Hopp til hovedinnhold
MARIA HAUKAAS STORENG VAR SMØRBLID (730)

Blogging fra bransjefest

Verden har fire majorlabels; Internasjonale musikkselskaper med mange mindre etiketter under seg. De som ikke er under enten Sony, Warner, Universal eller EMI, er såkalte indielabels.

Denne uken var vi på fest hos EMIs nyoppussede kontorer nederst i Karl Johans gate (med en rå takterrasse) hvor de viste journalister, radiofolk og andre bransjekrabater sine lokaler, og noen av artistene de satser på utover.

Vi fikk også mat og drikke (ikke sprit), og en lekker dose live musikk.

På det øverste bildet presenterer EMIs Erling «Stuper’n» Johannessen hele Norges Maria Haukaas Storeng, som igjen er Melodi Grand Prix-aktuell, og som EMI har signert, kanskje med sin kjære Alexander Rybak i bakhodet.

Danske When Saints Go Machine var på plass, og ble alvorlige da kameraet kom frem for å posere som et indieband, for så å tøyse og tulle som majorgruppen de er.

EMIs New Media-boss Jarle Savio i veldig sort, litt bustete hår.

EMIs Espen Skau foran logoen til Capitol (Beastie Boys, Coldplay, Iron Maiden, Katy Perry), en av deres underlabels.

VGs musikkjournalist Thomas Talseth spiser mat med eks-EMI-soldat Pelle Neraasen fra management/bookingbyrået Ramble On.

Ifølge nettstedet Google.no er 730.no det første nettstedet til å skrive om Frida Vaage Amundsen (etter Gulesider.no og Vaksdal.kyrkja.no).  
Så nå håper vi 17-åringen fra Voss blir en superstjerne.
Hun har iallefall fått en bra start:
– Jeg fikk en mail med en demolåt klokka halv to på en onsdag. Halv tre var jeg svimeslått av stemmen hennes, to dager etterpå satt jeg på toget til Voss og så signerte jeg henne til EMI Music, sa Erling til 730.no
Hun blir signert på den klassiske måten: Musikkselskapet tar seg god tid med artisten og spiller inn albumet i løpet av 2010 og gir det ut i 2011.
– Hun har en utrolig flott og spesiell stemme!

Kathrine Synnes er en ung ringrev fra Ålesund (iallefall ikke langt unna) som etter mange år i undergrunnen ble popstjernemanager for jenteinteresserte Alexander Rybak. Hans debutalbum har solgt 120.000 eks bare i Norge. Hallo!  

Chioma fra 730.no fikk nytt kontantkort og feiret det med å ringe. Hun drømmer om å bli signert til EMI.

VGs stjernejournalist og MGP-ekspert Marcus Husby og Aslak aka AZ fra SBS Radio som eier Radio 1 og Voice og mer.

Joachim Knutsen er promobabe for NRJ, mens Anders «Dropset» Opsahl er både programleder og programdirektør. Han kan ha funnet opp for eksempel «Lur en venn».

Hillevi Forsman fra TOPP henger med 730.

Maria Haukaas Storeng, du ser veldig bra ut. (Lene Marlin så også ut som en million dollar, men var ikke i fotomodus.)

Mange musikkselskapsfolk og musikkjournalister er opprinnelig artister som kanskje ikke helt nådde målet. Da er Band Hero bra.

Dette er ikke rapperen Freeway, men Ruben Gran fra Lydverket.

EMI-direktør Bjørn «Bønna» Rogstad er ikke full, han bare blunker. Her sammen med ikke fullstendig ulike Kristian fra snart albumaktuelle Howl.

Haugesunds Susanne Sundfør aka Norges Alicia Keys (sånn omtrent) hadde en liten showcase, og sang absurd bra. Ingen sa et pip.

Eks-P3-musikksjef og nå NRK-ungdomssjef Håkon Moslet til høyre med EMIs svorske promoflinkis Ida Lyxzen til venstre.
Nå er vi over på iPhone-bilder: Plutselig fulgte EMIs Bjørn Reinfjell og Hans Petter Haaland alle ut i buss og tok festen videre til klubben Blå.

Der møtte Chioma en venninne som blir kalt for Chickenhead.

Køben-gutta Silas, Jonas, Nikolaj og Simon aka When Saints Go Machine med en ny, artig pose backstage.

Vi måtte selvfølgelig spørre dem hvordan de fikk navnet When Saints Go Machine.

– Vi satt i studio og forsøkte å finne ut hva vi skulle kalle oss mens vi tittet på platecovere. Jonas leste låttittelen «When the Saints Go Marching In» feil og sa «hei, When Saints Go Machine er et kult navn», så vi tok det. I etterkant har vi funnet på en fancy historie som passer. Du vet, vi er folk som bruker maskiner når vi lager musikk.

When Saints Go Machines 2009-favorittalbum er fra Animal Collective, Flaming Lips og Fever Ray.

– I Danmark er vi kjente i musikkmiljøet, men vi er ikke berømte. Men vi skal bli de største.
  Deres debutalbum Ten Makes a Face kommer i salg i Norge i neste uke. Men en hest opp ned på omslaget.

– Vi ville ha et klassisk cover. Men folk spør «hva skjer med å bruke en hest som faller»? Haha. En venn av oss laget bildet, og det ser nydelig ut på vinyl. Det viser et objekt som er tatt helt ut av sin naturlige omgivelse og satt i et udefinert rom. Dessuten ser det litt religiøst ut, noe som passer bandnavnet og albumtittelen.

Vi skal ta en skikkelig prat med danskene under by:Larm i Oslo.

Mer When Saints Go Machine: Det beste fra Danmark siden rugbrød?

Bonusbilder tatt med ordentlig fotoapparat av den ordentlige fotografen Gerardo Rojas Flores:

Pelle var guide fra Karl Johans gate til Blå, og benyttet anledningen til å reklamere for sin nye sjappe.

Drøyt vanskelig The Beatles-quiz ble belønnet med hele katalogen. Knut Aafløy fra Norsk Artistforbund (til høyre) var en av dem som vant boks i premie fra EMI-finansprins Ivar Noer og Ole Andreas Refsnes fra den norske Beatles-fanklubben.

Les mer