Hopp til hovedinnhold
whitney houston Naomi Ackie biopic I wanna dance with somebody film 2022
23-åringen Whitney Houston (Arista)

I Wanna Dance with Somebody: Se trailer for Whitney Houston-biopic

I Wanna Dance with Somebody viser livet til Whitney Houston.

Britiske, prisbelønte Naomi Ackie (født i 92) har rollen som Whitney Houston i den nye biografiske filmen I Wanna Dance with Somebody.

Traileren som kom i dag har fokus på musikken og suksessen. Snutten viser ikke det turbulente forholdet til Bobby Brown, og dopmisbruket som til slutt tok livet hennes.

– Du får kritikk for at musikken din ikke er svart nok, får hun beskjed om av en svart radiomann.

– Jeg vet ikke hvordan man synger svart og jeg vet heller ikke hvordan man synger hvitt, svarer popartisten. – Jeg vet hvordan man synger.

Amen!

Stemmeprakten er legendarisk, og i spillefilmen tilhører den Whitney Houston selv.

Se traileren til I Wanna Dance with Somebody nedenfor.

Kinopremiere i USA 21. desember. I Norge blir det en romjulsfilm som starter på kino 25. desember 🎄

Naomi Ackie har blant annet spilt i Star Wars: The Rise of Skywalker og Netflix-seriene Master of None og The End of the F***ing World.

Da London-kvinnen fikk rollen som ikonet, ble hun nervøs.

– [Whitney] har vært plassert så høyt i livet mitt så lenge at det til tider føltes som en umulig ting å oppnå, forteller Naomi til PEOPLE.

– Den største utfordringen var å la frykten min for omfanget av denne oppgaven ta plass i baksetet. Det kommer ikke noe godt ut av å sitte i frykt for lenge.

Whitneys mentor Clive Davis – som er en av filmprodusentene – spilles av Stanley Tucci (The Devil Wears Prada, Captain America: The First Avenger, The Hunger Games). I rollen som ektemannen Bobby Brown finner vi Ashton Sanders (Oscar-nominerte Judas and the Black Messiah, Oscar-vinneren Moonlight).

Regissør er Kasi Lemmons (Eve’s Bayou, Harriet, denne Taylor Swift-musikkvideoen). Manuset er ved Anthony McCarten (den lettbeinte Freddie Mercury-biopic-suksessen Bohemian Rhapsody).

whitney houston Naomi Ackie biopic I wanna dance with somebody single cover film 2022

I 1987 fikk Whitney en av klodens største hits (Arista)

Filmen er oppkalt etter singelen «I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)», som sendte 23 år gamle Whitney til førsteplassen i 17 land inkludert Norge. Låten snuser på 1 milliard streams hos Spotify.

Et annet høydepunkt i karrieren til Whitney, som vi får se i traileren, er hennes opptredenen på Super Bowl XXV i Florida i 1991 under Gulfkrigen. Ingen har noensinne sunget nasjonalsangen «The Star-Spangled Banner» så vakkert, stilig og uanstrengt som Whitney Houston.

Gåsehud for alltid.

Fakta: Whitney Houston ble født i Newark, New Jersey i 1963 og døde på hotellrommet sitt på The Beverly Hilton i Beverly Hills, California i 2012. Dødsårsaken var drukning i badekaret grunnet hjertefeil og kokain.

Morsomt fakta: Whitney Houston covret Steve Winwood-låten «Higher Love» i 1990. Nesten to dekader senere laget Kygo en ny versjon av låten, som tok 2. plass på VG-lista og 63. plass på Billboard Hot 100.


Den nye Netflix-filmen om livet til Marilyn Monroe er både biografiske og fiksjon: Er Blonde bra?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer