Bittersøt suksess for Linkin Park

23. sep 2010 kl. 00:00
BITTERSWEET SUKSESS (SONY)

Det blir ikke noe særlig bedre enn førsteplass, men seierssmaken er litt bitter for Linkin Park. Og egentlig for alle som på en eller annet måte jobber med musikk; California-bandets fjerde album A Thousand Suns dundrer inn øverst på Billboard 200 via 241.000 solgte amerikanske eks i sin første uke, noe som selvsagt lyder flott. Men ifølge Nielsen Soundscan solgte gruppens forrige plate, 2007-settet Minutes to Midnight, hele 623.000. Men guttas fanbase har sannsynligvis ikke minsket, i alle fall ikke like drastisk. Det er selvfølgelig færre som i dag vil betale for musikk.

En annen artist som irriterer seg litt over sin Billboard-debut, samtidig som han er lykkelig, er Trey Songz, som beviser at ekte contemporary R&B ennå ikke er helt død; Den stort sett halvnakne Virginia-kåtskalkens fjerde plate Passion, Pain & Pleasure ble #2 med 240.000 solgte eks, altså kun 1000 kopier unna Linkin Park. Dette er personlig rekord for 25-åringen.

Breialt: Etter 12 uker – 3 måneder – på Billboard er Eminems Recovery på 3. plass.

Videoen til «The Catalyst», den første singelen fra Linkin Parks pompøse, episke, Rick Rubin-produserte superskive:


Trey Songz’ cheesycool «Bottoms Up» (alias «Ass Up/Face Down») med det alternative konematerialet Nicki Minaj, produsert av den fremadstormende flinksen Kane Beatz:


Video: Se er Nickis nye innsats for bladet Complex