Bli hos meg 2016: Dina er tilbake!

17. nov 2016 kl. 00:00
TIDLØS 2003-SWAG (EVA ROSE)
TIDLØS 2003-SWAG (EVA ROSE)

Da Caroline Kongerud var 17 år så satte hun hele kongeriket på hodet som Dina med «Bli hos meg».

Gåsehudfesten var i topp 10 i Norge (da det var VG-lista som gjaldt) i 19 uker på rad, inkludert 3 uker på førsteplass.

Nå har den norske trance-klassikeren (!) fått ny drakt (!).

Hør «Bli hos meg 2016» nedenfor vår prat med den i dag 31 år gamle drømmejenta fra Nordstrand i Oslo, som blant annet forteller at det ikke var bare bare å brått få stjernestatus som tenåring.

Dina, hvorfor slipper du en ny versjon av «Bli hos meg» nesten 14 år senere?

– Jeg falt rett og slett pladask for den nye produksjonen og håper at andre også kan få samme glede av den nye versjonen. Originalen har betydd mye for mange og det vil den forhåpentligvis fortsatt gjøre. Jeg har likevel tro på fornying og synes den spesielle stemningen i låten kommer enda bedre frem i ny innpakning. Det er utrolig gøy å få gjøre låten igjen – og denne gangen med en god del mer livserfaring enn for snart 14 år siden.

WHITE DON’T CRACK: VOKSEN-DINA ER JURIST (ERLEND STOKKEDAL)
Hva var det beste med å bli kjendis som 17-åring?
– Jeg tror det var all den positive oppmerksomheten og muligheten til å
få reise Norge rundt med verdens beste team, som jeg fortsatt har
kontakt med i dag.

Hva var det verste?

– Jeg var ikke forberedt på alle som hadde behov for å uttrykke sin misnøye på nett og mail. At en gladlåt – i mine øyne – også kunne skape så mye negativt engasjement var en overraskelse. Det er nok noe større fokus på at unge, kjente personer må takle negative kommentarer i sosiale medier i dag, men jeg tror uansett ikke man kan ruste seg helt mot dette. Det stikker dessverre alltid litt.


Mens andre følger artistdrømmen sin fulltid så tok du en slags 180 og er nå jurist i Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Angrer du?

– Ja, jeg håper den nye låten kan redde meg fra den «jussiske» hverdagen som byråkrat. Nei, jeg tuller. Jeg angrer ikke. Det var absolutt et bevisst valg. Jeg har tro på at man kan få til flere ting og at det ene ikke nødvendigvis utelukker det andre. Jeg tror at jussen gjør meg til en mer sammensatt artist og at musikkerfaringen gjør meg til en bedre jurist…


Er den motiverende linjen om at alle bør følge drømmene sine sann – eller blir det litt for lettvint og naivt?
– Jeg leste for en stund siden i en kommentar i avisen at det er en dårlig ide at alle skal følge drømmene sine. En artig sak! Ifølge forfatteren er det – kort fortalt – mer enn nok folk som jobber for å bli kunstnere allerede… Jeg synes vel egentlig man bør følge drømmene sine, men hva med å ta en liten runde med seg selv og justere disse drømmene litt slik at muligheten for å lykkes blir størst mulig!? Vinn-vinn!
Amen. Siste spørsmål er det viktigste: Kan vi nå endelig få en «Bli hos meg (remix)» feat. eksen din; Jessheim-rapperen Diaz?

– Lett! Den kommer i versjon 3 om 14 år.

Oufffff!
DINA FOR ALLTID (EVA ROSE)

Nydelig thowback: «Bli hos meg» rippet fra kjære ZTV (RIP!), produsert av Navid Gondal og Kurt Gaasø:

Tilbake til fremtiden:
Dina og hennes nye versjon av «Bli hos meg», produsert av G-Senz og Anderson:

Se også: Sval fyller 18 og debuterer på engelsk