Bruno Mars & Espen Lind med britisk førsteplass

30. sep 2013 kl. 00:00

VAMP VAMP WHAT IT DO: BRITISKE POPDEBUTANTER TIL TOPPS VIA TROMSØ & HONOLULU (MERCURY)

Når han ikke leter etter store stemmer sammen med Sondre Lerche, Tommy Tee og Lene Nystrøm via The Voice, holder Espen Lind seg busy med å skrive + produsere musikk som rett så ofte blir til sertifiserte tjuns på hitlister verden over.

Da 730 besøkte Espen og Amund Bjørklund i deres Tribeca-studio i New York, hadde Bruno Mars vært innom samme dag for å skrive med Tromsø-gutta. Resultatet av Nord-Norge-/Hawaii-fusjonen ble gladlåta «Can We Dance», som i disse dager ligger på førsteplass hos britiske iTunes via popdebutantene i The Vamps. Superbloggen Pop Justice hauser den unge trioens popstjernepotensiale, og det bransje-spås oppsving på ekte – først og fremst ledet an av deres ferske, norske #1-singel.

Espen forteller til 730:
 
– Vi skrev låta sammen med Bruno Mars i NY for et par år siden, og siden da har låta ventet på rett artist. For et halvt års tid siden ble vi spurt om å jobbe med The Vamps, og etter å ha møtt gutta i New York skjønte vi fort at «Can We Dance» var perfekt for dem. I tillegg til «Can We Dance» har vi gjort et knippe låter som kommer på selve albumet deres, som etter planen slippes på nyåret.
 
(Fun fact: Espen og Amund alias Espionage hadde verdens 6. mest streamete låt på Spotify verden over i fjor, via «Drive By» med Train, som gikk topp 10 i 13 land og har solgt 4 x platina i USA.)
 
The Vamps spilte nylig en rekke konserter med Selena Gomez på hennes UK-turné, og debutalbumet dropper på nyåret.
 
Bør One Direction ha noia? Sjekk ut The Vamps’ debutsingel via Bruno Mars, Espen & Amund her:

(Fun fact 2: Dette er faktisk 2. gang at The Vamps’ Can We Dance-EP går til topps hos britiske iTunes, første gang var da den ble sluppet på forhåndsordre for en måneds tid siden. Ikke noe å si på fanskaren, #foråsidetsånn.)

Se også: Gifte nordmenn slår single damer (<3)