Bono er en blogger

26. sep 2008 kl. 00:00
BONO OG RESTEN AV U2 (UNIVERSAL)

Det skader neppe U2s image at Bono er så sosialt engasjert, men han er ivrig nok til at de fleste har begynt å skjønne at sangeren mener alvor. Ikke bandpromo. Noe av det Bono pusler med om dagen, er å blogge for britiske Financial Times. Men her er det ikke snakk om å slenge opp et morsomt bilde med en ironisk setning, eventuelt et artig YouTube-klipp.

Hans ferskeste oppdatering tar for seg hans møtet med Frankrikes president Nicolas Sarkozy. De traff hverandre for å snakke om Afrika, et kontinent U2-frontfiguren håper franske politikere vil hjelpe i større grad, ettersom han mener det vil lønne seg for alle. Bono beskriver presidenten som en “tøff fyr”.

– Sarko har en stor fysisk tilstedeværelse i rommet. Han kan til og med være høyere enn meg… animert, morsom i et øyeblikk, deretter irritert. Jeg beundrer hans energi og visjon. Vi trenger ham, skriver Bono.

Presidenten er glad i å ha med seg kona, sangeren og den tidligere modellen Carla Bruni, en dame rockeren også liker. De “forandrer molekylstrukturen i hvilket som helst rom de er i, han øker hastigheten, hun roer dem ned. Et flott team”.

FT-bloggen til Bono.

Han frister med at han snart skal blogge om sine kommende møter med John McCain og Brack Obama.

I sommer ble det annonsert at U2 skulle følge opp sitt forrige album, 2004s How To Dismantle An Atomic Bomb, i november, men denne måneden skrev Bono på Lindsay Lohan blogger også om politikere.