Hopp til hovedinnhold
MEAGAN GOOD SOM SNUT, STARK SANDS SOM SNÅSAMANN (FOX)

Bør du se Minority Report?

MEAGAN GOOD SOM SNUT, STARK SANDS SOM SNÅSAMANN (FOX)

Du har sett det flere ganger før. Politietterforsker og weirdo teamer opp i lovens navn, men selv om de er veldig forskjellige, så får de det til å funke.

Dog kanskje ikke helt som i Minority Report.

Fox’ nye sci-fi-serie låner kun navnet og bittelitt av konseptet fra 50-tallsnovellen og 2002-filmen til Steven Spielberg og Tom Cruise, med førstnevnte som co-produsent sammen med showets skaper Max Borenstein.

Handlingen foregår i Washington, D.C. anno 2065, hvor vi blir introdusert til Dash (Stark Sands fra HBOs
Generation Kill); en synsk mann som tilhørte nå nedlagte Pre-Crime Unit. Dash er fortsatt rå til å forutse grusomme mord, noe han nå gjør på privaten. I piloten, som hadde premiere denne uken, ender han opp med å hjelpe detektiven Lara Vega (Meagan Good fra Anchorman 2, Think Like a Man, serien Deception). Samtidig jakter han på sin savnede tvilling, som sammen med fostersøsteren også var med i Pre-Crime Unit.
 
Hvordan er første episode? 

Glem den nyklassiske filmen. Dette er generisk opplegg som raser overfladisk og lettbeint avgårde, i motsetning til mer tålmodige serier laget av betal-tv/streaming-kanaler. (Og i motsetning til hvordan Borenstein fortalte fjorårets sukessfilm Godzilla.) Noen ganger går det så fort at episoden minner om et sammendrag.


Men det er underholdene, og produksjonen er slick og forseggjort med lekre bilder av fremtiden, blandet med nok tekniske nerde-ting til å gjøre sci-fi-geeks fornøyd.

For eksempel hvordan man etterforsker åsteder i fremtiden:


Meagan er fortsatt foxy – noe hennes outfit spiller på – og litt dramatisk overspilling fra skuespilleren får gå.


 


Selv om det ofte ser ut som hun skal gråte, som nedenfor.


Detektiven blir ekstra teatralsk når Dash ser drap som kommer til å skje, jamfør ansiktet under.

Når hennes stort sett forfjamsete partner ikke rister på gulvet, så forsøker han ofte å være artigper, uten å være morsom.


Men man kan humre over annen humor: Hjemme hos Lara skimter vi reklame for
den 75. sesongen av
The Simpsons på tv’en, like ved en plakat av Demi Lovato. Faren til politidama har nemlig gjort henne glad i «oldies». Når Meagans karakter setter på en 51 år gammel «godbit» fra 2014 med Iggy Azalea, så gjenkjenner Dash låten som «Trouble», og navndropper produsentene The Invisible Men. Det viser seg at han også er glad i «klassikere». Lol, lol.


Vi skal ikke røpe handlingen, men det ender med en brukbar cliffhanger.
Spielberg har vært involvert i serier som kjapt ble nedlagt – som
The River og Terra Nova – og premieren til Minority Report og Fox måtte nøye seg med 3 millioner seere i USA. (Til sammenligning hadde første episode av Fox-serien Empire 10 mill.)
 
Hvordan responsen blir videre kan bare framsynte Dash svare på. 
 
Se traileren til Minority Report:

 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer