Billie Eilish kaster klærne: – Hvis jeg kler av meg er jeg en hore

10. mar 2020 kl. 19:14
Billie Eilish (Emma McIntyre/Getty)

Billie Eilish (Emma McIntyre/Getty)

Til slutt står hun bare i BH-en…

Billie Eilish slår tilbake mot trollene under nattens konsert i Miami.

Den 18 år gamle superstjernen overrasker ved å dele en video hvor hun kler av seg samtidig, som hun holder en tale om meningene folk har om henne og kroppen hennes.

Se snutten her:

Mange fans ble sjokkert over å se Billie dele såpass mye hud, spesielt siden hun oftest er å se helt tildekket i veldig baggy klær: 

(Instagram/billieeilish)

– Kjenner dere meg egentlig? Dere har meninger om musikken min, meningene mine, klærne mine, kroppen min, begynner hun talen med.

– Noen hater hva jeg har på meg, noen hyller det. Noen bruker det for å kritisere andre, noen for å kritisere meg, fortsetter popstjernen.

– Jeg føler at dere alltid ser. Ingenting jeg gjør blir usett. Hvis jeg levde etter blikk, avvisning eller lettende sukk ville jeg aldri kunne bevege meg.

– Vil du at jeg skal være mindre? Svakere? Mykere? Høyere? Vil du at jeg skal være stille? Provoserer skuldrene mine deg? Brystet mitt? Magen min? Hoftene mine? Kroppen jeg ble født med, er det ikke den du ønsker?

(Instagram/billieeilish)

Grammy-vinneren har tidligere vært åpen opp om at hun har får mye hets på nett, noe som har gått utover hennes selvbilde. Dette er grunnen til at hun heller ikke lenger leser kommentarer hun får på Instagram.

– Hvis det jeg har på meg er behagelig, er jeg ikke kvinne. Hvis jeg tar av meg, er jeg en hore, sier feministen.

– Selv om du aldri har sett kroppen min, dømmer du den fortsatt og dømmer meg for den. Hvorfor?

Pop-ikonet er lei – og har et viktig poeng.

– Dere gjør antagelser om mennesker ut fra størrelsen deres. Vi bestemmer hvem de er. Vi bestemmer hva de er verdt. Hvis jeg bruker mer klær, hvis jeg har mindre, hvem bestemmer hva det er som gjør meg? Hva det betyr? Er verdien min bare basert på deres oppfatning? Eller er ikke deres mening om meg mitt ansvar?, avslutter popartisten.

Billie har alltid være åpen om hvorfor hun kler seg som hun gjør, og har i tidligere intervju sagt hvorfor hun velger å kle seg i løsere plagg.

– Ingen kan ha en mening om kroppen min. De har ikke sett hva som er under klærne mine, forteller Billie til V Magazine.

No Time To Die-artisten har tidligere åpnet opp om at hun har slitt med sin mentale helse.

I et intervju med Vogue forteller hun også om sine utfordringer med dårlig selvbilde:

– Jeg bare hatet kroppen min da jeg var yngre. Jeg ville gjort hva som helst for å ha en annen kropp. Jeg ønsket virkelig å bli modell, men jeg var chubby og kort.

Det ser dog ut som hun har vokst mye og nå har bedre selvtillit <3

 Billie er et forbilde som blir hyllet av fansen på Twitter:

Se også:

Billie Eilish om Justin Bieber: – Jeg bryr meg ikke om han bæsjet og puttet det på en tallerken

66 knallgode memes fra Netflix’ kultserie Love is Blind på Netflix