Hopp til hovedinnhold
Nora Krog (Instagram/norakrog)
Nora Krog (Instagram/norakrog)

Nora Krog ble kjent med Virgil Abloh via Instagram: – Jeg er sjokkert

Nora Krog fikk klær fra Virgil Abloh personlig.

Off-White-gründeren, som var kreativ leder for Louis Vuitton, døde på søndag etter en lengre periode med kreft. Noe han holdt hemmelig.

Virgil Abloh i Paris i juni 2021 (Pierre Suu/GC/Getty)

Virgil Abloh i Paris i juni 2021 (Pierre Suu/GC/Getty)

Influencer og modell Nora Krog fra Bærum ble kjent med Virgil Abloh i 2020 via Instagram, og de holdt sporadisk kontakt frem til september i år.

Kort tid i forveien tok hun pause fra sine studier i Los Angeles da pandemien startet, og flyttet tilbake til Norge.

– Jeg kjøpte et par Off-White-bukser da jeg bodde i LA, og senere postet jeg et bilde hvor jeg har dem på. Jeg tagget Off-White og de likte innlegget, forteller 23-åringen til 730.no.

– Deretter begynte Virgil å følge meg på Instagram og sendte meg DM, og i etterkant kommuniserte vi ofte via meldinger.

Bildet av Nora Krog i Off-White som gjorde at Virgil Abloh tok kontakt (Instagram/norakrog)

Bildet av Nora Krog i Off-White-buksene som gjorde at Virgil Abloh tok kontakt (Instagram/norakrog)

– Virgil fortalte om jobben med sine kolleksjoner, og at han forsøkte å også få tid til å være DJ, noe han brant for. Utenom mote, var han veldig opptatt av musikk og popkultur.

Virgil og teamet hans fra Off-White sendte Nora sko og kjoler, noe hun synes var overraskende.

Nora Krog i Off-White x Nike som Virgil Abloh sendte henne (Instagram/norakrog)

Nora Krog i Off-White-sneakers som Virgil Abloh sendte henne (Instagram/norakrog)

– Det er ganske unikt at en så verdensberømt designer tar kontakt med en person i Norge som ikke har veldig mange følgere [18k], og så sender meg klær og holder kontakten direkte på den måten, sier hun til 730.no.

– Virgil var alltid veldig hyggelig. Han pleide å spørre hvordan jeg hadde det og hva jeg hadde jobbet med i det siste. Han virket som en genuin og flott person.

Virgil Abloh under sin Off-White-visning under Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2019/2020 med toppmodellene Gigi Hadid, Bella Hadid og Karlie Kloss (Pascal Le Segretain/Getty)

Virgil Abloh på sin Off-White-visning under Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2019/2020 med toppmodellene Gigi Hadid, Bella Hadid og Karlie Kloss (Pascal Le Segretain/Getty)

Nora Krog forteller at hun i likhet med resten av moteverdenen er sjokkert over dødsfallet.

– I går var jeg på julebord og hadde på meg den ene kjolen som Virgil sendte meg for to måneder siden for første gang. Og så fikk jeg plutselig denne forferdelige nyheten. Det var sjokkerende. Jeg visste selvfølgelig ingenting om sykdommen hans. Det føles rart at jeg i natt, for første gang, hadde på en av kjolene han sendte meg.

Nora Krog lørdag 27. november i Off-White-kjolen som Virgil Abloh sendte henne (privat)

Nora Krog lørdag 27. november i Off-White-kjolen som Virgil Abloh sendte henne (privat)

23-åringen var tilhenger av Off-White og Virgil lenge før han kontaktet henne.

– Off-White har i flere år vært et av mine favorittmerker, og det er imponerende hva han har fått til i løpet av sin karrieren. Han har åpnet så mange dører og vært en enorm trendsetter og inspirasjon for folk i motebransjen. Som kreativ leder for Louis Vuitton gjorde han merket mer relevant ved å koble den mer klassiske stilen til LV med litt av streetwear-kulturen. Virgil var et geni.

Virgil Abloh etterlater seg kone og to barn. Familien – og venner som Gigi Hadid, Drake og Kris Jenner – minnes ham: Se her

Les mer