Hopp til hovedinnhold
BEBE REXHA HYGGET SEG SÅ MYE MED 730S BEATRIZ NEVES AT HUN REPOSTET BILDET PÅ SIN INSTA <3 (HÅVARD JØRSTAD)  

Briljante Bebe Rexha i Oslo

BEBE REXHA HYGGET SEG SÅ MYE MED 730S BEATRIZ NEVES AT HUN REPOSTET BILDET PÅ SIN INSTA <3 (HÅVARD JØRSTAD)  

Alle bilder: Håvard Jørstad

I dag er det få som vet hvem Bebe Rexha er, men går det som hun vil bør det forandre seg kjapt. Den 25 år gamle New York-jenta (med albanske foreldre) har hatt en trøblete start på karrieren, lik fortellingen vi hører oftere og oftere. Og hun deler åpenhjertig sine erfaringer med et litt over halvfullt publikum på Parkteatret. 

På scenen forteller hun nesten samme historie som Lady Gaga gjorde i samme by for noen år siden. Bebe ble i likhet med unge Stefani Germanotta signert, og så droppet av Def Jam. Da ble hun helt knust, og gikk fra selskap til selskap for å finne noen som ville gi ut musikken hennes. 

Bebe forteller også at hun på den tiden hadde «400 kronos… No… 800? 2000? About 1600 Norwegian kronos» på kontoen. Som er nesten det samme Gaga fortalte etter å ha gitt ut «Bad Romance» under The Monster Ball i  Oslo Spektrum. Sikkert tilfeldig, men det er mange likheter ved artistene hvis du ser bort fra det visuelle. Begge er ekstremt talentfulle vokalister og låtskrivere, og ikke minst vet de å sette pris på hver eneste fan. Mer om det senere. 

Fortsetter under 

Ved en tilfeldighet hørte Eminem Rexhas demo «Monster Under My Bed», og ville gi den ut selv. Vips overtok Rihanna refrenget, og det som egentlig var Bebes låt ble til «The Monster». Noe lignende skjedde også da David Guetta ville skrive med henne. Da fikk hun riktignok beholde refrenget selv, men hun er ikke kreditert som artist på «Hey Mama». Det ble de tre andre bidragsyterne, David Guetta, Nicki Minaj og Afrojack. 

To av hennes største hits er dermed utgitt uten hennes navn, men Bebe fremstår ikke bitter. Bare sulten.
Bebe slapp debut-EP’en sin I Don’t Wanna Grow Up bare to dager tidligere, så Parkteatret er bare litt over halvfullt. Likevel er lokalet stappet av kjærlighet og god stemning. En bamse blir kastet opp på scenen, fansen skriker med på refrengene, og kommer med ønsker om andre låter. Det er en grei blanding av menn og kvinner, og også litt barn, konserten er nemlig en del av Yngling-programmet til Park med fri aldersgrense. (<3). 

Gjennom hele showet har 25-åringen en dialog med publikum, og hun bobler over og vil bare dele hele hjertet sitt med oss. Det er vanskelig å ikke bli smittet. 

Fortsetter under Bebe Rexha har også imponerende moves, og en gitarist og trommis som i et par øyeblikk får det til å føles som en liten metalkonsert. Albaneren hopper fra pop-rock á la Charli XCX og Kelly Clarkson til elektropop og nesten Tinashe-aktig R&B-elementer, og kler samtlige sjangre hun prøver seg på. 

Og herregud, da har vi ikke engang nevnt hvor flink hun er til å synge. Vokalen går fra Christina Aguilera-høye toner til dypt og sjelfullt, nærmest Amy Winehouse-vibber. Mot slutten av «Hey Mama» ber hun teknikerne om å skru på lyset, så hun kan se på alle mens vi synger refrenget for henne. (Se videosnutt her.) 

Når Bebe først forteller historien, for å så gjøre originalversjonen av «Monster Under My Bed»/«The Monster» er det vanskelig å ikke få frysninger.


Fortsetter under 


VIDEOINTERVJU KOMMER SNART! (HÅVARD JØRSTAD)

Det er mye som skal klaffe for at Bebe Rexha blir en stjerne, men skjer det ikke er det ikke talentet og engasjementet det står på. Selv om hun hadde meet & greet før konserten annonserer hun mot slutten at hun vil møte folk etterpå. Hun vil møte alleEtter litt kjapp sminke møter hun opp bak i lokalet, og tar bilde med hver og en som har lyst. Det står sikkert 50 mennesker i kø, men hun tar seg god tid til alle, og deler ut komplimenter og stiller spørsmål. Bebe vet hvor viktig samtlige fans er, og da hun til slutt forlater lokalet etter en times tid takker hun oss på vei ut. 

La oss håpe Bebe Rexha trenger en større scene neste gang hun gjester Norge.

Se også: Tinashe var suveren i Oslo, se bilder og videoklipp 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer