Hopp til hovedinnhold
IKKE GJØR HIP-HOP HVITT, MENTE KURT (MTV UNPLUGGED/GEFFEN)
(MTV Unlugged)

Kurt Cobain med brannfakkel: – Hvite folk kan ikke rappe

Kurt Cobain hadde sterke meninger.

20. september 1991, 10 dager etter at Nirvana slapp «Smells Like Teen Spirit», ble Kurt Cobain intervjuet av Roberto Lorusso i Canada.

Den daværende studenten har ikke publisert intervjuet før nå, ettersom han syns det ble «elendig» og «flaut».

De pratet blant annet om Nevermind (som kom ut fire dager etter intervjuet), turnélivet og overgangen fra indielabelen Sub Pop til Universal-labelen Geffen.

Temaet var også hip-hop. 

– Jeg er fan av rapmusikk, sier 23 år gamle Kurt først, før han tar en delvis 180.

– Men mesteparten av det er så kvinnehatende at jeg ikke klarer å forholde meg til det. Jeg er egentlig ikke så veldig fan…

– Jeg fullstendig respekterer og elsker det fordi det er en av de originale formene for musikk som har blitt introdusert, men en hvit mann som rapper er som å se en hvit mann som danser. Vi kan ikke danse, vi kan ikke rappe, mener Seattle-mannen.

Ifølge Billboard sa Kurt noe av det samme i et telefonintervju de gjorde med ham tre uker i forkant.

– Jeg syns rapmusikk er den eneste vitale formen for musikk som har blitt introdusert på veldig lenge, siden punkrock, sier Kurt, som døde tre år senere.

– Jeg ville aldri laget noe rapmusikk. Nei. Det utgjør ingen mening. Folkene som lager rapmusikk gjør det bra nok… Jeg blir vanligvis krenket av folk som Vanilla Ice og sånne greier.

– Den hvite mannen har ripped off den svarte mannen lenge nok.

– Hvite burde la rapmusikken tilhøre afrikansk-amerikanere fordi de gjør det så bra og det er så vitalt for dem. – Likevel lot ikke rockere dem ha blues for seg selv, sier journalisten. – Akkurat, akkurat, konkluderer Kurt.

Fem av de mest solgte rapalbumene i 1991 var Death Certificate med Ice Cube, Apocalypse 91 med Public Enemy, Business As Usual med EPMD og soundtrackene New Jack City og Boyz N The Hood.

Artigste rapinnslag:

Nyeste saker fra 730.no

Les mer