Hopp til hovedinnhold
BOBBY RAY SIMMONS, JR. (GRAND HUSTLE/ATLANTIC/WARNER)

Bobby med brakdebut

Hvis du lytter litt til radio bør du nå være lei av B.o.Bs «Nothin’ On You» (se videoen), men den 21 år gamle Atlanta-guttens The Adventures of Bobby Ray er en av de beste debutene i år. Uansett sjanger?

Selv om han rapper – og er signert til T.I.s Grand Hustle – har B.o.B laget en plate som mikser flere kategorier, noe mange har forsøkt tidligere, vanligvis med flaut resultat. Skamløst nok kommer kompis seg unna med det meste; Hip-hop, R&B, indiepop og nesten rock (Rivers Cuomo fra Weezer bidrar), på en så smidig måte at det ikke blir svett.

B.o.B, som spilte på Quart i fjor uten brask og bram, har også sikret seg et av 2010s råeste refreng via Hovefestivalen-aktuelle Hayley Williams fra Paramore på singelen «Airplanes», med Eminem i tipp-toppform på remixen.

(En annen favoritt: «The Kids» med Janelle <3 Monae.)

«Den neste Andre 3000?», spør han seg selv. Tja, det blir som å blande epler og appelsiner, men i det sørlige USA er det iallefall få som er nærmere akkurat nå.

Albumet debuterte på 1. plass på Billboard 200, og utgis i Norge på mandag.

iTunes kan du da laste ned en utvidet versjon for 64 kroner.

Du kan høre hele settet allerede idag hos WiMP, den norske streamingtjenesten som gir deg lovlig tilgang til millioner av låter. (Registrerer du deg nå får du 30 dager gratis.)

En av B.o.Bs helter fra hjembyen slapp en ny video denne uken: Norgesaktuelle Big Boi fra OutKast

Les mer