Hopp til hovedinnhold
snoop dogg biopic dr dre death row pictures universal pictures
Snoop Dogg med Dr. Dre på MTV Movie Awards i Los Angeles i 1993 (Jeff Kravitz/FilmMagic)

Snoop Dogg får biopic via Death Row Pictures og Allen Hughes

Snoop Dogg fortjener en biopic.

Etter flere biografiske hip-hop-filmer, som suksessen Straight Outta Compton og ikke like vellykkede All Eyez on Me, er det Snoops tur.

I dag annonserer veteranen (født i 71) at det kommer en biopic om livet hans produsert av hans nye filmstudio Death Row Pictures sammen med Universal Pictures.

Regissør er Allen Hughes (Menace II Society), mens Joe Robert Cole (Black Panther, Black Panther: Wakanda Forever) står for manuset.

– Jeg ventet lenge med å sette sammen dette prosjektet fordi jeg ønsket å velge den rette regissøren, den perfekte forfatteren og det beste filmselskapet å samarbeide med, sier Snoop Dogg.

– Som kunne forstå arven jeg prøver å skildre på skjermen, og minnet som jeg prøver å etterlate.

– Det var det perfekte ekteskapet. Det var hellig giftemål, ikke hellig makaroni.

(Det klinger tusen ganger bedre på engelsk: – It was holy matrimony, not holy macaroni.)

Tidligere i år kjøpte Snoop rettighetene til navnet og logoen Death Row. (Foreløpig ikke musikkatalogen som inneholder utgivelser fra ham selv, Dr. Dre, 2Pac og flere.)

death row pictures snoop dogg biopic dr dre universal pictures

(Death Row Pictures)

– Snoop Doggs liv og arv gjør ham til et av de mest spennende og innflytelsesrike ikonene i populærkulturen, sier Donna Langley; forkvinne hos Universal Pictures.

– Vi møtte Snoop kort tid etter at han kjøpte Death Row Records og fikk muligheten til å høre historien hans med hans egne ord. Vi er ydmyke over å kunne lage det varige dokumentet til denne enestående artisten.

Universal Pictures, som laget N.W.A.-filmen, jobber også med en biopic om Cher og en om Madonna.

Den biografiske filmen om Whitney Houston har kinopremiere i Norge i julen: Se hvem som har hovedrollen

Det blir gøy å se hvem som får rollen som Snoop. I Straight Outta Compton spilles han av LaKeith Stanfield (Atlanta, Get Out, Oscar-nominert for Judas and the Black Messiah). I All Eyez on Me har Jarrett Ellis rollen.

Snoop Doggy Dogg alias Calvin Cordozar Broadus Jr. trenger ingen introduksjon. Men rapperen fra Long Beach i California debuterte med singelen «Deep Cover» med Dr. Dre. Fra soundtracket til filmen med samme navn.

I februar slapp veteranen sitt 19. soloalbum BODR alias Bacc On Death Row.

Når det kommer til hans personlige liv, er det mye å ta fra for filmen. Firebarnsfaren, som er fetteren til Ray J og Brandy, ble for eksempel siktet for drapet på gjengmedlemmet Philip Woldermariam i 1993. Med Johnnie Cochran som forsvarsadvokat ble begge frikjent i 1996. Dette ble inspirasjon til «Murder Was the Case».


Les også: Hvem av disse tre bør spille Amy Winehouse i filmen?

Les mer