Hopp til hovedinnhold
$$$ (WARNER)

Billboard-sjef skryter av Nico & Vinz til 730


$$$ (WARNER)

Det Nico & Vinz nå har på gang i USA er så stas at vi skriver om det hver uke. Men det er ikke lett å lage nye saker etter så lang tid med oppsving på Billboard Hot 100. Vi dro derfor og besøkte bransjebladets New York-kontor og snakket med Silvio Pietroluongo, sjefen for verdens største hitliste. Han forteller 730 at «Am I Wrong» holder seg på 4. plass på Billboard i sin tredje uke på rad, noe som er gode nyheter. Oslo-duoen er nemlig i knallhard konkurranse med tre andre acts om å ha 2014s største sommerlåt i Amerika; Iggy Azalea, Ariana Grande og kanadiske MAGIC! ligger over dem på Billboard Hot 100.


Pietroluongo forteller oss dog at nordmennene denne uken tar førsteplassen på Billboard Hot 100 Airplay, noe som betyr at gutta fra Holmlia og Manglerud har låten med flest radiolyttere («most-heard song») i USA akkurat nå. Utropstegn. Tidligere er det kun syv andre duoer som har hatt denne førsteplassen.

Så hva skal til for at Nico & Vinz går videre oppover hovedlisten, som er basert på salg, radio og streaming?

Silvio Pietroluongo forteller 730 at musikkvideo-streamingen til «Am I Wrong» kunne vært høyere.

Iggy Azalea og Ariana Grande skiller seg kanskje litt mer ut visuelt sett sammenlignet med Nico og Vinz. Det er nok selve låten «Am I Wrong» som har den store appellen. Den appellerer til et veldig bredt publikum, også det voksne markedet, sier Pietroluongo.

Sjansene for at de skal nå førsteplassen er ikke lett å spekulere i.

– Det er vanskelig å si. Om et par uker kan de kanskje gå opp til 3. plass. Ariana Grande og hennes «Problem» er så populær at den ville vært nummer 1 i 80% av ukene i året, men «Fancy» (Iggy Azalea) er så utrolig stor at «Problem» blir blokkert fra topplasseringen. Det er derfor veldig tøft for Nico & Vinz, som altså må slå to monsterhits, samtidig som «Rude» med MAGIC! stadig øker, forteller Pietroluongo.

Fortsetter nedenfor den Kavar Singh-regisserte videoen, som har over 30 millioner visninger.

I kjølvannet av at Nasty Kutt-produserte «Am I Wrong» peaket på 2. plass på VG-lista i Norge, slapp daværende Envy singelen «In Your Arms» (10. plass). Etter det 730 erfarer skal en annen låt bli duoens neste utgivelse i USA. Billboard Hot 100-sjefen minner om at det er vanskelig å følge opp, men han har troen på Nico & Vinz.

– Vi har eksempler på at hits som når toppen av Billboard er med å lansere lange artistkarrierer med en rekkke topp 10-hits og flere store album. Men vi ser jo mange artister som får sitt øyeblikk i solen, for så å ikke klare å følge opp. Men jeg vet at Nico & Vinz er en veldig høy prioritet for Warner Bros. her i USA, og Warner er veldig entusiastiske over å ha en ny act som har slått gjennom. Samtidig har Nico & Vinz en bra nok stil og er flinke nok til å kunne klare å få en ny hit. Om den blir like stor som «Am I Wrong»? Det er umulig å si, men Nico & Vinz kommer definitivt til å få en ny sjanse.
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer