Hopp til hovedinnhold

Bruker hvite jenter som skjerf

GOT NECKST (TROPHY SCARVES)

 
Ikke brennhete nyheter, men lollete lell: Det begynner å bli tøft å skille seg ut i den etterhvert stappmette sosiale medier-sfæren, men New York-baserte Nate Hill har kokt opp en gimmick som får nysgjerrige klikkere til å flokke til hans Instagram-konto Trophy Scarves
 
36-åringen, som refererer til seg selv som performance artist, publiserer daglig bilder av seg selv med hvite jenter rundt halsen. Dette er angivelig symbolikk som beskriver det skrudde status-synet svarte menn har på å date hvite kvinner.
 
– Jeg prøver ikke å fortelle folk hva de skal gjøre med livene sine, jeg ønsker kun å rette søkelyset mot dette fenomenet. Og så får folk bestemme selv. Jeg håper bare dette får dem til å gå motivene sine litt grundigere i sømmene.
Fortsetter under.

(TROPHY SCARVES)

 
Hill, som har svart far og hvit mor, påpeker at han ikke identifiserer seg med å være svart, og at det hele ikke er så seriøst som mange skal ha det til.
 


– For meg så er dette rollespill. Jeg bare spiller en rolle som en svart mann. 
 
Nate er også en gift mann, og pleier å finne «skjerfene» sine via anbefalinger eller Craigslist. Han forteller VICE at kona «tolererer» kunsten, men at han prøver å skjerme henne for den – blant annet ved å blokkere henne fra sosiale medier.
 
– Jeg måtte blokkere henne på Twitter sånn at hun slipper å se hva jeg holder på med. Nå begynte hun nettopp å følge meg på Instagram, så jeg må nok blokkere henne der også. 

Mer via Trophy Scarves på Instagram her.
 
Mer svinete trendalarm: Baconskjerf  
 

Les mer