Hopp til hovedinnhold
SÅ GØY KAN DU OGSÅ HA DET (VALENTIN ZAHARIA)

by:Larm-festivalen er for alle!

SÅ GØY KAN DU OGSÅ HA DET (VALENTIN ZAHARIA)
Til tross for at by:Larm nå arrangeres for 20. gang 2.-4. mars, så vet ikke alle hva by:Larm er.
Det er fair. Festivalen er litt annerledes. Men bare litt. 
For det første pleide den å rotere landet rundt, men har nå fått solid fotfeste i Oslo grunnet praktiske årsaker. 
For det andre så er det mer enn konserter.

by:Larm har seminar om dagen, med blant annet paneler både for bransjen og generelt musikkinteresserte. Flere internasjonale folk med stor kunnskap stiller.

Dessuten så er by:Larm en festival hvor mange kliss nye artister slipper til. Her er det altså store sjanser for å oppdage nye helter og fremtidige potensielle stjerner. For å rekke flest mulig shows, så varer konsertene kortere enn vanlig. Man får også mer enn én sjanse til å sjekke ut en artist eller gruppe, da de fleste spiller to ganger. Ganske smart.
 
Noen annet som er smart: 
by:Larm er en festival som foregår på scener som allerede eksisterer. Musikkbransjeelementet foregår på dagtid og er arrangert som en konferanse. Bonusen er at musikkselskapsfolka, musikkjournalistene og festivalbookerne også bruker kveldene til å gå på festival, så konsertene betyr ekstra mye for artistene som spiller. Tente artister = bra konserter.
Men blir det mest ukjente og sære artister for spesielt interesserte?

A photo posted by by:Larm (@bylarmfestivalen) on

Feil, by:Larm fokuserer på aktuelle artister, kjente og ukjente, men sjelden supersnåle saker. 
Etablerte artister som kommer med en ny utgivelse, band som er store i Sverige, men ennå ikke i Norge eller Danmark og unge talenter som er på full fart fremover. 
I år spiller f.eks. artister som Bernhoft, Cashmere Cat, Greni, Store P og Julie Bergan sammen med utvalgte talenter du garantert vil høre mer fra i tiden som kommer. 

Deriblant Amanda Delara, King Skurk One, Adam Ezzari, Kjartan Lauritzen, Sigrid og Myra

A photo posted by by:Larm (@bylarmfestivalen) on

Husk at artister som første gang spilte på by:Larm i kategorien «unge, lovende og ukjent» omfatter Highasakite, Tungtvann, First Aid Kit, Nico & Vinz, Lykke Li, Bigbang, Briskeby, Röyksopp, Kaizers Orchestra, AURORA, Sondre Lerche, Susanne Sundfør, Lemaitre, Kråkesølv, Honningbarna, Razika, Samsaya, Gåte, MØ, Lars Vaular, Karpe Diem, Madcon, Maria Mena, Lido, Monica Heldal, Emilie Nicolas, Sondre Justad, Dagny, Ary, dePresno, Todd Terje og mange mange flere. 
Ikke spes sært, sant? 

Hvordan funker billettene?
Systemet er rimelig fleksibelt og gir flere valgmuligheter, ofte kan du betale for kun det du vil se. Likevel er det mye å spare på et pass hvis du har lyst til å oppleve litt eller mye mer.
Enkeltbilletter: På de større scenene som Sentrum Scene og Rockefeller selges det et antall enkeltbilletter som gir adgang kun dit en hel kveld. Disse selges både på forhånd gjennom scenens egen webside, og på døra dersom det er flere enkeltbilletter igjen. På de mindre scenene selges det ikke billetter på forhånd, kun på døra hvis det er kapasitet i lokalet.
Dagspass: Legg på ca. 150 kroner i forhold til Rockefeller-billetten, og du får et dagspass som gir deg adgang til alt som skjer på alle 16 scenene en hel kveld.
Festivalpass: For omtrent samme prisen som to dagspass får du et festivalpass som gir deg full adgang til alle 16 scener i de tre dagene by:Larm varer.
Har du fortsatt noen spørsmål? Ta kontakt med [email protected]. Hun vet ALT og er raus med svarene.

Årets by:Larm er 2. – 4. mars – mer informasjon får du her <3

Les mer