Hopp til hovedinnhold
Oda Evjen Gjøvåg og Brett Ratner (PRIVAT/RATPAC-DUNE ENTERTAINMENT)
Oda Evjen Gjøvåg og Brett Ratner (PRIVAT/RATPAC-DUNE ENTERTAINMENT)

Brett Ratner til norske Oda Evjen Gjøvåg: – Du gikk glipp av bra p:kk

Brett Ratner vs. Oda Evjen Gjøvåg.
I kjølvannet av de mange alvorlige anklagene mot Hollywood-mogulen Harvey Weinstein står stadig flere kvinner og menn frem og forteller at de har vært ofre for seksuelle trakassering og voldtekt fra maktpersoner.
(Også i Norge. Aftenposten har i løpet av de siste dagene samlet historier fra flere hundre kvinner som forteller om overgrep i den norske musikkbransjen.)

Russell Simmons, grunnleggeren av blant annet Def Jam, anklages nå av modellen Keri Claussen Khalighi, som sier at han forgrep seg på henne da hun var 17 år og han 34.

Dette skal ifølge Keri ha skjedd mens Russells partner og venn Brett Ratner satt og så på. Han ignorerte angivelig hennes rop om hjelp mens Russell tvang seg til sex.

Brett startet som musikkvideoregissør (Run-D.M.C., Public Enemy, Wu-Tang Clan, Michael Jackson, Mariah Carey) for så å også bli filmregissør (Rush Hour 1-3, X-Men: The Last Stand, Horrible Bosses 1-2).

Brett Ratner er selv nå anklaget av flere profilerte kvinner, blant annet for voldtekt.

Begge mennene nekter for at de har gjort noe ulovlig.
(Året etter den angivelige Keri-episoden, ble Russell sammen med den 17 år gamle modellen Kimora Lee, mens hun gikk på vgs. Senere ble de gift.)

Artisten ODEE alias Oda Evjen Gjøvåg, som var med i Idol i 2006, har tilbrakt mye tid i Los Angeles.

(Oda har også vært skribent for 730.no.)
Via Facebook forteller bergenseren om et tilfeldig møte hun hadde med Brett Ratner.

– Jeg møtte Brett Ratner for et par år siden på American Apparel, skriver Oda.

– Han kom bort til meg og introduserte seg selv («Hei, jeg er Brett Ratner, vet du hvem jeg er?») og spurte hvor jeg kom fra. Jeg sa «Norge» og han sa at han visste hva Norge var fordi Aksel Hennie hadde en rolle i hans kommende film Hercules. I etterkant gratulerer hun Brett med å vite at Norge er et land.

Se også: Hercules slaktes: – Helt forjævlig og sørgelig

– Han fortalte meg deretter at han snart skulle til Budapest for å skyte filmen og at jeg «burde komme» så vi kunne «henge ut». Jeg sa at jeg hadde skole, så nei takk. Da foreslo han at vi skulle «henge ut her i LA og ta noen heite bilder». Så tok han frem telefonen sin og scrollet gjennom bildene sine for å vise et eksempel. Det var ikke noe annet enn nakenbilder av forskjellige jenter på telefonen hans, fortsetter 29-åringen.
– Så tok han telefonen min og ringte seg selv slik at han hadde nummeret mitt (smooth). Han tekstet meg deretter i de neste ukene og spurte om vi skulle henge og forsikret seg om at jeg ikke ville slutte på skolen og komme til Budapest. Jeg svarte ikke. Så etter et par tekstmeldinger og noen tapte anrop fikk jeg en sint melding hvor han fortalte meg at «jeg gikk glipp av bra pikk».
– Ingen kommer til å bry seg siden jeg ikke er en berømt skuespiller, men i lyset av de seneste episodene; moralen er: Hold dere på skolen, kids.

Overfor 730.no forteller Oda Evjen Gjøvåg at det ikke var vanskelig å skrive innlegget.

Blant annet fordi hun ikke er overrasket over anklagene mot stjerneregissøren.

– Etter alle eklingene som har kommet frem i media i det siste så kunne jeg se for meg at navnet hans kom til å komme opp før eller siden. Ikke var mitt tilfelle spesielt traumatisk heller. I motsetning til mange andre av historiene som har kommet frem. Jeg synes det er fint at folk får stå for det de har gjort. Uansett hvor lenge det er siden, sier Oda til 730.

Artisten, som blant annet har skrevet musikk for Marcus & Martinus, har foreløpig ikke sett noen form for negative tilbakemeldinger på innlegget sitt.

– Jeg tror det hadde vært lettere for folk å kritisere hvis de hadde tenkt at jeg ikke hadde fått lese det, sier Oda.

– Man skal være ganske hard for å kommentere «dette har du funnet på» på min egen Facebook. Dog kan jeg ikke skjønne at noen tror at jeg skulle ha funnet på det. Hvor kult er det å få ekle meldinger av Brett Ratner liksom?

Artisten synes historien til Keri Claussen Khalighi om hva Russell Simmons angivelig gjorde med henne foran Brett Ratner er grusom, og at de begge bør straffes.

– Det gjør jo at jeg får vondt i hjertet. Verken Simmons eller Ratner bør sitte på kontorene sine i underholdningsbransjen, de bør være i fengsel begge to. Det er ikke noen forskjell på dem og en hvilken som helst annen voldtektsmann.

Når det kommer til menn som misbruker sin maktposisjon på denne måten,  mener Oda at forskjellene i USA og Norge er mindre enn man skulle tro.

– Den siste tiden har det kommet frem altfor mange historier som aldri burde ha skjedd, både i Norge og i USA. Det er jammen på tide at vi får røsket litt opp i underholdningsbransjen på begge sider.

Nordmannen tviler på Brett Ratner har fått med seg hva hun skrev og er usikker på om de norske folkene han har jobbet med har lest det.

– Jeg regner med Brett har et par tusen lignende historier. Jeg tviler på at han har fått med seg at selveste Oda sin er ute. Hvorvidt noen andre nordmenn har fått det med seg eller ei, vet jeg ikke. Jeg tviler på at noen vil uttale seg om det uansett.

PS: Via partnerskap med Warner Bros., er Brett Ratners selskap RatPac-Dune co-produsenter av Wonder Woman. Under innlegget lenker Oda til en sak som hevder av Gal Gadot ikke stiller som superheltinnen i oppfølgeren hvis Brett er fortsatt er involvert.

Se også: Ben Affleck slår hardt ned på sin venn Harvey Weinstein – for så å si unnskyld til kvinne han trakasserte

Nyeste saker fra 730.no

Les mer