tider uforutsigbart, så her gjelder det å kunne være spontan, og helst reise masse når man har tid <3

Er det fortsatt noen ting du drømmer om å få til i karrieren?


– Er så klart masse det, setter hele tiden mål for meg selv. Toppe no lister, gjøre noe kule musikalske samarbeid, spille på de festivalene som jeg drømmer om. Vil jo bare alltid jobbe mot å gjøre alt jeg gjør i en større og større grad.

Hva er planene for tiden fremover? Har du noen spennende prosjekter på gang?

Er en del spennende som skjer i år som jeg ikke kan si så mye om ennå! Men snart så vet dere <3
Og så har jeg neste singel klar faktisk, som jeg tenker å slippe i slutten av mai! Så håper jeg jo å kunne spille i sommer da, men er umulig å planlegge et år man ikke vet hvordan ser ut… Så får vel se! Har hvertfall utvida repertoaret mitt TIL GANGS det siste året, så gleder meg helt vilt til å kunne stå på en scene med publikum som står så nære hverandre de bare vil og synger med på «å no ska det ules ah ah aaaaaooo»

Se også: Hjemmefjas med Carina Dahl!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer