Hopp til hovedinnhold

Bloddryppende gatejustis i Oslo

Det ser ut til at gatene på Grønland har blitt for trange for Tæsjern, og bloddryppende gatejustis, fete beats og Oslos beste dansere er på vei inn på Oslo Nye Teater, nærmere bestemt Centralteatret i Akergata.

Da Emire og Lillebror, Amina Sewali, Sarah Ramin Osmundsen og Oda Radoor begynte å lage tekstene til teaterforestillingen Tæsjern på Grønland – konge i Oslo i vår var det ingen som trodde at dette var noe som ville vokse så fort som det har gjort.

– Til å begynne med var det jo bare oss fem, men vi tenkte vi skulle ha med en DJ… og så ble en DJ til en trommis, 6 dansere og en tryllekunstner, nå er vi 15 stykker på scenen, forteller Lillebror om den nye oppsettingen.

Tæsjern på Grønland er en ny vri på den berømte «hathistorien» Kjøpmannen i Venedig, av William Shakespeare. Historien flippes om til et musikalsk teater med innslag av både hip-hop, R&B, bhangra og akustisk musikk. Dialogen er gjort om til rim og er hundre prosent poetisk i formen.

Tæsjern spilles av skuespiller og tryllekunstneren Aiman Zamour som i stykket inngår en avtale og gir bort et lån til Tony og Ismail, som må følge kontrakten til punkt og prikke for ærens skyld

Vet du hva, jeg skal gi deg et lån uten renter. Men, det er noe annet jeg forventer: Hvis det går 3 uker og penga ikke kommer inn, Så skal jeg skjære et kilo kjøtt ut av kroppen din. Så skal vi se om du kan leve opp til det du har sagt. Vi skal gjøre det på din måte, og skrive en kontrakt.

Når Tæsjern oppdager at en av gutta har stukket av med søstra hans, finner han fram kniven og er fast bestemt på å få det han har krav på, hver dråpe.

Emire og Lillebror spiller Tony og Ismail, de to vennene som tror de er konger, men som loker til alt. Amina og Sarah spiller Porsja og Celia, som må gå undercover for å redde kjærestene sine ut av det som ser ut til å være en sikker avtale med døden. Stykket er regisert av Oda Radoor.

Få med deg Tæsjern på Grønland på Oslo Nye Centralteateret 18. og 19. november.


Nyeste saker fra 730.no

Les mer