Hopp til hovedinnhold

Britneys splitter nye skive = ♥

For dem som har håpet på et skikkelig Britney-comeback siden hun fikk på Sivert Høyem-sveis i 2007, så er ventetiden snart over: Gla’jentas syvende studioalbum Femme Fatale slippes i morgen alias fredag og vi har sniklyttet litt, seff. Uten å avsløre for mye så kan vi skrive under på at det er en sexy, emo og seff XXL-$ produsert plate. I veldig grove – og ei for avslørende – drag, så har du dette i vente på 29-åringens nye sett:
«Till the World Ends» alias platens åpningskutt, er catchy som [email protected]#n og ikke overraskende skivas andre singel. Produsert av Dr. Luke, Max Martin og nykommeren Billboard. Låta har også fått seg en (garra) feiende flott, norsk musikkvideo. Takket være det allsang-vennlige «oh oh oh»-temaet, kommer nok denne til å gå platina på russebusser landet over i løpet av første uka i mai.
«Hold It Against Me» er førstesingelen fra skiva, og gikk #1 i 15 land i løpet av sine første 48 timer i salg, etter at den ble sluppet 11. januar i år. Les mer om den historiske oppturen her.
«Inside Out» er en formidabel emo-ballade produsert (i hovedsak) av nykommeren Billboard. Executive producer på Femme Fatale, Dr. Luke, postet nylig en YouTube-link som viser den up-and-coming produsenten spille sine beats i en Beat Battle-finale, og Luke tweetet beskjeden «one of these beats are on the new Britney record». Det er altså denne låta. Les om Lukes Twitter-teasing og se video av Billboard som gir RZA, Just Blaze og Hi-Tek gåsehud her.
«I Wanna Go» er et heftig monsterpop-anthem signert den svenske popkongen Max Martin og hans kompis Shellback. Samme gutta som gjorde Brits superhit «3» i fjor. Her kan hun melde at hun vil «go-o-o all the wa-a-ay», og handler (som stort sett resten av plata) om superspooning – med nogo attåt.
«How I Roll» har i flere tidlige anmeldelser blitt omtalt som et av platas beste spor. Låta er produsert av Bloodshy & Avant, som tidligere har produsert 29-åringens «Toxic» og «Piece of Me». Gutta er også kjent som 2/3 av det svenske bandet Miike Snow.
«(Drop Dead) Beautiful» er helt innafor, på ingen måte kjempespennende, men lol og kul og produsert av denne krøllhårete rakkeren.
«Seal It With a Kiss» er diskutabelt et av skivas mest øyeblikkelige kutt, 80-tallsflørtete og fengende, produsert av Max Martin og Dr. Luke.
«Big Fat Bass» er skrevet og produsert av Black Eyed Peas-sjefen will.i.am, og det låter veldig skamløst og ikke minst veldig…. Skamløst. Ganske typisk BEP-sound, dog uten sjarmtrollet apl.de.ap. Bonus-businessidé: Det er vel på høy tid at luringen slipper en apl.de-app for iPhone? Nei? Ok.
«Trouble For Me» er produsert av Smith (hvem?) og føles trygg, men ikke nevneverdig spennende, hele skiva er pop-money 2.0 så det er vanskelig å finne skikkelig nedturer for dem som liker drøy King Kong-pop av denne sorten. Hadde vært topp 5-låt på Britneys forrige skive Circus, mens her er den kanskje blant de dølleste 3.
 
«Trip To Your Heart» er *kanskje* skivas feteste låt. Alle kommer dog til å ha forskjellige elsk-/hatlåter, men denne er #win og er liksom alt som er bra med hele plata, innbakt i én låt. Også produsert av svenskene Bloodshy & Avant. (Fun fact: Avant heter Pontus til fornavn, og WINNberg til etternavn. Shit’s in his DNA, yo.)
«Gasoline» er helt chill. Den suger ikke. Britney sier «gimme your gasoline». Hun har snart vært kåt på 12 låter, men det er helt kult (shit, hun har snart vært kåt på syv album). Produsert av Benny Blanco og Dr. Luke.
«Criminal» er albumets siste låt og passerer som skivas (sårt trengte?) gitaralibi. Det er litt sånn – hei, nå har det vært ravesynth-autotune-fest i 45 minutter – nå trenger vi noen mollstemte akkustiste gitarer og en fløyte. Det er litt som Madonnas «Miles Away», bare litt mer emo og ikke like kule trommer. Produsert av Max Martin og Shellback.
NB! 730 har ikke fått sjekket ut deluxe-utgaven av Femme Fatale, og har derfor ikke hørt de norske go’låtene som er signert Stargate og denne råflinke Sandefjords-jenta.
 
Fra og med fredag kan du høre hele albumet via WiMP og laste ned her.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer