Hopp til hovedinnhold
THO SHALL NOT CRAVE THY NEIGHBOR (NRK/HBO)

Blodtørst HBO-serie til NRK

NRK forteller 730.no at de følger opp The Sopranos og The Wire med rettighetene til enda en HBO-produksjon – True Blood – som får norsk premiere til høsten.

Serien, laget av Alan Ball (Six Feet Under, American Beauty) finner sted i en liten, støvete Louisiana-by i en verden hvor vampyrer har eksistert i hundrevis av år.

Heldigvis for mennesker finnes det syntetisk, japansk produsert kunstig blod på flaske (Tru Blood alias V-juice) som gjør at vampyrene kan leve som forholdsvis vanlige folk.

Det betyr ikke at de er populære blant alle vanlige dødelige, men seriens hovedrolleinnehaver, servitøren Sookie, forelsker seg – skandaløst nok – i en 173 år gammel mystisk, kjekkas med fleksible hoggtenner. Noe som etterhvert gjør henne indirekte involvert i drapssaker.

Åpningsvignetten til True Blood viser at serien til tider bruker vampyrene som metaforer for USAs minoritetsbefolkning:

(Fortsetter nedenfor.)


Norsk rikskringkastings nyeste investering har ikke kun fått fortreffelig kritikk og Golden Globe-pris, men også nok seere til at sesong 2 starter i USA denne måneden.

TV Guide gir True Blood, som også vises på Canal+, karakter 9 av 10:

– Graphically sexy and scary, and often wildly funny … broadly entertaining, deliciously twisted slice of modern southern gothic.

Den sørstatsaksentfylte serien er basert på bøkene The Southern Vampire Mysteries, og har med blant andre nyzealandske Anna Paquin (Sookie), som vant Oscar for sin rolle Piano (og som spiller Rogue i X-Men-filmene), Rutina Wesley fra How She Move og britiske Stephen Moyer som vampyren Bill Compton.

Sistnevnte er sammen med Paquin i både serien og i den virkelige verden.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer