Hopp til hovedinnhold
Nååå koser vi oss <3 (Andrine Nerland)

Carina Dahl om musikken, Insta-tabben, Sophie Elise og Farmen bak kulissene 🔥

Carina Dahl  har vært kjendis så lenge vi kan huske, men nå er hun jaggu i ilden som aldri før.

Trønderen er nemlig brennaktuell via flere flater. Nylig var hun å se i både Melodi Grand Prix og Farmen/Torpet Kjendis på tv. I tillegg har hun blitt signert av Sony Music og sluppet nok en låt, denne gangen på norsk!

Vi møtte gladjenta i Oslo for å ta en prat om alt dette – samt livet, Sophie Elise, Instagram-retusjering, den ekte Aune Sand og mye mer.

Les praten vår mens du hører den Farmen-inspirerte singelen «Du og æ»:

Velkommen hjem fra Torpet og Farmen Kjendis, og gratulerer med 3. plass! Aller først, hvordan var det på Torpet?

– Tusen takk! Du, jeg visste veldig lite da jeg kom dit. Det er første gangen det var Kjendis-Torpet, og jeg så ikke noe særlig på den vanlige versjonen av det i fjor. Så jeg ante ikke hva som ville møte meg. Jeg hadde nettopp vært i Bali, og var på sykehuset på grunn av en betennelse i magen. Og så kom jeg dit og fikk utdelt klær, før jeg møtte Aune Sand og Kristin Gjelsvik og ble tatt imot med åpne armer. Så ble det rett i gang med alle oppgaver, og jeg tilpasset meg alt så utrolig fort. Bare det å stå opp morgenen for å gå til brønnen og å melke kyr kom man så fort inn i.
Hva med Aune og Kristin, kom du godt overens med dem?
– Ja, jeg gjorde det. Vi ble som en liten familie. Aune er jo en spesiell person, men jeg er veldig glad i den Aune som er off-cam, han er helt fantastisk å sitte å snakke med når det ikke er så mye «blomstereng og vulva». Det ble så slitsomt hver gang han var tilbake til det da det kom inn noen nye, som hadde blitt sendt ut fra Farmen. Det er jo en artig karakter han har laget seg, men det er litt mye noen ganger, og man blir litt oppgitt når han ikke bare kan være seg selv hele tiden. Men det blir veldig god tv, heldigvis.
– Kristin var jeg litt redd for, hun er jo veldig sterk i meningene sine og jeg trodde vi var veldig forskjellige. Men herregud, så gode venner vi ble. Vi bodde på samme rom i en måned, og hadde ikke noe annet å gjøre enn å snakke, så vi snakket om absolutt alt mulig hele tiden. Vi vet alt om hverandre og hun er helt fantastisk. Og hun kommer til å bli en god mor, hehe!
Hvordan var opplevelsen ellers?
– Den var veldig bra. Men Torpet var klippet veldig rart. Vi var på marked, det ble klippet bort at jeg satt på hesteryggen og gråt mens hesten galopperte, i tillegg til at en stor krangel som var ganske vesentlig mellom Aune og Kristin ble klippet bort. Han stod og ristet i hønsenettingen og skremte alle hønsene, noe Kristin naturligvis reagerte på. Det var også litt rart at Aune dagen før finalen, etter at kamerateamet hadde gått hjem, sa at han ikke ville møte meg dersom det ble kunnskap. Han kjørte den monologen om at han trakk seg for å dra hjem til New York da han innså at det ble kunnskap, når han rett og slett ikke turte å gå i kamp mot meg.

Skjønner! Men så var det jo du som vant og dro rett inn på Farmen. Hvordan var det?

– Det var kjempegøy! Jeg var ikke så veldig høy i hatten da jeg kom inn der, men fikk med meg et ukesoppdrag og en tvekamp, og det var veldig artig. Jeg prøvde å kjøre det spillet med at jeg ikke kunne så mye, men jeg har gjort så mye reality nå at folk skjønte jeg var ganske vill i konkurransene.

Bøndene Kristin, Aune og Carina (TV 2)

Ja, du har gjort en del reality nå. Hva har vært det morsomste?
– Definitivt 71 grader nord. Å komme meg til semifinale i 71 er veldig stort. Nå er det jo ikke så mye igjen av reality som jeg ikke har vært med på. Jeg synes det er kjempegøy og man får vist seg frem på en helt annen måte. Fy faen, så mye jeg lærer. Det er ikke alt jeg nødvendigvis trenger av det jeg lærer, men alle erfaringer tar deg videre uansett. Og jeg er ingen kranglefant og har det godt der jeg er og med de jeg er med. Og folka jeg har vært med er så gode med alle og hverandre.
– Alle som er med i reality har et produkt de vil selge, og for meg er det musikken. Da er det så hyggelig at man blir kjent med nye folk og at alle backer hverandre, som for eksempel Martine Lunde som deler låta mi. Og Erik Sæter skal til og med være i musikkvideoen til den nye låta mi!
Spennende! Men du, TV 2 har sagt at du fikk et panikkanfall der inne, som de valgte å ikke vise. Hva skjedde?
– Jeg fikk en slags motivasjonsknekk rett før hinderløypa. Jeg hadde driti meg ut på matlagingskonkurransen, da jeg la på saus etter at tiden var ute og følte meg derfor litt nede, og jeg hadde blitt tatt for at jeg satt meg opp på noen høyballer. Jeg ante ikke at det var noe farlig før det, da det ikke var blitt gitt noen info om at det var noen sikkerhetsfare. Og det irriterte meg at det ikke var blitt gitt nok info om den konkurransen. Jeg hadde blitt trukket ut til å løpe som sistemann på hinderløypa og satt og tenkte mens jeg venta. Da jeg stod i sync kjente jeg at jeg ikke var motivert, noe som er ulikt meg. Jeg kjente etterpå at det nesten bobla inni kroppen. Så kom Svein og spurte om det gikk bra, og da sprakk jeg helt.
– Jeg gråt og gråt og hikstet, så stivnet fingrene mine og jeg følte jeg hyperventilerte. Tankene florerte på om jeg skulle trekke meg, for jeg var ikke meg selv i det hele tatt. Produksjonen var veldig greie og lurte på om jeg ikke ville angre hvis jeg trakk meg. Da gikk jeg meg en tur, og da tenkte jeg på mormor som var min bestevenninne. Hun støttet meg i absolutt alt, uansett om det var da jeg på forsiden på FHM eller om jeg var i MasterChef.
– Da hun lå på dødsleiet og var veldig syk, lå vi og så på MasterChef mens jeg holdt iPaden over sengen hennes. Da spurte hun om ikke jeg ble sliten i armen, og jeg svarte «Nei, det er ikke noe problem», selv om det var kjempetungt. Da svarte hun «Det er jo ingenting som er noe problem for deg, Carina!» De ordene tenkte jeg på da, og de tar jeg med meg i så mye. Så da fant jeg ut at jeg faen meg skulle gjennomføre, og det gjorde jeg jo òg, med nesten halvert tid av andreplassen. Så det endte heldigvis veldig bra.

Fresh ringrev (Andrine Nerland)

Bra det gikk bra! og Nå har du som nevnt sluppet låt, som er inspirert av nettopp opplevelsen på Farmen. Hva handler den om?
– Den handler om hvordan jeg inne på Farmen og Torpet ble mye mer bevisst på hvordan jeg må være mer i nuet. Jeg gjør vanligvis noe hele tiden, men der inne kom man fort inn i en boble hvor vi ikke hadde noe annet å gjøre og uten telefoner og alt mulig rundt, ble det lettere å bare være der.
–  Den er nesten litt inspirert av Aune, for han var veldig flink på akkurat det. Han satt veldig pris på alt rundt og ting det handlet om, og det var deilig å etter hvert komme inn i det selv også.
Det ble jo litt surr med singelcoveret til «Du og æ». Hva tenkte du da du så at du hadde helt likt bilde som Sophie Elise?
– Det var jo som jeg sa tidligere veldig komisk. Det var midt oppi noen dager det skjedde veldig mye og jeg fikk tilsendt noen bilder med coverart jeg trodde var kun til meg. Og selvfølgelig har jeg ikke sett alle covre til alle låter som er gitt ut. Men så ble det sånn, og da gikk vi tilbake til det bildet med meg som jeg ville ha som cover i utgangspunktet, og det var jo greit.
Hva syns du om musikken til Sophie?
– Det er veldig gøy, for selv om jeg ikke vet om alle coverne hennes, elsker jeg musikken hennes. Jeg synes hun er dritflink, og en gang jeg møtte på henne rett ved der jeg bor på Aker Brygge, hørte jeg på ene låta hennes, så det ble et artig møte hvor jeg måtte vise hvilken låt telefonen min spilte, haha.
Og så er det jo noen unge, norske popstjerner som har fått fans i USA, hvordan er det å følge med på dem?
– Det er sjukt kult! Jeg synes det er skikkelig stas at de gjør det bra, og jeg er veldig imponert over hva de får til. Jeg så Sigrid på Coachella og AURORA på Palmesus, og fy faen så flinke. Og Julie Bergan og jeg har kjent hverandre siden MGP 2013, og det er så gøy å se hvordan hun har vokst og hvilket rått vesen hun har blitt, både på og av scenen. Det hender også at vi deler noen treningstips med hverandre innimellom også. Astrid S har jeg ikke sett live, tror jeg, men hun er dritflink og det er virkelig utrolig gøy å følge med på alle sammen.
Inspirerer de deg?
– Absolutt! De er som sagt helt rå, og jeg synes det er veldig inspirerende å se hvor bra det kan gå når man jobber hardt med det man vil. Og det er veldig viktig for meg å støtte andre damer i denne bransjen. Uansett om det er samme type musikk eller ei, så er det så viktig å støtte hverandre. Vi får jo ingenting ut av å være mot hverandre, når man på samme tid kan støtte opp og frem. Kvinner trenger hverandre, spesielt i noe som dette.
Gir det rom for mer reflekterte tekster om man er litt eldre og har mer livserfaring?
– Haha, jeg tror ikke alder har så mye å si. Uansett om jeg er ti år eldre enn noen av de andre jentene som holder på, kan de ha vært gjennom minst like mye som meg og ha en helt annen refleksjon på ting enn meg. Livserfaring kommer i så mange forskjellige former og former mennesker helt forskjellig, noe som ikke nødvendigvis har med bare alder å gjøre.
Godt sagt! Hvem drømmer du om å samarbeide med?
– Jeg er jo veldig glad i Morgan Sulele, Katastrofe og Staysman da! Synes de gjør mye bra. Noe av det jeg elsker mest med jobben min er å dra rundt å spille, uansett om det er i Norge eller verden. Og noen av de aller kuleste stedene å spille er ofte litt utpå bygda, der er folk så sinnssykt med og engasjerte, så kanskje det hadde vært ekstra gøy med Staysman eller noe der? Det tror jeg kunne vært sjukt rått.

Queen C! (Andrine Nerland)

Din femte største by på Spotify er Stockholm, hvordan står det til med fans i utlandet?
– Det går veldig bra! Jeg synes det er sykt stas uansett hvor fansen kommer fra. Og jeg har fått meldinger fra folk fra blant annet Kina, som har lurt på om jeg kan sende dem bilder med autograf. Noen ganger tenker jeg at «Ja vet du hva, nå sender jeg det!», og det er så hyggelig å tenke på at det sitter noen så langt borte som blir glad for det.
Nå har du nylig vært med på Melodi Grand Prix for tredje gang, hvordan var det?
– Det er selvfølgelig gøy. Alt skjer så fort, og det er deilig å slippe å ha kontrollen selv, og la noen andre styre alt du gjør for en liten periode. Jeg føler meg ikke nødvendigvis som en ringrev, men etter tre ganger er jeg litt tryggere på hvordan det hele fungerer og har veldig respekt for alle involverte som jobber med det.
Hvordan er Insta life 2019 sammenlignet med før?
– Instalife er bra! Jeg elsker å dele ting, men føler ikke at jeg tenker like mye over ting jeg legger ut som mange andre. Jeg bare legger ut det jeg føler for der og da. Men det virker som folk liker det, og jeg setter veldig pris på å høre fra folk som liker det jeg gjør der også.
Du har jo blitt tatt for å fikse litt på bilder. Er det noe du gjør ofte?

– Nei, det er det jo ikke. Den gangen jeg ble tatt for det av Mads Hansen, var det litt tungt for meg, egentlig. Jeg føler jeg har et veldig sunt forhold til kropp, jeg spiser godt og trener en del, men jeg koser meg og gjør som jeg selv vil. Når jeg da ville fikse på et bilde hvor jeg sitter i ullgenser, er det nok ikke flere som tenkte over det jeg gjorde, som førte til at jeg redigerte det. Tydeligvis var jeg ikke så veldig god på det heller, siden det ble lagt merke til at det var redigert.

– Det verste var kanskje kommentarfeltet. Det var en litt tung periode fra før, for mamma hadde blitt syk også. Så kom dette og alle kommentarene under som var enda verre, og det synes jeg var litt kjipt. Synes selvfølgelig det er dumt av de som markedsfører for plastisk kirurgi og andre ting, og sprer et usunt kroppsideal, men jeg synes jeg vanligvis er god til å spre hvor viktig det er å ha et sunt syn på kropp, mat, trening og å bare være fornøyd.

– Hadde kommentarfeltet vært slått av, hadde nok mye vært gjort, for det gir jo en slags mulighet for andre til å kaste seg på og spre enda mer dritt enn det i utgangspunktet var.

Hvordan er livet ellers?

– Det er bra! Jeg har mange jern i ilden. Jeg kom hjem dagen før premierefesten etter å ha tatt bilder av en bikinikolleksjon jeg har designet. Og så skal jeg spille inn musikkvideo til «Du og Æ», pappa og jeg skal til Filippinene for å dra i et bryllup og ja… Fortsatt veldig mye å gjøre, men det er gøy!

– Det skjer veldig mye gøy fremover, og jeg elsker å ha en jobb hvor jeg ikke er på jobb fra klokka 8, kommer hjem 17 og så ikke har noe å fortelle. Jeg rakker ikke ned på dem som har det sånn, men jeg kunne ikke levd sånn. Så lenge man er snill og god, må man få værra som man er, leve det livet man vil og unne hverandre ting. <3

Se også Astrid S om svaret fra Ariana Grande: – Jeg ville slette Twitter

Nyeste saker fra 730.no

Les mer