Hopp til hovedinnhold
Meland x Hauken tar festen til Tokyo (pressebilde)

Meland x Hauken bringer russetiden til Japan 🔥

Meland x Hauken er klare for å se japanere i russedress!

For et drøyt år siden opplevde den norske duoen noe helt utenom det vanlige: Deres 2016-russelåt «Chernobyl 2017» trendet på TikTok i Japan.

– Av hva vi har funnet ut av litt Google Translating, så er det en dans de gjør som skal kvitte seg med korona. Kall det en slags regndans med motsatt virkning, sa de til 730.no den gang.

Og de ble ikke bare litt populær. I skrivende stund har «Chernobyl 2017» og andre låter fra Meland x Hauken blitt brukt i over en halv million TikTok-videoer.

Nå er de klare til å gi tilbake med «Tokyo Love» ❤️ Se premiere på videoen her hos 730.no!

Se premiere på videoen til Meland x Hauken her:

Musikkvideoen er regissert og filmet av Tore Odiin. Han står også for spesialeffekter. Alexander Zarate Frez har klippet, Oda Marøy har produsert.

Meland x Hauken, tror dere Japan er klare for russefeiring?

– Om de er like lei av karantene og lockdown som det vi er, så skal de nok være rimelig gira på en fet tid fremover de også. We’re on a mission!!!

Vi vet egentlig svaret, men… Hvordan var russetiden for dere?

– Dritfet, åpenbart beste tiden i livet vårt. Det er noe man ser frem til i mange år, og noe man tenker tilbake på flere år etter, så utrolig leit for russ 2021 at det ikke blir som forventet. #ripRT

Dere legger mye innsats inn i denne lanseringen. Hva er ambisjonene deres?

– Vi har en visjon vi ser frem til, og det er å spille en konsert i Japan hvor alle i publikum er kledd i røde og blå dresser. Vi vil introdusere russekulturen til Japan. Som Hannah Montana en gang sa, Best Of Both Worlds. Vi vil også være med på et ekte gærent gameshow, vi vil være fast inventar på Japan Top 50. Be the talk of the town.

Gleder oss!

Merker dere fortsatt «Chernobyl»-effekten?

– Om a, de er gærne. Tallene stiger hvor hver dag, antall tiktok-videoer stiger fortsatt, og det er flere nye versjoner av låta som blir postet i form av covere, instrument-covere, nye danserutiner etc. Vi finner noe nytt hele tiden.

Hva er det villeste som skjedde da låten gikk viralt på TikTok i Japan?

– Japanerne laget et nytt ord ut av låten. De tolket ordlyden i «Jeg vil at vi» som «Yarirafi», som opprinnelig ikke var et ord, men endte opp med å bli årets «buzzword» i Japan i 2020. Vi lagde et nytt ord og det ble det mest brukte ordet i et fremmed land. Hvor sykt? Vi har også fått flere forespørsler om booking, meet&greets osv, men det må vente til vi får lov til å reise.

Vilt! Da blir det kanskje Tokyo-tur på Meland x Hauken snart?

– Asap zulu, avreise og Japan-turné med en gang vi får lov til å reise!

Nå er co-låtskriveren deres Andreas Haukeland alias TIX straks klar å se i Eurovision. Tror dere han vinner?

– Absolutt. Etter musikkvideoen til «Fallen Angel» har han truffet de fleste hjerter til ESC-fans, selv til de som var skeptiske i utgangspunktet. Vi er blodfans, og heier på han 730%.

– Alle som ikke har troen kan spise et svett pannebånd.

Mathias, hva har du lært av å ha Andreas som storebror?

– Om du har en visjon og en historie å fortelle, ta det i ditt tempo og sørg for at det blir gjort riktig. Man kan få til alt man bestemmer seg for å gjennomføre. Jeg gleder meg til å se han på vinnerpallen i ESC 🥰

Hva er den ultimate drømmen deres?

– Vi håper å være en inspirasjon og et godt eksempel for andre produsenter og andre mennesker. Runne en milliard streams på én låt. Ha utsolgt hver eneste konsert, og ha gjort shows på alle kontinenter. Og holde det gående til vi kan pensjonere oss.

Har dere ellers noe på hjertet?

– Hvis en norsk russelåt kan gå viralt på andre siden av jorden, kan hva som helst skje. Tenk på det neste gang du tviler på deg selv, hehe. Vi håper Norge backer visjonen vår og vil bli med på reisen ❤️

Se også: Japanske TikTok-ere danser til norsk russelåt

Nyeste saker fra 730.no

Les mer