Hopp til hovedinnhold
IKKE SOV PÅ SHIVAN OG JULIAN (FRANCISCO MUNOZ)

Blir disse 19-åringene Bergens første stjerneduo?

IKKE SOV PÅ SHIVAN OG JULIAN (FRANCISCO MUNOZ)

Den bergenske popscenen har de siste par årene bydd på en god neve suksessfulle soloartister, men når hørte du sist om en duo som gjorde det stort utenfor landegrensene? Closed Doors fra Knarvik/Åsane kan fort bli den første. Bare gi dem litt tid.

Closed Doors består av 19 år gamle Shivan (produsent) og Julian (vokalist). Tenk vestnorsk vri på The Chainsmokers, men med bedre vokal og uten klessetryner (for å bruke et godt, bergensk uttrykk).

Til tross for at de har gått på samme skole teamet duoen først opp via sosiale medier, og de jobber fortsatt mye fra hvert sitt hjemmestudio. Sånn har det tross alt blitt i 2018.

Den norsk-irakisk-filippinske duoen slipper nå sin aller første singel via svenske Amuse, et musikkselskap som er co-eid av ingen ringere enn Black Eyed Peas-ringreven will.i.am. Som produsent har Will jobbet med artister som Michael Jackson, Justin Bieber, Rihanna, Britney Spears og Lady Gaga.

Men tilbake til Closed Doors – 730 fikk æren av å gjøre det aller første intervjuet med godguttene. Sjekk ut praten mens du hører «All Night» nedenfor.Hei Shivan og Julian! Gratulerer med singelslippet, hvordan føles det å slippe «All Night»?

– Tusen takk!! Føles utrolig bra, har ventet lenge med å få slippe denne låten i og med at dette er første låten vi laget ilag.

Dere «møttes» først via Facebook? Fortell!

Julian: – Ja det stemmer. Shivan postet en status på Facebook i 2015 hvor han trengte vokalist til en låt. En felles venn av oss så statusen og oppfordret meg til å sende han en melding, noe jeg da gjorde.
Deretter begynte vi å jobbe på en låt, men låten ble aldri ferdig så vi mistet kontakten ganske fort. Vi gikk til og med på samme skole men hadde egentlig aldri snakket noe særlig der.

– Det var ikke før august i fjor at jeg hørte en låt han hadde gitt ut og tenkte «shit, dette var skamfett» og sendte han demo til det som ble «All Night». Deretter tror jeg vi begge skjønte at vi kom til å jobbe mye mer ilag. En fun fact: Etter som at vi har jobbet i over et år ilag nå så har vi kun vært i studio sammen to ganger, alt foregår som regel over Snapchat og Messenger.

Fett. Hvilke norske artister inspirer eller motiverer dere aller mest akkurat nå?

Julian: – Av norske artister hører jeg mest på Astrid S og Unge Ferrari. Syntes også det er sykt fett å se hvor bra Sigrid har gjort det de siste årene.

Shivan: – Broiler, Seeb og Ina Wroldsen.

Fortsetter nedenfor


ÅPNE (D)ØRENE DINE FOR CLOSED DOORS (FRANCISCO MUNOZ)

Hvem inspirerte dere mest da dere først startet å lage musikk?

Julian: – For min del får jeg inspirasjon fra mange ulike sjangre og artister når jeg skriver låter, det varierer fra låt til låt. Jeg blir mest inspirert av hva jeg føler der og da. Men de artistene som fikk meg til å ville skrive egne låter er Bruno Mars og Ed Sheeran.

Shivan: – K-391 og Hans Zimmer.

Topp tre drømme-collabs?

Julian: – Det må bli Drake, Bruno Mars og Ed Sheeran ettersom det er tre artister jeg virkelig ser opp til og beudrer som låtskrivere.

Shivan: – Diplo, NOTD og Martin Garrix, spesielt Diplo!

Dere er signert av will.i.am sin label Amuse – hvordan føles det?

– Vi har begge vokst opp med å høre Black Eyed Peas på radio og MTV, så vi har hørt mye på og om dem opp gjennom årene. Vi er veldig fan av de gode budskapene de bringer frem i mange av låtene deres. Det føles utrolig bra å være en del av Amuse-famillien.

Hvordan skjedde det?

– Vi kjenner noen som kjenner noen som fiksa oss denne dealen!

Kan dere fortelle litt om debutsingelen? Hva handler «All Night» om?

– «All Night» handler om søvnløse netter i
et forhold hvor begge parter opplever usikkerhet rundt seg selv og hva
den andre føler.  Låten tar utgangspunkt i frustrasjonen man føler om
hvor mye man har lyst til å jobbe for henne, men hun er ubesluttsom og
vanskelig i en situasjon som allerede er fucked fra før.

– Historien
bygger på et forhold som har vart men begynner å se sine mørke dager.
Budskapet i låten er at selv om man prøver veldig hardt til å få et
forhold til å fungere, vil ikke alltid resultatet bli slik man ønsker.

Bortsett fra musikken, hva er dere opptatt av?

Shivan: – Jeg elsker gaming og driver mye med det. Bruker også litt for mye tid på Netflix og memes.

Julian: – Jeg har egentlig ikke noen andre interesser enn musikk, men som Shivan går det fort mye tid til Netflix, haha.

Hva er den ultimate drømmen?

– Den ultimate drømmen er å kunne reise verden rundt og turnere med låtene vi har laget selv, og se hvordan musikken vår kan påvirke folk fra hele verden.

Se også Razika om sitt neste album: – Rett og slett nydelig

Nyeste saker fra 730.no

Les mer