Hopp til hovedinnhold
(FANTEFILM/NORDISK FILM)

Bølgen skal bli Oscar-vurdert

(FANTEFILM/NORDISK FILM)
 
OPPDATERT 2. september: Filmen skal bli vurdert av Oscar-komiteen for kategorien Beste ikke-engelskspråklige film. Fingre krysset… Nominasjonene offentliggjøres 14. januar, og utdelingen arrangeres 28. februar.
 
Denne helgen hadde Bølgen endelig kinopremiere, og filmen lever på mange måter opp til hypen.

De visuelle effektene er langt bedre enn bare «bra til å være norsk» (selv om man ikke får se mange båter og bygg som knuses), og frykten Geiranger-innbyggerne i filmen opplever er uhyggelig realistisk.

 
UNGE OFTEBRO DRAR IKKE NED DET VISUELLE #FORÅSIDETSÅNN
 
Allerede lørdag ble det klart at Bølgen er årets mest sette norske film, og nå er det klart at katastrofefilmen også fikk den tredje sterkeste åpningshelgen for en norsk film noensinne. 

Fra fredag til søndag ble Bølgen vist for 135 268 mennesker, som tilsvarer en omsetning på 17 597 840 kroner.

Premiere på Norges første katastrofefilm #Bølgen

Et bilde publisert av 730.no (@730no)Den Roar Uthaug-regisserte storfilmen slår dermed krigsdramaet Max Manus fra 2008 (Espen Sandberg og Joachim Rønning), som tidligere holdt bronseplassen.

Fortsetter suksessen for Bølgen kan den slå nye rekorder, Max Manus var nemlig den største norske kinosuksessen på over 30 år

 


Bølgen er Norges første store katastrofefilm, og har Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp samt Jakob Oftebros søte/kjekke lillebror Jonas i hovedrollene. Danske Thomas Bo Larsen kjent fra Festen (1998) og Jakten (2012) spiller også en birolle. 

Denne helgen ble det også kjent at Bølgen er en av tre norske filmer som kjemper om muligheten til å bli nominert til beste utenlandske film under Oscar-utdelingen neste år. 


EDM-komedien We Are Your Friends med Zac Efron i hovedrollen fikk derimot en svak start, og åpnet på 11. plass i Norge.

I USA går  det heller ikke særlig bra: Se her

Se også: Norske anmeldere elsker Bølgen

Nyeste saker fra 730.no

Les mer