Hopp til hovedinnhold
Kapteinen Bolger EP musikk norsk
Kapteinen aka Kjell Øverland er tilbake med ny EP (DØGN)

Kapteinen brekker ned Bølger – låt for låt

Kjell Øverland alias Kapteinen er tilbake med ny EP.

Omtrent fire år har gått siden Kapteinen ga oss en mixtape om kjærlighet. Nå er Stavanger-gutten tilbake med EP-en Bølger.

Denne gangen er det en voksnere Kapteinen vi får møte, både musikalsk og tematisk sett.

Bølger kommer nemlig etter noen år med en god del oppturer og nedturer for Kapteinen, som forteller at han har vokst som person og blitt sterkere i sine verdier om hva han ønsker at livet hans skal inneholde.

Sammen med Coucheron, Henrik Høven og Benjamin Folkvord Pedersen forteller artisten at han har laget et slags stillbilde i en ellers lang film om 20-årene sine.

730.no tar en prat med Kapteinen om Bølger.

Kapteinen
(Instagram/kapteinen)

Hei Kapteinen! Gratulerer med EP! Hva håper du folk får ut av å lytte til dette nye prosjektet?

– Jeg håper de får et litt tydeligere bilde av hvilken type artist jeg er, og at de får se et bredere musikalsk uttrykk enn det som er vist tidligere fra meg – og andre pop-huer i Norge! Elsker å teste litt forskjellig, og vise hva som er mulig med det vi driver med.

Har du en favorittlåt fra dette prosjektet?

– Min favoritt er enten «Hjerta i Stavanger» for obvious hjemlengsel-reasons, eller «Frihet» fordi jeg kan skrike i autotune som er veldig gøy!

Hva kan vi forvente oss fra deg fremover?

– Turne fra 10-18. februar!! Kom, kom. Blir dritfett, og min første soloturné av mange. I tillegg kommer det enormt mye musikk i år. Har altfor mye på lager som ikke kan ligge på is. Kapteinen skal ta mye plass i år!

Vi gleder oss til å høre!

Sjekk ut Kapteinen brekke ned Bølger, låt for låt, nedenfor.

Kapteinen norsk musikk
(DØGN)

«Bølger»

– «Bølger» handler om et litt nytt livssyn jeg har fått etter tøffe og vanskelige perioder. Det har blitt en slags buddhisme-inspirert tilnærming med å akseptere at vanskelige tider kommer. Man har ikke alltid kontroll over alt, og det eneste en kan gjøre er å slippe taket og flyte med. 

– «Bølger» ble til i en session med Coucheron og Ramón for nesten to år siden, og refrenget og vibben ble døpt da. Siden har jeg fått med meg Henrik til å skrive låta om min tilnærming til eksistensielle kriser. Føler dette kanskje er den sterkeste låta fra EP-en, hvis du spør meg.

«Spøkelser»

– «Spøkelser handler om alle de problemene i livet mitt som jeg løper fra. Jeg har begynt å legge merke til et slags mønster i meg selv når det komme til hvordan jeg forholder meg til fortiden og fremtidige problemer. Jeg har ofte valgt å løpe fra de og gjemmer de bort i håp om at det skal forsvinne.

– Låten ble til på Island med Coucheron, Henrik Høven og Benjamin. Jeg og Benjamin hadde en slags demo på låten når vi kom til Island, og det ble fort en låt på bare et par timer. Det er alltid godt å kunne bruke gamle skisser som ikke har blitt fullverdige ennå, og se de få det livet de fortjener.

«Superlim»

– Har du noen gang hatt den følelsen av at du elsker noen så mye, og føler deg så nær noen at dere begge omtrent blir til samme person, og det føles som om dere er ett? Vel, det har jeg og det er det jeg prøver å formidle i «Superlim». Det er en livsomveltende følelse og opplevelse, så hvis du har vært så heldig som meg så kjenner du deg godt hjemme i denne sangen.

«Føle meg bedre»

– Låten handler om det at vi ofte fokuserer på og husker de gangene vi ble såra eller hadde det vondt. Men, som helt ut av ingenting glemmer vi all smerte og ting løste seg til slutt. All den fortvilelsen som før var blir til et stort spørsmålstegn. Hva skjedde nå? Var det noe jeg gjorde? Du føler deg nesten litt dum som tenkte at det noen gang føltes så ille ut, for nå vil du bare sveve på denne herlige følelsen av at alt går bra.

«Frihet»

– «Frihet» handler om følelsen av å være stuck i en relasjon eller de til tider kompliserte følelsene som dukker opp i en relasjon. Har kanskje følt at jeg av og til skulle vært foruten en relasjon basert på de tingene som vekkes i meg, men samtidig så har man et sterk ønske om at det skal fungere også. Den dissonansen der er veldig spennende og «Frihet» handle om det. 

– Her ville jeg prøve å lage en litt smårocka 80s glampop-perle av en låt. Jeg sang første demo som en dårlig Springsteen-etterligning, og låten handla originalt om et slags samfunnsopprør. Senere skrev jeg om hele låta til å handle om noe mer personlig. Det ble en mer moderne og litt rarere sound som er digg å ha på prosjektet. Synes den er med på å vise en større dybde i artisteriet mitt, og er glad jeg bruker god tid på å utvikle låtene slik at de blir best mulig. 

«Hjerta i Stavanger»

– «Hjerta i Stavanger» handler om at jeg ofte savner hjembyen min. Det er mest fordi jeg føler jeg går glipp av en del familieøyeblikk når jeg bor et annet sted. Jeg gruer meg til den dagen jeg ikke får vært der når et familiemedlem går bort, men samtidig synger jeg om gleden jeg har av å savne hjemmet og hvor godt det er å komme hjem igjen. Ingen plass på jorden er bedre enn hjemme. 

– Ideen starta aleine og jeg fikk med meg godeste Erik Eliassen til å skrive og utvikle låt-ideen med meg. Produsert selv i det jeg kaller litt Oasis-stil, som også skal være inspirert av gammel Stavanger-rock. Nydelig.

– Jeg tar mer sjanser og går dypere i tematikk jeg ikke har vært borti og fått vist fram før og det er jeg skikkelig stolt av selv. Nyt!

Se også: Fra Kapteinen til Lars Vaular: Rapperen bekker ned Vintage Velour – låt for låt

Les mer