– Britney høres ikke ut som Britney

9. des 2013 kl. 00:00

(RCA)

730 var ikke tilstede da Britney Spears leste anmeldelsene av sitt åttende album Britney Jean, men det er lov å gjette at reaksjonen til Mississippi-jenta var sånn cirka slik:

  
For tross drahjelp fra tungvektere som Dr. Luke, Diplo, will.i.am, David Guetta og til og med NORGE (mer om dette siden), så vender de fleste kritikerne tomlene ned for 32-åringens første sett siden ganske flotte Femme Fatale (2011).
 
Det «beste» Britney-albumet vi har fått servert siden storhetstiden for ti år siden (pre-snauklipp og mammaperm) er unektelig stilige Blackout fra 2007, skrevet og produsert av Timbaland-protesjéen Danja og The Clutch (Keri Hilson, m.fl.). Og det er lov å lure på om yummy mummy’en ikke gjorde seg selv en bjørnetjeneste med å lage et såpass «innovativt» og stilig popalbum den gang, slik at alle hennes senere utgivelser dømmes i lys av dette?


 
Gøtt eksempel: «Hot as Ice» 4 life:
 

 

#VIMÅHELLERALDRIGLEMME: Bloodshy-produserte «Unusual You» fra Circus:

#MANGELIKERDOG: Brunstige, will.i.am-produserte «Work B**ch» – alias førstesingelen fra Britney Jean:

 

Klagesangen går hvertfall for det meste ut på at Brit-Brit tyr til for mye EDM og 4-floor på sitt nye sett, noe vi alle for lengst har sett oss mer enn stappmette på. Will.i.am og David Guetta koker opp stekelåt på stekelåt, og magasinet Spin skriver at «det er mulig dette albumet funker siden desember i år ser stusselig ut på utgivelsesfronten, men det er i så fall kun derfor».
 
Boston Globe er likeså passe uimponerte, og synes at «Britneys nye album ikke høres ut som Britney Spears».
 
Fortsetter under. 

 

(RCA)

 
Bransjeblekka Justin Bieber-André Lindal og Stavanger-gutten Joakim Haukaas), og refererer til deres «Tik Tik Boom» som «middelmådig».
 
(Det er også duket for flere gøyale gjester enn bare Tip: Lillesøster Jamie Lynn dukker – snålt nok? – opp på «Chillin’ With You».)
 
Britney selv har omtalt skiva som et konseptalbum om «ensomhet i popbransjen», og funny nok så er det nedpå-låtene på Britney Jean som høster mest skryt, og de «personlige tekstene» (knis) trekkes fram som settets reddende kvaliteter.
 
Så – Litt mindre will.i.am. neste gang, Brit? Vi vil gjerne være med på leken, men tåler ikke steken.
 

♫ Hør luksusversjonen av Britneys nye album her:Se også: 730 «anmelder» Britneys Femme Fatale