Hopp til hovedinnhold
m3gan 2 horror sequel megan part 2 oppfolger 730no
Model 3 Generative Android alias M3GAN alias MEGAN alias MΞGAN - M<3GAN part 2 kommer (Blumhouse/Universal)

M3GAN 2.0 blir mer blodig? Skaperen Akela Cooper er klar

M3GAN 2.0 skjer – selvfølgelig. Men man må vente til 17. januar 2025.

Ny Hollywood-it-girl. Vesle M3GAN slayer på kino og drar inn 30 millioner dollar i USA og Canada i premierehelgen etter enorm hype på sosiale medier. (Premiere i Norge fredag den 13. 🔪)

Samt bra anmeldelser. De fleste mener at skrekkomedien er morsom, effektiv og veldig underholdende.

Mens både Allison Williams (Get Out, Girls), Violet McGraw (Ready Player One) og singer-songwriter og influencer Jenna Davis (født i 04) roses for sin innsats som henholdsvis tante Gemma, niesen Cady og M3GAN. Samt at selve dukken er hysterisk sassy. Det laget over tusen forskjellige versjoner før de endte opp med hun vi ser i filmen.

Filmens beskjedne produksjonsbudsjett på 12 millioner dollar ble altså dekket etter ca. én dag på kino Nord-Amerika. I tillegg den kommersielle suksessen til M3GAN, er det ikke en spoiler at Blumhouse-filmens handling legger opp til en oppfølger. Og Universal Pictures bekrefter at M3GAN 2.0 er på vei.

De tar seg dog god tid. Premieren er ikke før 17. januar 2025 🙁

Skrekkomedien er PG-13, men M3GAN 2.0 kan bli en mer blodig R-rated versjon.

Manusforfatteren Akela Cooper, som i fjor skrev manuset til horror-slageren Malignant, ønsket en litt mer skrekkelig versjon, og utelukker ikke at det kan skje.

akela cooper m3gan 2 horror sequel 730no norge

M3GAN-skaperen Akela Cooper (Instagram/akelacooper)

– Jeg kaster ikke noe skygge på Universal, jeg elsker dem. Jeg forstår at da traileren gikk viralt, ble tenåringer involvert og man vil at de skal kunne se den. [Men] det bør komme en «unrated» versjon, sier Akela Cooper til Los Angeles Times.

– [Filmen er egentlig] mye mer gørrete. Hun dreper flere i manuset. Jeg var nådeløs, men sånn er jeg… Min humor er ekstremt mørk, humrer den manusforfatteren.

Mye av suksessen er takket være sosiale medier, hvor M3GAN har vært trending hos TikTok og YouTube lenge. En av de første store stjernene til å omfavne Megan var horror-fan Megan Thee Stallion, som postet på sin Instagram Stories at hun følte at filmen var laget for henne. Mesteparten av oppsvingen har skjedd organisk, uten organiserte forsøk fra Universal Pictures på å lage dance-challenges, etc.

De har dog latt M3G-dansing herje irl for å skape virale øyeblikk. Blant annet på toppen av Empire State Building.

Filmen er regissert av nyzealandske Gerard Johnstone (skrekkomedien Housebound) og produsert av Jason Blum og James Wan – mannen bak den ikke så søte The Conjuring-dukken Annabelle.

Regissør Gerard Johnstone med Amie Amie Donald som spiller M3GAN, mens Jenna Davis har stemmen (Blumhouse/Universal)

Regissør Gerard Johnstone med skuespiller og danser Amie Donald (født i 10) som spiller M3GAN, mens Jenna Davis har stemmen (Blumhouse/Universal)

M3GAN tar andreplass på kino i Nord-Amerika, kun slått av James Cameron-giganten Avatar: The Way Water. I Norge, hvor drapsdukken slipper til på fredag, er Avatar 2 fortsatt nummer 1.

M3GAN anmeldelse 730no Allison Williams jenna davis girlbot megan chucky childs play

Allison Williams som Gemma, Violet McGraw som niesen Cady (Blumhouse/Universal Pictures)

Filmen har snart blitt sett av en halv million nordmenn på kino og dratt inn 65 millioner kroner fra norske kinogjengere.

Andre verdenskrig er fortsatt populært i Norge. Nummer 2 på den norske kinotoppen er Erik Skjoldbjær-regisserte Kampen om Narvik med Carl Martin Eggesbø, Kristine Hartgen og Stig Henrik Hoff.


Litt mer hardcore horror: Nye Evil Dead Rise er grusom

Les mer