Hopp til hovedinnhold
ALESHA DIXON (WARNER)

– Carew fikk ikke gjort sååå mye

En stund var Alesha Dixon best kjent som medlem av den oppløste jentetrioen Mis-Teeq. Etter en lunken start på soloforsøket, fikk sangerens karriere kraftig oppsving i fjor, blant annet grunnet seieren på Strictly Come Dancing, en britisk versjon av Skal vi danse.

Men i Norge er den sexy 30-åringen kanskje best kjent som John Carews gamlekjæreste, selv om hennes musikk nå er i ferd med å også få et norsk gjennombrudd.
Da hun gjestet Oslo denne uken, tok 730.no en prat med Alesha etter at hun hadde ristet løs for TV2. (Se henne på Senkveld.)

Strictly Come Dancing har defintivt hjulpet min solokarriere, nikker hun da vi spør om danseseieren medførte drahjelp.

– Når man er med i en gruppe blir fokusen ofte på selve bandet, ikke personene. Serien kastet lys på meg som en selvstendig artist, samtidig som jeg ble introdusert til et helt nytt publikum, blant annet mange yngre og eldre mennesker som ikke visste om musikken min, forteller den smørblide stjernen til 730.

Hennes første plate, som aldri ble utgitt, var mer tradisjonell urban pop, mens hennes nye album The Alesha Show, som har solgt over 100 000 eks i England, er mer inspirert av Strictly Come Dancing, uten at det nødvendigvis lyder slikt, mener hun selv.

– Jeg vil egentlig si at sounden er uventet moro, hvor mange sjangere blandes på en original måte. Låtene er full av positiv energi som burde få folk til å få lyst til å røre på seg.

Alesha bekrefter at John Carews navn stadig dukker opp når hun snakker med nordmenn, selv om hun føler det ikke er så mye å prate om. De var sammen og er fortsatt venner. Enkelt og greit. Hun vil heller fortelle om singelen «The Boy Does Nothing», som er i rotasjon på norsk radio.

– Jeg elsker responsen, det kribler i kroppen, sier hun oppspilt.

– Sangen handler om den tradisjonelle, hverdagslige, ofte ikke så alvorlige kampen mellom menn og kvinner, med mannfolk som er slappe. Jeg syns det er gøy at så mange liker den her i Norge, og jeg tror spesielt damer kan relatere, uansett hvor de bor og uansett bakgrunn.

Men vi vil gjerne tilbake til hennes norske eks, og spør om fotballspilleren «did nothing» da de var sammen.

– HALLO? Hahaha! John Carew og jeg var bare sammen i et par måneder, så han fikk jo ikke gjort sååå mye, haha… Eller hva mener du? Tenker du å ta i et tak hjemme og sånt? Haha, å ja, nå skjønner jeg… Vel, vi bodde ikke så mye sammen, så jeg vet ikke helt hvordan han er når det kommer til husarbeide. Men Carew er en fin mann, la oss si det slik.

En annen kjekkas som har satt pris på Alesha, er den amerikanske stjernen Pharrell Williams. Han gav henne den dansende hovedrollen i N.E.R.D.-musikkvideoen «She Wants To Move». En erfaring hun setter pris på.

– Det var en stor opplevelse, og videoen fikk ekstremt mye oppmerksomhet i England. Mange briter trodde ikke på at det var meg, og når jeg ser den så lurer jeg nesten selv, haha. Jeg syns det ble en veldig hot video og Pharrell var flott å jobbe med. Han er et geni, og låten er fortsatt en klubbfavoritt.

Håper hun å få gjennombrudd i USA?

– Vel, hvem vil ikke det, men det er mye som skal klaffe for å få det til, det krever mye hard jobbing. Jeg skal iallefall gjøre endel konserter med Enrique Iglesias i USA, noe som vil introdusere meg til mange amerikanere.

– Konsertene mine er proppfull av dansing, og jeg tror det kan bli bra underholdning. Nordmenn får en skikkelig smakebit på TV2, og forhåpentligvis kan jeg komme tilbake hit i sommer å gjøre festivaler og klubber. Det blir fest!

Aleshas musikkvideo til «The Boy Does Nothing» har selvfølgelig med mye dans:
Ser flere klipp med Alesha Dixon nedenfor.

Alesha danser til Beyoncé på Strictly Come Dancing:


Alesha fremfører singelen:


Rumba:


ALESHA DIXON (ASYLUM/WARNER)

Videoen til singelen «Breathe Slow»:

Ikke alle får oppsving av realityseriegull.

Les mer