Hopp til hovedinnhold
[annonse]

BROCKHAMPTON til Norge for første gang – varm opp her! ???

A post shared by BROCKHAMPTON (@brckhmptn) on

Verdens største rapgruppe?

Verdens første rappende boyband?

I 2015 samlet den daværende tenåringen Kevin Abstract femten karer som traff hverandre på et Kanye West-forum på nettet og dannet BROCKHAMPTON. (Kevin er åpen om at han er homofil, noe som er sjelden kost i rapverdenen. Respekt.)

Året etter slapp de mixtapen All-American Trash, fulgt av albumtrilogien Saturation.

Derfor passer det godt med en turné, og det California-baserte kollektivet er på vei til Norge. Nærmere bestemt Øyafestivalen. Dette blir den gruppens første norgesbesøk. Men neppe siste, da det er nå det begynner. 

I vår signerte BROCKHAMPTON en svær deal med Sony-labelen RCA på 120 millioner kroner (15 millioner dollar) for seks album i løpet av tre år. Denne summen inkluderer alt: personlig forskudd til medlemmene og alle kostnader i forbindelse med produksjon av musikken, videoer, promo, lanseringen av utgivelsene, etc.

Mer eller mindre hva RCA har bundet seg til å investere i BROCKHAMPTON frem til 2021, med The Best Years of Our Lives som deres kommende major-debutalbum. 

Hypen ble godt backet opp på Coachella i april:

Det ble dog en stygg nedtur i mai, hvor gruppen gikk fra 14 til 13 medlemmer etter at Ameer Vaan ble anklaget for seksuell trakassering. Noe som er langt unna BROCKHAMPTONs woke tekster om alt fra intoleranse og rasisme til homofobi, depresjon og problemer med drugs. (Gruppen sier de ikke visste om Ameers angivelige oppførsel og tar som seg hør og bør sterk avstand.)

Heldigvis må showet gå videre, og tidligere denne måneden slapp de «1999 WILDFIRE»; deres debutsingel for RCA. Videoen er regissert av Kevin Abstract ?:

Boom! Rett etter fulgte «1998 TRUMAN» ?:

Denne uken kom videoen til BROCKHAMPTONs nyeste singel, «1997 DIANA», som ble topp 10 trending hos YouTube ?:

Tre helt forskjellige singler og videoer som alle er tøffe. Det blir altså stor stas å se BROCKHAMPTON i Norge for første gang onsdag 8. august kl. 20:00 på Øyafestivalen!

Les mer