Hopp til hovedinnhold
Rami og Moaz (Henrik Sander/TV 2) 730.no
Blodsbrødre sesong 1 med Mohammed Youssef og Emir Zamwa som Rami og Moaz (Henrik Sander/TV 2)

Blodsbrødre sesong 1: Upolert og reflektert om gjengmiljøet i Oslo

Blodsbrødre er klar på TV 2 Play.

2022 var året hvor Norge brått ble velsignet med to solide, gateorienterte TV-serier – nesten samtidig. Etter Flus og Kids in Crime, får vi nå Blodsbrødre.

Vaskeseddelen til den nye norske serien oppsummerer den røde tråden: Du kan ta gutten ut av gjengen. Men kan du ta gjengen ut av gutten?

Serieskaper og regissør er ringreven Ole Endresen (Netflix-seriene Young Wallander og Lilyhammer, Sky One-serien Bulletproof), som ifølge TV 2 her serverer Snabba Cash møter City of God med en dose The Wire.

Vi følger politimannen Moaz som overføres fra Oslo vest til østkanten av Oslo, hvor han selv har vokst opp. Her skal han forsøke å sette en stopper for den kriminelle gjengen Enemiez. Det ikke hans kolleger i politiet vet er at Moaz selv er tidligere medlem av Enemiez, og at den nåværende gjenglederen Rami var hans beste venn. Helt siden oppveksten har Moaz stått i fatal gjeld til Rami, som nå tvinger ham til å bli gjengens kontakt på innsiden av politiet. Etterhvert vikles Moaz stadig dypere inn nettet til Enemiez samtidig som han forsøker å sjonglere ansvaret som politibetjent.

Okay, vi er solgt. Spesielt etter å ha sett smakesnutten.

Nedenfor ser du traileren til Blodsbrødre.

I rollen som Moaz finner vi Emir Zamwa, mens Rami spilles av Mohammed Youssef.

Mye av castingen ble gjort via gatene fremfor skuespillerbransjen.

– Jeg ville lage en serie som styrte bort fra klisjéoppfatningene om disse miljøene, med fokus på at livet sjelden er sort-hvitt noe sted. I Blodsbrødre er de kriminelle mer enn bare kriminelle, og politiskiltet ikke nødvendigvis skillelinjen for høy etisk standard, forteller Ole Endresen.

– I jakten på troverdighet i skildringene har jeg valgt å satse hardt på upolert råstoff foran kamera. Castingen er alltid en nøkkel, og den lener seg definitivt mer på levd liv enn på teaterskole denne gangen.

Serien er skuespillerdebuten til Larsiveli alias Lars Reiersen. I andre roller finner vi Ishak Kaya, Janne Heltberg, Ingvild Lakou og Shaniaz Hama Ali. Samt Karin Klouman, Per Kjerstad, M. Lamin Saho, Nokokure Celine Dahl, Heidi Toini og Carina Thyvold.

blodsbrødre sesong 2 tv 2 play rami moaz Mohammed Youssef og Emir Zamwa

(TV 2)

Blodsbrødre produseres av Cecilie Tidemann, Sajid Malik og Lasse Hallberg.

Musikken er komponert av Tommy Tee.

– Serieskaper Ole Endresen har med Blodsbrødre skapt et moderne, relevant og fengslende krimdrama som er tett på norsk virkelighet, forteller programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, stolt.

– Serien utfordrer stereotypier og fordommer knyttet til gjengkriminalitet, og den forfriskende og dyktige casten forsterker følelsen av autentisitet. Dette er et litt annerledes TV 2-prosjekt som vi gleder oss til å vise frem for et seriesultent publikum.

Blodsbrødre har premiere på TV 2 Play 19. januar.


Martin Øvrevik er Pål Pot i Kids in Crime: – Jeg måtte google «how to be an actor»

Nyeste saker fra 730.no

Les mer