Hopp til hovedinnhold
– Hvis jeg noensinne trenger en ghostwriter, må jeg faen meg legge fra meg mikrofonen.

Blir Drake disset av Eminem eller ei?
Tittelsporet på
Kamikaze åpner med at Eminem indirekte erkjenner at Revival var pinlig, ved å referere til sin fjollete elsk/HAT-låt «FACK» fra 2005.

– Okay, how do I say this? Fack, fack, fack… Last year didn’t work out so well for me, rapper Em på «Kamikaze». 


Men det som blir mest snakket om når det kommer til denne låten, er linjene som ser ut til å være en subliminal diss av Drake, som noen ganger får hjelp til å skrive refrenger.


– You got some views, but you’re still below me / mine are higher, so when you compare our views, you get overlooked / and I don’t say the hook unless I wrote the hook, rapper Marshall.


2016-albumet til Drizzy heter selvfølgelig
Views.


Men, i likhet hva Eminems manager Paul Rosenberg allerede har twitret, Em forteller Sway Calloway at han linjene ikke er til Toronto-far.


45-åringen sier at Drake i hans øyne alltid vil være en godsnute (okay, han sier ikke akkurat «godsnute», men «good graces») fordi Aubrey gjorde «noe for den ene datteren min som jeg aldri kommer til å glemme».


Hans mentor Dr. Dre har tidligere fått skrivehjelp fra Eminem. (Og JAY-Z skrev doktorens klassiker «Still D.R.E.». Ifølge Dre brukte JAY 20 minutter.) Men Em ønsker å understreke at han selv ikke lar andre skrive for seg.


– Det jeg mener med de linjene er at jeg idag ikke vet hva som er ekte og hva som ikke er, for du hører shit om den og den rapperen. Jeg forteller dere; jeg gjør det ikke. Aldri gjort det, kommer aldri til å gjøre det. Hvis jeg noensinne trenger en ghostwriter, må jeg faen meg legge fra meg mikrofonen. Det er slik jeg ser det.


Men Em har noe problem med at andre rappere ikke skriver alt selv, og han brydde seg ikke da Eazy-E på 90-tallet «avslørte» at Ice Cube skrev versene hans.


Veteranen har vunnet 15 Grammy-priser, men på «Fall» ber han «Grammy to go and fuck themselves». I intervjuet sier han at Grammy ikke lenger er en big deal, og at han i år satt hjemme i Detroit og så på at JAY-Z og Kendrick Lamar ikke vant albumprisen.


– Jeg vil fucking aldri dra til Grammy-utdelingen igjen, sier Em.


Se backpackeren Eminem med Joyner Lucas og en haug av metaforiske rappere som er copycats, hvor de også snakker om Grammy-gjengen:
Fortsetter nedenfor videoen til «Lucky You», produsert av Boi-1da, IllaDaProducer og Jahaan Sweet. 
 

Slim Shady mener Joyner Lucas, som gjester «Lucky You» (den gikk drøyt nok rett inn på 6. plass på Billboard Hot 100), burde ha vunnet Grammy for fjorårets «I’m Not Racist». Em sier han la merke til Joyner for fem år siden og ble fan med en gang.


Fortsetter nedenfor. 
 


På «Stepping Stone» bekrefter Em at hans gruppe D12 er ferdig. Ikke så overraskende, ettersom de ikke har sluppet et album på 14 år. Marshall sier at D12-medlemmet Proof (som ble skutt og drept på CCC Club i 8 Mile Road i 2006), var limet som holdt gruppen sammen.


Se siste del av Eminem-intervjuet her: 
(MGKs labelsjef Puff Daddy blir også nevnt: – Kells, the day you put out a hit is the day Diddy admits that he put the hit out that got Pac killed)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer