Advertisement

Brutalt Game of Thrones-øyeblikk tok 10 timer å filme

26. jun 2016 kl. 00:00
SANSA + JON FRA WINTERFELL (HBO)

SANSA + JON FRA WINTERFELL (HBO)

OBS: Saken inneholder spoilers fra mandagens episode. (Sesong 6 episode 9.) 

HBO og Game of Thrones deler som vanlig raust fra innspillingen. I et nytt klipp får vi bli med bak kulissene i den store «battle of the bastards», og skuespillerne og serieskaperne deler en rekke interessante fun facts fra settet. 


Vi får blant annet vite hvor mange statister, hester og crew-medlemmer det trengs for å skape så gedigne scener, og litt om hvordan de bruker stuntkvinner/-menn og CGI.(HBO) 

Mye ser kanskje for bra ut til å være «ekte», men noen ganger er det faktisk det. For eksempel når Boltons hær kommer travende mot Jon Snow rett etter at broren Rickon får en pil i ryggen. I akkurat denne scenen er det 40 hester som galopperer mot ham, mens det andre ganger logisk nok blir manipulert inn krigere for å slippe å ha 9000 statister på settet.  

Iwan Rheon, skuespilleren bak Ramsay Bolton, forteller sjarmerende nok at han lenge har drømt om å gjøre en scene mot Jon Snow. (Karakterene har ikke møtt hverandre før denne episoden.) 

Rheon forteller også Grimmy i BBC Radio 1 at den 8 minutter lange kampscenen tok 25 dager å filme. 

Sophie Turner alias Sansa Stark sier ikke overraskende at sluttscenen er hennes favoritt til nå, og vi får vite at hun måtte filme det lille smilet helt på slutten 10-12 ganger. 

Regissør Miguel Sapochnik røper hvilke ledetråder han ga Kit Harington før Jon Snow gyver løs på ansiktet til Ramsay Bolton, og at det tok 10 timer å spille inn det relativt korte øyeblikket. 

– Vi ville filme det fra absolutt alle mulige vinkler, sier regissøren med et lurt smil, mens Kit beskriver volden som «å kna et brød». 

Se behind the scenes-materialet fra Battle of the Bastards


Sniktitt på mandagens sesongfinale:

Episode 10 blir tilgjengelig via HBO Nordic 03:00 natt til mandag.

Se også: Trønder med sentral rolle i HBOs neste storsatsing