Hopp til hovedinnhold
DEN NORSKE DRØMMEN? (FILMKAMERATENE/SF NORGE)

Børning er tilbake – nå med ung hunk

DEN NORSKE DRØMMEN? (FILMKAMERATENE/SF NORGE)

Funker action-komedier om ville billøp på norsk? Ser sånn ut!


Børning (2014) gjorde det så bra blant publikum at en oppfølger var på sin plass. Onsdag 12. oktober har Børning 2 premiere, også den regissert av Hallvard Bræin. Linn-Jeanette Kyed og Anne Elvedal har skrevet manuset. 

Som i forgjengeren finner vi blant andre Anders Baasmo Christiansen, Jenny Skavlan, Sven Nordin, Ida Husøy, Otto Jespersen, Marie Blokhus og Henrik Mestad i sentrale roller. 
Blant nykommerne finner vi Vegar Hoel og Stig Frode Henriksen (Begge kjent fra Død snø- og Kill Buljo-filmene) og den unge kjekkasen Jonas Hoff Oftebro (Bølgen, Olsenbanden jr.), Også kjent som lillebroren til Jakob Oftebro, og sønnen til Hotel Cæsar-stjernene Anette Hoff og Nils Ole Oftebro.

Og en god kandidat til neste sesong av i Skam? 


NÅR SVIGERSØNN ER BADBOY (SKJERMBILDE, FILMKAMERATENE/SF NORGE)

Børning 2 starter når Roy Gundersen (Anders Baasmo Christiansen) kommer ut etter et to års opphold i fengsel, klar for å snu om livet sitt. Roy er ferdig med ulovlige gatebilløp, men havner selvsagt i trøbbel på nytt, takket være datteren Nina (Ida Husøy) og hennes tøffe nye kjæreste Charley, spilt av Jonas Hoff Oftebro.Denne gangen tar kappløpet ham gjennom flere land, og på isete vinterveier. 

Rånefilmen får jevnt over god kritikk, med et snitt på litt over 4. 

VG mener Børning 2 gir et genuint bilde av en norsk (sub)-kultur, men etterlyser mer dybde og humor som ikke baserer seg på banaliteter og slapstick. 

– Hadde denne barnefilmen for voksne vunnet noe på å bygge bedre karakterer og mer troverdige forhold mellom dem? Selvsagt hadde den det. Bra er bedre enn dårlig, også i actionkomediebransjen, skriver Morten Ståle Nilsen i Verdens Gang, og gir oppfølgeren terningkast 4. 

Filmpolitiet gir også terningkast 4, og skriver at scener fra kappløpet tidvis er spektakulær, takket være bruken av vinter av norsk natur. 

TV 2
mener dog at humoren er sterkere enn sist, og sammenligner den tidvis med Dum og dummere. Anmelder beskriver actionsekvensene som «steintøffe», og mener enhver bilentusiast bør glede seg. 

– Det er ispedd en god dose bilporno, både i form av tøffe klipp og fete lydsekvenser skriver TV 2, og triller terningkast 5. 

Børning 2 har premiere onsdag 12. oktober. Se trailer: 

Se også: Tinder-date fra helvete – norsk film trenger din hjelp!

Les mer