Hopp til hovedinnhold
BTS (BigHit/Columbia/Sony)
BTS (BigHit/Columbia/Sony)

BTS har Samsung og norske Quick Style som partnere

BTS = global boost ♥️

Når man skal måle popularitet, kommer tall godt med. Noe som passer bra for BTS, da få popgrupper selger og streamer album som dem.

I 2018 satte deres plate Love Yourself: Tear rekord ved å bli den første innen k-pop til å toppe Billboard 200.

I år ble Map of the Soul: 7 deres fjerde album til å ta nummer 1 på den offisielle amerikanske hitlisten 🚀

En som har støttet bandet mye er deres partner Samsung, som også kommer fra Sør-Korea.

Se video med Samsung-ambassadørerene BTS:

Galaxy X BTS: Captured #withGalaxy S20 Series l Samsung

https://www.youtube.com/watch?v=eRA7SOAdBtk

Det er liten tvil om at BTS også er populære her til lands:

I Norge tok begge deres seneste to album 2. plass.

Sjekk ut BTS’ musikkvideo med Halsey som har 800 millioner visninger hos YouTube:

Noe som er ekstra gøy for BTS’ norske tilhengere er at gutta er fans av de norsk danserne Quick Style – og vice versa.

https://www.instagram.com/p/B2o28AzIPgi/

Oslo-gruppen kjent BTS helt siden starten.

– Vi startet å jobbe med BTS på deres første låt «Save Me», og koreograferte både dansen og kameraregi/one-shot. De filmet denne musikkvideoen i Bergen. Da den først kom ut, forventet vi ikke slik respons… Den var enorm, forteller Quick Style til 730.no.

Quick Style står bak one shot-regien og kameraføringen i tillegg til koreografien for «Save Me»:

Quick Style forteller 730.no at de har mye respekt for BTS, og roser dem både som artister og personer.

– Vi har i mange år kjent godt til den asiatiske entertainment-industrien, spesielt hvor BTS kommer fra. Det de har oppnådd er revolusjonerende, og vi har først og fremst stor respekt for deres harde arbeid og utholdenhet på scenen, sier den internasjonale Oslo-gruppen.

– Vi ble invitert på deres første meet and greet-show i Tokyo og fikk oppleve deres kraftige framføring fra første rad. De sang og danset samtidig og vi har ikke sett noe like bra tidligere…. Og vi har jobbet med mange boyband! Vi fikk også stor respekt på måten de tok oss i mot, med ydmykhet, kjærlighet og respekt. Det sier mye om dem som personer og deres suksess.

Her gjør Quick Style #gogochallenge:

Det er flere nordmenn som jobber med BTS.

Martin Sjølie har skrevet sangen «친구 (Friends)» fra albumet Map of the Soul: 7.

Martin Sjølie (Instagram/martinsjolie)

Martin Sjølie (Instagram/martinsjolie)

Martin synes det er surrealistisk å bidra for BTS fra Norge.

– Det føles jo ganske vilt å sitte alene på St. Hanshaugen [i Oslo] og skrive noe som ender opp med et band i Korea, som går til topps i USA, forteller musikeren til 730.no.

– Jeg skrev jo bare en bitteliten del av låten, men det er veldig gøy likevel.

Den norske veteranen har produsert for stjerner som Sigrid og Maria Mena. Hør hans BTS-sang nedenfor.

For dem som ikke vet… Hvem er gutta i BTS?

BTS (방탄소년) (Bangtan Sonyeondan) er også kjent som Bangtan Boys og deres engelske navn Beyond The Scenes.
Gruppen med syv gutter fra Sør-Korea debuterte i 2013 med singelen «No More Dream» fra sitt første minialbum 2 Cool 4 Skool. Gruppen ble startet i regi av labelen Big Hit Entertainment. De skiller seg fra de fleste andre k-pop-acts, da de har tekster med temaer som sosiale og politiske problemer og mental helse.
Her er en introduksjon til medlemmene, som vi har satt sammen med hjelp fra fanklubben BTS Norway.

RM

Ekte navn: Kim Nam-joon
Født: 12. september 1994

RM er lederen i BTS. Han er frontfigur, rapper, låtskriver og produsent.

Før gruppen ble satt sammen, holdt medlemmene på hver for seg. RM hadde allerede erfaring som undergrunnsrapper som gjorde konserter og slapp flere singler. Blant annet en kollabo med den koreanske rapperen Zico. RM er det eneste medlemmet som er flytende i engelsk, noe han angivelig lærte ved å se serien Friends. Hehe. Han var det første medlemmet som ble plukket opp av Big Hit Entertainment. I 2015 slapp RM en selvtitulert mixtape. Her snakket han blant annet om identitetskrisen som oppstod ved å være både rapper og popidol, med hissig svar til kritikerne.

Fun facts:

RM er kjent som en smarting og var en de beste elevene sitt kull. Han er også kjent for å være vill under sine opptredener. Han har en lei tendens til å miste passet sitt når gruppen er på reise. Dette har skjedd flere ganger i realityseriene om BTS; Bon Voyage og Burn the Stage.

Jin

Ekte navn: Kim Seok-jin
Født: 4. desember 1992

Jin er den eldste i BTS; vokalist og visual. (Visual betyr den peneste i gruppa. Ja, dette er en offisiell tittel i sjangeren k-pop…..)  Han skulle egentlig jobbe for farens selskap, men det endret seg da han begynte å bli jaget på gatene av jenter som synes han var kjekk, fulgt av tilbud fra en agent fra SM; et av de største selskapene i Sør-Korea. Han takket nei til tilbudet og gikk for BTS’ label. Resten er historie.

Fun facts:

Jin hadde «mammarollen» i gruppen før og etter debuten da de andre var yngre og laget mat for alle. Til tross for master-utdannelse i skuespill fra et av Sør-Koreas beste universiteter, har han lagt skuespillerkarrieren på is for å fokusere på BTS.  Han er kjent for sine såkalte dad-jokes. Eller om du vil; old man-jokes.

Suga

Ekte navn: Min Yoon-gi
Født: 9. mars 1993

Suga er nest eldst i BTS. Han er rapper, låtskriver og produsent.

Han har mange kallenavn, blant annet SG, Grandpa, Savage, Agust D, Turtle, PD Min, Min Suga Genius og ikke minst 3 Dollar Chain 🙂 I likhet med RM var Suga en del av rapscenen i Sør-Korea. Han gikk under navnet Gloss og var medlem i undergrunnsgruppen D-Town. Han begynte å produsere sin egen musikk da han var 12 år, og er kjent for å ta opp vanskelige temaer i sine tekster; fra depresjon til sosiale problemer.

Suga har gitt ut mixtape under aliaset Agust D.  

Fun fact:

Suga spådde gruppens Billboard-suksess mer enn ett år før de ble invitert til Billboard Awards. Han er kjent for å være veldig glad i søvn, ser oftest veldig trøtt ut og er vanligvis i liggende posisjon på gruppebilder når omstendighetene tillater det. Han hadde «papparollen» i BTS da de startet, styrte økonomien og var Mr. Fix-It i leiligheten deres. Omtales ofte som bestefar, fordi han oppfører seg mye eldre enn resten av gruppen.

J-Hope

Ekte navn: Jung Ho-Seok
Født: 18. februar 1994

J-Hope er rapper, hoveddanser, låtskriver og produsent.

Han blir ofte kalt sunshine, fordi han har så hyper og positiv personlighet. Hope alias Hobi var med i dansegruppen NEURO før han ble med i BTS. I motsetning til to andre rappere i gruppen, måtte Hobi lære å rappe etter at han ble med i gruppen.  Det var vanskelig i starten, men nå går det bra! Han har et egen musikkstudio og har gitt ut mixtapen Hope World, som nådde 14. plass på VG-lista. J-Hope blir ofte omtalt som en av de flinkeste danserne i hele k-pop-industrien.

Fun facts:

J-Hope er redd for alt i verden og blir omtalt som den største feigingen i gruppen. Men det skumleste i hele verden var slangen som han måtte posere med for en fotoshoot. Dette grunnlaget for hans legendariske meme I Hate Snakeu. (Verken slangen eller J-Hope ble skadet under filmingen.)

Jimin

BTS jimin Samsung Galaxy

Ekte navn: Park Ji-min
Født: 13. oktober 1995

Jimin er den tredje yngste BTS. Han er vokalist og danser.

Jimin blir kalt Jiminie, Smol, Mochi og Chimchim. Han er trent i klassisk dans og skulle bli proff danser før han bestemte seg for å prøve å bli sanger. Han bli ofte beskrevet som en veldig målrettet og hardtarbeidende ung mann. Jimin var kjent for å tilbringe absolutt all fritiden sin på å øve på sang og dans, men i det siste har han blitt bedre på å ta seg mer fri. Han er venn med andre store navn i k-pop-industrien, blant andre Shinee-medlem Taemin og en rekke andre. På grunn av sin relativt lave høyde, små hender og søte ansikt, blir ofte kalt for mochi (en søt riskake). Han er også kjent å være omsorgsfull overfor de andre i BTS.

Fun fact:

Til tross for sin søte karakter, blir han ofte sint. Se ovenfor 🙂

V

Ekte navn: Kim Tae-hyung
Født: 30 desember 1995

V er nest yngst i BTS. Han er visual og vokalist i gruppen. V blir kalt blant annet Tae, Taetae og Gucci Boy. Han kommer fra en arbeiderklassefamilie som driver med jordbruk. V ble plukket opp av Big Hit etter å ha fulgt en venn på audition, mens han i forkant gikk på kunstskole og studerte blant annet saxofon. I 2017 ble han kåret til årets kjekkeste mann i Sør-Korea. V opptatt av mote, kunst og er en stor fan av henholdsvis Gucci og Van Gogh. Han tar flotte bilder under kallenavnet Vante og har hatt spilt i den sør-koreanske TV-serien Hwarang: The Poet Warrior Youth

Fun fact:

Meme fact: Sexypornstar-memene som fansen lager kommer av han er så dårlig til å uttale «saxofon»:

V har en nydelig hund som er nesten like populær som ham selv:

 

Jungkook

Ekte navn: Jeon Jungkook
Født: 1. september 1997

Jungkook er maknae i BTS, altså den yngste. Han er vokalist.

Jungkook flyttet fra Busan til Seoul som 13-åring for å satse på musikkarrieren. Han var på audition for flere musikkselskaper via TV-showet Superstar K, men valgte å ikke signere med noen. Senere fikk RM øyene opp for Jungkook, og etter én audition takket han ja til plass i BTS. Han blir kalt Golden Maknae, den gyldne yngste, på grunn av sine sterke evner innenfor omtrent alle områder. Han er kanskje den sterkeste vokalisten i BTS og en av de flinkeste danserne – og behersker teknikker for å synge prikkfritt mens han danser. Jungkook står bak de fleste av refrengene til BTS og har nylig produsert sin første sang; «Magic Shop». Han er også ganske flink til å rappe, ta bilder, lager egne korte filmer under kallenavnet Golden Closet Film. Han er den mest veltrente og sterkeste i BTS.

Fun facts:

Jungkook har blitt kjent for å spise snacks på premieutdelinger. Blant annet satt han på første rad og momset under Billboard Music Awards  (lenke). Han har sagt at det hadde vært fantastisk å bo i Norge. Hei hei, norske fans; ikke gi opp håpet. I serien Bon Voyage reiser BTS nemlig til Norge.

https://youtu.be/XYWgs2EmkuY

Les mer