Hopp til hovedinnhold
PIKEKYSS FTW (BY:LARM)

by:Larm 2017: Her er juryens 23 utvalgte artister!

PIKEKYSS FTW (BY:LARM)

I nesten 20 år har by:Larm vært landets ledende arena for fremadstormende nordiske artister.

Se også: De 11 første navnene til by:Larm 2017

Noen har knapt stått på en scene før festivalen avholdes, mens andre allerede er på god vei mot en lysende karriere. Journalister, musikkselskaper, managere og andre talentspeidere fra hele verden kommer for å sjekke ut hva Norge har å tilby, og en haug med karrierer har kickstartet her.

For å ta et eksempel: Verden (og Norge) fikk øynene opp for AURORA etter hennes by:Larm-konserter 2014. 

I dag presenterer by:Larm-juryen 23 norske artister som alle spiller på Oslo-festivalen 1.-4. mars.  


– Årets utvalgte holder høyere kvalitet enn tidligere år.  Juryen fant generelt veldig mye bra, som resulterte i flere artister ble plukket ut enn tidligere, forteller bookingsjef Joakim Haugland. 

–  En generell tendens er at den voldsomme dominansen fra elektronisk musikk synes å avta noe, samtidig som indie pop og indie rock ser ut til å komme tilbake. Vi er rimelig sikre på at noen av de 23 utvalgte vil ende som viktige artister i fremtiden. På by:Larm i mars kan man stifte bekjentskap med de fleste av dem for aller første gang, avslutter han. 

Blant de 23 utvalgte finner vi flere 730-bekjente, deriblant PashaNiilasLinda Vidala, King Skurk One, Conz og Kajander


Her er alle de nye by:Larm-artistene du må sjekke ut asap (bio via by:Larm og artistene): 

9 grader nord

9 grader nord for ekvator finner vi den eksotiske øya, «The pearl of indian ocean» – Sri Lanka – hvor halvparten av bandmedlemmene stammer fra. Med instrumenter som bambusfløyte, tabla og cajon, slår de seg løs med ragaer fra A til Å. Som band debuterte de for første gang under Festspillenes mest fargerike scene RIFF, og har siden spilt på både Hulen, Jazznatt, og på Landmark under festivalen Vill Vill Vest. 

Det hele startet med søstrene Mira og Dipha Thiruchelvams fløyte-duo, før Jakob Sønnensyn (bass) og Jakob Sisselson Hamre (cajón) kom til. Musikken er en blanding av baila, flamenco, carnatisk, bollywood og  jazz. Med mystisk og rytmisk energi, utfordrer kvartetten  bergensernes musikalske vaner med helt nye toner.


 
Andreas Doif 


Singer-songwriter, multi-instrumentalist og produsent Andreas Doif, er kanskje mest kjent som den ene halvparten av hiphop-duoen Kildaphew. I november slipper han sin første singel, «Renew You», under eget navn. Låta er en introduksjon til Andreas’ musikalske univers, som byr på en sjangermiks helt uten begrensninger. Låta gis ut på Bangles & Brass Records, som også gir musikken til kredible The Switch, KUUK og jazzmonsteret Dr. Kay.  «Renew You» er selvprodusert, og Doif spiller så og si alle alle instrumenter. Han planlegger å slippe ny låt hver måned i tiden som kommer.


Conz

Den uavhengige hiphop-artisten Conz, har virkelig begynt å gjøre seg bemerket på den norske hiphop-scenen. Siden den første utgivelsen “Don’t Stress me” i 2015, har han fortsatt å utvikle- og utfordre seg selv og musikkens grenser. Eksempelvis bruker han Jazz Liberatorz’ beat i freestylen «Cool Down», og resultatet er imponerende. Debutsingelen “Balance” ble sluppet sommeren 2016, og slo umiddelbart an. I kjølvannet av slippet, ble han inkludert i en reaksjonsvideo der Bronx-rapperen Daytona, fattet interesse for det han hadde å by på. «The sky is the limit for that kid», sa han. Conz’ første mixtape er rett rundt hjørnet, og vil ta deg med på en reise i Conz’ liv- og lovende karriere.Endlings

Endlings er et irsk/norsk indieband fra Hønefoss/Oslo som spiller 60- og 70-tallsinspirert musikk, psykedelisk rock, post punk og 80-talls alternativ rock. I 2015 deltok de i landsfinalen i Bandwagon, og 26. mars 2016 slapp de sin debut-EP Somethin Old, som er tilgjengelig på Spotify, iTunes og andre musikktjenester.

FOAMMM

Spacegazerne FOAMMM slapp nylig sin debut-EP på Sheep Chase Records. De har fått strålende mottagelse, og kvintetten har fått solid fotfeste på den norske musikkscenen. Med et kreativt repertoar, som ligger i krysningspunktet mellom shoegaze, drømme-pop og psychrock, har de opparbeidet seg et velfortjent godt live-rykte. 

Bandet ble unnfanget og født sommeren 2013, da gitarist og vokalist, Chiara Cavallari, trengte en hobby som ikke innebar å finne seg selv på den sørlige halvkule i haremsbukser. Hun fikk med seg fire venner som på har hjulpet henne med å finne seg selv – i lydriket.


Hysj

Hysj er et nisjeprosjekt, plassert i skjæringspunktet mellom Oslos hardcorescene og beatorientert elektronisk musikk. Stemmebånd, elektriske og elektroniske instrumenter presses til bristepunktet, og kombineres for å lage en drivende og trykkende atmosfære. Noen referansepunkter er Crystal Castles, Death Grips, Atari Teenage Riot, Big Black og El-P. En kompromissløs holdning til DIY-prinsippet gjør at bandet tar full kontroll i hele produksjonskjeden og har konstruert soundet fra bunnen av. Live videreføres energien og det brutale uttrykket, og alt blandes sammen i et eksplosivt show med intensitet, nerve og skreddersydde videoprojeksjoner.

Jakob Ogawa

Jakob Ogawa er et Oslo-basert indiepop- band som lar seg inspirere av orientalsk kultur og surfe-rock. Jakob Myklebust er hovedmannen bak bandet, og skriver, produserer og gjør alt i studio. På scenen består bandet av Brigt Mikalsen på synth, Nils Sandgren på trommer, Axel Øksby på lead gitar , Edvard Granum på bass og Jakob Myklebust på vokal og rytmegitar.

I starten av 2016 slapp Ogawa singelen “You’ll Be on My Mind”, som er produsert på soverommet til Jakob. Det er her han spiller inn vokal, gitar, bass, trommer og synth også. Den nostalgiske og overbevisende debuten byr på fargerike gitarmelodier og drømmende lyrikk, og utforsker popens grenser. Singelen fikk god mottakelse, og etter konserter på b.l.a Internasjonalen og Parkteateret, kan det trygt slås fast at Jakob Ogawa går en lysende fremtid i møte.

Jenny Konradsen

Etter år med spilling på små scener og lukkede arrangementer, tar singer/songwriteren Jenny Konradsen med synthene sine og fire menn til større scener. Med dyp stemme og enda dypere tekster, leverer hun musikk preget av rytmisk lekenhet – både i vokal og arrangement. Hun er slett ikke redd for å fusjonere et elektronisk lydbilde bestående av synther og beats, med blant annet organiske toner fra blås. For at materialet ikke bare skal være forbeholdt venner, spiller hun og gutta også inn musikken med lydkort og mikrofoner gjemt rundt i byen. Resultatet blir tilgjengelig for nye venner i månedene som kommer.


Jimi Somewhere

Den 18 år gamle rapperen Jimi Somewhere, slapp sin debut-EP, Memoria, sommeren 2016. Singelen «Escape» ble Ukas Urørt på NRK P3, og sin begrunnelse sa de: 

«Jimi Somewhere er et rett frem gullfunn av det urbane slaget. Attenåringen fra Ormåsen har ved hjelp av sine Internett-venner klart å kombinere både lekent, innovativt, mørkt, utfordrende, rent, rått og tidsriktig til en dritbra låt som har fått repeatknappen til å gjøre nytte for seg.»


Junk Machine

Junk Machine, med Daniel Thornhill i spissen, ble dannet i 2011. Thornhill er en klassisk komponist, vokalist og multi-instrumentalist helt uten respekt for alt som er kjedelig og forutsigbart. Han slo seg sammen med det selvlærte produksjons-vidunderet Jonas Skamark, den hyperaktive trommeslageren Kristoffer van der Pas (Kakkmaddafakka), og sammen lar trioen seg ikke begrense av sitt antall eller av instrumentene de spiller. En haug analogt utstyr og nye digitale computere, prosesserer lyden direkte fra scenen, sammen med preproduserte looper, koring, rytmer og basslinjer. Junk Machine kan være en en ensom stemme, eller en hel hær.Kajander

Den nordnorske pop-sensasjonen Kajander, slapp den populære radiohiten «E du den du vil vær?», tidligere i 2016. Med kun én utgitt singel, ble Kajander booket til festivaler som Øyafestivalen, Pstereo, Rakettnatt og Aronnesrocken. Den andre singelen «Når e du klar?», er rett rundt hjørnet, og den unge artisten er spådd en lysende pop-karriere. 


King Skurk One

Den oslobaserte rapperen/sangeren King Skurk One, har rukket å bygge seg opp en solid fanbase. I løpet av 2016 har han spilt konserter over hele landet, fra Parkenfestivalen i Bodø og Studentersamfundet Driv i Tromsø, til utsolgte konserter på Rockefeller i Oslo og USF Verftet i Bergen. Sakte, men sikkert har han jobbet seg opp og frem, og er nå tilknyttet den bergensbaserte labelen, NMG/G-Huset. Linda Vidala

Linda Vidala er en leken rapper, sanger og produsent fra Oslo. Hun flørter med rus i låta «Emma» og ber deg riste på det du fikk av Gud i sin ferskeste singel “Rist”. «EMMA» ble meget godt mottatt av bransje og publikum da den ble sluppet i begynnelsen av mai 2016, og fikk rotasjon i radiokanaler som P1, P3 og NRJ. Videre fulgte spillejobber på Oslo Pride, Musikkfest Oslo og Elvevillfestivalen. 

Linda Vidala er involvert i alle aspekter ved den musikalske prosessen – hun skriver sine egne sanger, produserer beats, spiller en rekke instrumenter og kjører sitt eget show fra A-Å. Merk deg navnet, Linda Vidala.


Living

Living er prosjektet til den brasilianske musikeren og produsenten Lucas de Almeida, som nå har base i Bergen. Både de snølagte fjelltoppene i hans nye hjemland og det tropiske mangfoldet i Brasil er tilstede i musikken, spesielt i den ferskeste singelen «Risen», som kom ut 2. september via Brilliance Records. Låta er basert på et fundament av perkusjon og psykedeliske harmonier. Den flyter rundt rytmen sin, og er det perfekte soundtrack til både en båttur på fjorden og en lat dag på stranda.


Marie Sahba

Marie Sahba er et friskt pust i norsk musikkliv. Den norsk-iranske 23-åringen leverer popmusikk med elementer fra både Østen og britisk rock fra tidlig 80-tall. I januar 2017 slipper hun sin debutsingel «Black Veil» som beskriver det å være kvinne i krysningen mellom øst og vest. Gjennom våren 2017 skal hun pendle mellom Oslo og Liverpool for å fullføre sitt første album som har planlagt release høsten 2017. Marie har tidligere gjort konserter på Pstereofestivalen, Trondheim Calling og Feminalen.

Niilas 

Niilas er en ung aspirerende elektronikaprodusent fra Bergen som gjennom det siste året har etablert seg på landsbasis. Sommeren 2015 kom hans første mix ut for P3Ruben og introduserte lytterne for hans urbane og eklektiske stil, noe som ble fulgt opp med en mix for DJ Christine på P3 og en artikkel i Recens Paper. Niilas er ofte å finne blant tunge og mørke toner på klubber rundt om i Norge, og leverer alltid en unik opplevelse. Med sin egen EP ute, og remixer/edits av Sondre Lerche, Die Antwoord, Fergie og Verdensrommet er Niilas et unikt og kreativt innskudd til ikke bare musikknorge, men antageligvis også internasjonalt, snart. Alt dette på så kort tid understreker hvilket potensiale som ligger ved Niilas, og fremtiden lyser fuktig lilla.

Pasha

Pasha er et av de mest karakteristiske og lovende musikknorge har å by på. Bare 22 år gammel har han allerede skapt buzz i medier som Transworld, 730.no, Clique og Kingsize Mag med sin unike og lekne stil. Pashas første singler «Around the Area» og «Colorblind»  har fått mye positiv oppmerksomhet, klatret til toppen av Spotifys «viral»-lister i hele Skandinavia og fått oppmerksomhet fra The Ride Channel og Rap City. Også NRKP3 og studentradioer over hele landet har viet musikken velfortjent oppmerksomhet.

På scenen er Pasha en karismatisk energibombe, og han har varmet opp for artister som ONYXog DJ Premier. Nylig opptråtte han på X GAMES i Oslo der han ble en umiddelbar favoritt hos både deltagere og publikum. Under releasekonserten for debutalbumet Bodega, fylte han musikkflekken til randen. 

Posterboys

Posterboys er et ferskt powerpopband fra Oslo, og er inspirert av band som Big Star, Teenage Fanclub, Wilco og Dinosaur Jr. Se for deg en verden hvor The Beatles har blitt fostra opp på Playstation og Pavement live-videoer, med fuzzpedaler i gitarbaggen og Ringo på uppers. 

Musikken kan beskrives som et møte mellom 60- og 70-tallets melodiske rockemusikk og 90-tallets slacker-rock. Bandet har allerede innledet et booking-samarbeid med Polar Artist og er i dialog med flere Norske Plateselskaper. Det ferske bandet har rukket å spille konserter for den Norske supergruppa, Sugarfoot, og i november spiller de support for I Was A King.Ponette

Det elektroniske pop-bandet Ponette, slapp sin debut-EP I’m alone i september 2016. Den inneholder fire fire låter som kombinerer catchy pop med mørkere elementer fra shoegaze og post-rock. Vokalen er luftig, og lydbildet energisk. Ponette leverer et kompromissløst pop-sound med et bredt spekter av teksturer, og utforsker forholdet mellom det kraftfulle og det myke.

«I’m alone» er innspilt og produsert av bandet selv, med mix og co-produksjon fra Stefan Sundström (kjent fra sitt samarbeid med Veronica Maggio), og utgis på det Trondheimsbaserte indie-labelet No Forevers. Tre uker etter utgivelsen, ble bandet kåret til “Ukas Urørt” hos NRK P3, og musikken ble i den forbindelse rost av den ikoniske duoen Röyksopp. Utover høsten 2016 utgis remixer av alle sporene fra EP-en. Blant produsentene finner vi Trond Bersu fra Highasakite og Synthomania (Marius Bjørnson), kjent for sitt arbeid med CLMD, Emilie Nicolas, Mari Boine and Bendik.

Pikekyss

Etter utallige konserter på østlandet har Pikekyss gjort seg kjent med musikkmiljøet som et friskt pust i Norges popverden.Bandet slapp våren 2016 EP-en «Tåke», som høstet flere gode anmeldelser, og resulterte i radiospilling over flere kanaler. I tillegg har de spilt en rekke større arenaer som Slottsfjell, Studentersamfundet i Trondheim og Kistefestivalen.


Tåke reflekterer bandet slik de lever nå. Tilværelsen oppfattes som en tåke, med en tykk damp av følelser og minner man ikke kan plassere. Dette skildres innenfor vegger med lekne, men drømmende gitarer som omsvøper den skjøre vokalen. Musikken kan sammenlignes med større artister som Fay Wildhagen og Daughter, bare med et stort dryss av lekenhet. Med andre ord en litt mer popifisert og dansbar versjon av indiefolk-sounden som er så utbredt i 2016.

 


PURPURRPURPLE

Annette Kvithyll aka PURPURRPURPLE har i en årrekke spilt på en rekke av de mest kjente klubbene og festivaler i norden, og leverer alltid den beste klubbmusikken med et kompromissløst uttrykk. Hun beveger seg sømløst mellom sjangre i et mørkt og basstungt landskap. Selv betrakter hun seg som sjangerløs, noe som kjennetegner hennes uttrykk og musikalitet de siste årene. Hun har vært support for store navn i klubbverden som Hudson Mohawke, Disclosure og TNGHT, og har gitt ut singelen «F Dat» sammen med Slick Shoota på Diplo’s plateselskap Mad Decent. Purpurrpurple har også det siste året produsert soundtrack til runway-shows og kolleksjoner for flere av Norges mest fremadstormende klesdesignere, inkludert Anne Karine Thorbjørnsen, Michael Nybråten og Avenue. Med estetikk og utrykk hentet fra fremtiden er Purpurrpurple klar til å ta deg med dit.


Trist Pike

Han ene (Eirik Kjøs Usterud) og han andre (Svein Strømmen) spiller sjangeren hevn-rock. 


Wonder The Boy

Relativt fersk i gamet kaller likevel gudfaren Tommy Tee trondheimsrapperen så talentfull at han mistenker at han er fra en annen planet.  Wonder The Boy er aktuell med debut EP-en Wonderland i disse dager. Han blander lekne sangtekster med melodiøs rap, og er en av de aller yngste på by:Larm 2017. 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer