Hopp til hovedinnhold
(OSLO FILMPRODUKSJON)

Camp solskinn: Filosofisk film fra Hovefestivalen

(OSLO FILMPRODUKSJON)

En dokumentarfilm skutt på Hovefestivalen kan gå i mange retninger. Camp solskinn følger fire festivaldeltagere, og uten å røpe hva som skjer, så føler regissør Haakon Mathisen at vi vil bli godt kjent med dem og deres tanker.

– De er sjukt modige som har åpna seg opp slik de har foran kamera, jeg er veldig stolt over at vi endte opp med å ha med Astrid, Kenneth, Martine og Kristin i filmen, sier journaliststudenten om hovedpersonene.

Camp solskinn har han laget sammen med Wanda Nathalie Nordstrøm, Vetle Vongraven og Anton Ligaarden, og det har tatt et drøyt år å få den ferdig.
Haakon forteller at han laget den fordi han hadde lyst til å lage en film. Enkelt og greit. Han angrer ikke på Hove utenfor Arendal dannet rammene for produksjonen.

– Tromøya er en helt sinnssykt fet location. Vi bada i varmt hav på nydelige hvite strender og løp om kapp med sprudlende hester. Tromøya er et merkelig sted. Får jeg råd skal jeg kjøpe en fin lita hytte der, jeg vet hvilken jeg skal kjøpe.

Fortsetter nedenfor.

Hva kan man kanskje lære av filmen?

– Jeg var i Paraguay tidligere i år. På ei fyllekule diskuterte jeg kraftig med en fransk ingeniør som var på finne-seg-sjøl-reise. Etter hvert som det ble stadig mindre whisky igjen i flaska, ble diskusjonen tilsvarende mer metafysisk. På ett punkt var vi så sinte på hverandre at det var like før slåsskamp. Så roper franskmannen i trynet mitt at «this is bullshit! You just ask questions, tell me some facts. This is just bullshit!». Camp solskinn er litt der. Det er 40 minutter med livsfilosofi. Mulig noen ingeniører vil synes det er bullshit. Jeg synes det er nydelig. Men jeg er jo også bare den som har staka ut kursen underveis. Vi er fire stykker som har utarbeida idéen sammen, som har filma alt, og gjort klippinga.

(Fun fact: Haakon har bachelor i filosofi fra NTNU, og har laget podkasten Exphil-losen.)

Fortsetter nedenfor.

Filmmusikken er laget av Silje Halstensen (Bendik), og har blitt akkurat slik regissøren drømte at den skulle bli.

– Jeg ble utrolig glad da Silje sa ja til å lage musikken til filmen, og da jeg fikk høre de første skissene hennes for et halvt år siden, ble jeg euforisk. Etter det har vi pirka og jobba fram og tilbake med klipp og musikk i noen måneder, og nå sitter musikken som et skudd.
– Det var viktig for meg at musikken og klippen skulle påvirke hverandre, så derfor har vi gått runder fram og tilbake, der vi har klippet utkast til sekvenser, Silje har komponert musikk, vi har justert klippen, Silje justerer musikken. Og plutselig så sitter det.

Forsetter nedenfor.

Bodø/Bergens-jenta har gitt ut plate, og slapp nylig singelen «Slippe». Men hvordan var det å komponere musikk til film?

– Det var en spennende utfordring med mange hensyn å ta og nye måter å jobbe på. Jeg lærte masse av denne prosessen. Den største utfordringen var nok det å sette sammen filmteamets ideer sammen med mine egne. Det skal jo klaffe for alle, sier Silje til 730, og legger til at det var topp å jobbe med regissøren.

– Haakon er god på å kommunisere hva som helst og fortsatt få det til å høres optimistisk ut. Det gjør seg i sånne lange arbeidsprosesser. Prosessen var lærerik med nye versjoner og klipp av filmen sammen med nye låtskisser og ideer fordelt på ganske mange måneder. Det gikk mye tid og heldigvis er resultatet noe jeg tror vi alle er veldig fornøyd med.

Camp solskinn har premiere 10. juni. Se teaser-traileren her:


 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer