Hopp til hovedinnhold
the dictator 2012
(PARAMOUNT)

The Dictator alias Borats maktsyke fetter

Det kan se ut til at Ali G, Borat og Brüno har møtt sin konseptuelle overmann i Admiral General Shabazz Aladeen aka The Dictator.

Et vannvittig, svulstig og reaksjonært sjarmtroll vi kan glede oss til å bli bedre kjent med når filmen om ham har premiere 16. mai.

Men allerede nå aner vi hva slags type det her er snakk om. I skrivende stund reiser Aladeen (Sacha Baron Cohen) verden rundt for å promotere filmen, samt fortelle om sitt vakre hjemland – den nord-afrikanske republikken Wadiya som du kan lese alt om her. (Veldig gøy!!!)
På sitt stopp i Australia gjestet diktatoren blant annet to joviale journalister, hvis vantro gjeiper vokste i takt med vellet av grenseløst nonsens som rant ut av generalens kjeft. Noen stikkord: Katy Perrys nummer 1 og 2, mishandling av små barn og ulempene ved kvinnefrigjøring. En usensurert snutt med opptak fra møtet ser du her:

Denne helgen var Aladeen tilbake i USA, der han tvang seg inn i SNLs nyhetssending Weekend Update med Martin Scorsese som gissel. Diktatoren fortalte blant annet om hvordan han hadde karret til seg to tomler opp for filmen fra New York Times. Det kom også frem at han i sitt hjemland allerede er berømt for filmer som Abducting Sarah Marshall og 14 Year Old Virgin, oppfølgeren til 7 Year Old Virgin:

Som du skjønner ligger ikke verdensmannen på latsiden. I forbindelse med gårsdagens valgseier til François Hollande, har han jaggu rukket å sende en videohilsen til det franske folk også. Dette til tross for at den eneste verdige franske presidenten i Aladeens øyne er voldtektssiktede Dominique Strauss-Khan.

Ved siden av Baron Cohen selv, møter du skuespillere som Megan Fox, John C. Reilly, Anna Faris og Sir Ben Kingsley, mens den premiereklare filmen er regissert av Borat– og Brüno-regissør Larry Charles (som for øvrig har vært produsent for TV-klassikere som Seinfeld, Entourage og Curb Your Enthusiasm med Larry David).

Ønskereprise: The Dictator-reklamen som ble vist under Superbowl-finalen i februar:


Ønskereprise 2: General Aladeen slumser ut Kim Jong-ils aske over E!s sjokkerte rød løper-reporter Ryan Seacrest:


Mer vrøvl og vås: Se hvordan Will Ferrell bekrefter gigantisk oppfølger (video)

Les mer