Hopp til hovedinnhold
SHOOT'EM UP PÅ SJØEN (REBEL FILM)

Blodig drama for nordmann

SHOOT’EM UP PÅ SJØEN (REBEL FILM)

Noe av det som kanskje skiller den amerikanske actionfilmen Black Ops fra andre i samme sjanger, er at den blander inn en dose fantasi- og grøsser-elementer. Men for nordmenn er det et lite fun fact som kan gjøre produksjonen en smule unik; En av skuespillerne er norsk.

Jonathan Espolin Johnson flyttet fra Oslo til New York for 12 år siden for å satse på skuespill, og etter en rekke teaterforestillinger og mindre roller i serier (blant andre Sex And The City og Third Watch), bosatte han seg i Los Angeles.


Black Ops er en av filmene har gjorde der, og selv om den ikke er på hans favorittliste, forteller han 730.no at det var en morsom erfaring å spille den hissige soldaten Alberts.

Filmens handling er på et gammelt krigsskip, hvor en nazigeneral fra 2. verdenskrig utrolig nok fortsatt lager blodig faenskap, noe blant andre Jonathans rollefigur må forsøke å ordne opp i. Vi kan røpe at det ikke ender så bra med Alberts.

Lance Henriksen fra The Terminator og Alien-serien har hovedrollen, sammen med Jim Hanks (Toms litt mindre kjente bror), James Russo fra Donnie Brasco, og Gary Stretch, som spilte mot Angelina Jolie i Alexander.

Black Ops ble lanseret på DVD denne sommeren. Traileren ser du her.

– Selv om filmen helt klart ikke er blant de beste, så var det utrolig morsomt for en kar som vokste opp på Slemdal og spille side om side med Lance Henriksen, som for øvrig har vært i Norge flere ganger. Hans foreldre er norske, sier Jonathan til 730.JONATHAN MED LANCE HENRIKSEN (REBEL FILM)

En kveld under innspillingen, var Espolin Johnson på middag hjemme hos Strech, hvor det i følge Oslo-mannen var tydelig at Henriksen hadde norske aner, rent drikkemessig.
– Lance tok noen bra Hollywood-historier om blant andre hans gode venn James Cameron (Titanic, The Terminator, Alien). James Cameron hadde visst tenkt på Lance for rollen som Terminator. Og Arnold skulle opprinnelig spille karen som kommer fra fremtiden for å redde guttungen. Men sånn ble det heldigvis ikke.

Espolin Johnson flyttet hjem til Oslo i år, og har allerede spilt i episoder av Hotel Cæsar, gjort flere reklamefilmer, medvirket i Sammen med Fridtjov Såheim, samtidig som han planlegger regi av et Sam Shepard-teaterstykke som Jonathan har oversatt fra engelsk til norsk.


Lance Henriksen er med i den neste filmen til den såkalte Transformers-piken.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer