Hopp til hovedinnhold
(LISA BJORHEIM)

Bilder, video og recap: ALT om Justin Bieber i Oslo

(LISA BJORHEIM)


HerreGURI for en konsert. Uavhengig om man er dødsdedikert belieber eller ei, er produksjonen av et slikt arrangement beundringsverdig. Blir litt slått i bakken av hvor stort og gjennomført det er.

Lurer på hvor mange mennesker som jobber med å få det hele til å gå rundt.

P.S.: Vi snappet hele konserten i går, og vi skal snappe hele konserten i dag.

Legg til 730 på Snapchat:

Men la oss prate om hovedrolleinnehaveren. 

Dag én av to i Telenor Arena starter med at Justin blir senket ned fra taket i et glassbur. Han skribler «Mark my words» på den ene veggen. Og sitt eget navn på den andre.(LISA BJORHEIM)


22-åringen forsvinner så ned i gulvet, men kommer opp igjen fra samme hull rett etterpå. Vi skjønner allerede da at det kommer til å bli en kveld med mange opp- og nedturer. 

Biebs har selvsagt sin helt egne MC som livekommenterer og med jevne mellomrom minner publikum på blant annet å «make some noise» og «give it up for Justin!!!».

Supersmash-hiten «Where are Ü Now» er andre låt ut, og legger listen så høyt at vi får gåsehud. Ikke fordi opptredenen nødvendigvis er så innmari bra, men det er liksom noe med å høre en låt du liker godt, live.  

Idet han synger linjen «I gave you the shirt off my back what you sayin’» drar han t-skjorten opp, og man kan skimte glinsende magemuskler helt fra tribunen. En crowd pleaser.(LISA BJORHEIM)


En av Biebsters faste dansere, Mona Berntsen, er seff på plass. Vårt første glimt av henne er på storskjermen, der hun former et hjerte med hendene.

Vi hjerter deg også <3333

Stemningen Justin stiger opp for tredje gang, denne gangen i anledning litt triste «I’ll Show You». Vi får også et gjensyn med buret, og kan ikke annet enn å undre om det er en symbolikk bak.

Føler popspurven seg fanget i medias søkelys? Er han egentlig lykkelig? Har han et tomrom inni seg som penger og berømmelse ikke kan fylle?

Alle elsker det og synger med. Låten er virkelig et følsomt eventyr. Danserne tar backflips, publikum gråter.(LISA BJORHEIM)


En snutt med lettkledde kvinner (det minner litt om en undertøysreklame) viser seg å være introduksjonen til duetten med hele Norges Halsey. Jus kommer opp fra hullet sitt, denne gangen uten buret.

«The Feeling» akkompagneres av svevende akrobatikk foran storskjermen, som viser Ashley i profil. Hun er der i ånden, noe man dessverre ikke kan si om Justin. 

Det tar sånn cirka 0,5 sekund fra vi hører den velkjente «Boyfriend»-plystrelyden til hele Fornebu kollektivt brøler. Vi når nye høyder, denne gangen i form av tre stålbur med neonlys på scenen. NEIDA NÅ KOMMER DET IKKE FLERE ORDSPILL OM Å KOMME OPP I HØYDEN.

Det er dessverre veeeldig mye playback, som ødelegger mye. Han hiver seg litt rundt, men det er flere rolige bevegelser enn raske. Ofte tusler han bare omkring, i stor kontrast til de utholdende danserne i bakgrunnen. 

Vi vet at du kan, Justin!!!! Men hadde vært kult å oppleve det, da.(LISA BJORHEIM)


Lillefar ytrer så kveldens første ikke-musikalske ord. Det lyder som følger:

«WHAT’S UP NORWAY????»

Alle forteller ham hva som er opp. Samtidig.

Så er det dags for den tilbakelente akustiske delen, og han drar frem både kassegitar og en lilla sofa.

Luringen serverer en nedstrippet medley av «Cold Water» og «Love Yourself», samt et vers fra «All That Matters», som er en fin påminnelse om hvor søt han kan være. Og flink.

(Det er ikke Justins feil at musikkbransjen har ødelagt ham </3 #justice4justin)

Sistnevnte er for øvrig en favoritt blant de litt eldre tilhengerne, og dette er første gang han spiller den under denne turneen. Stas!

Liten sidenote: Han synger en litt annen versjon av «Love Yourself», som blir litt rart når publikum hyler den originale utgaven av låten. Noe skurrer

Døm selv:

Norske fans leverte 🇳🇴 Se mer fra #PurposeTour hos 730s Snapchat 💛

A video posted by 730.no (@730no) on


Det er også et øyeblikk med en vannflaske som blir meget spenningsfylt. Mulig det bare er overtenking, tho.

Uansett: Han står helt i ro, bøyer seg ned og tar opp en flaske med vann. Og drikker vann. Det hele er over på ti sekunder. Vi holder pusten like lenge.

Liksom hallo, dette hadde vært en perfekt måte å bryte isen på. Han kunne ha sagt noe selvironisk og jovialt og så kunne vi ha lagt alt det vonde bak oss. Men neida. Ikke grusomt sjokkerende.(LISA BJORHEIM)


Før låten «Company» (produsert av Andreas Schuller, alias Axident) kommer det en scene ned fra taket, selvsagt. Den har en trampoline i midten, selvsagt.

Hele greien rister urovekkende mye over alle kidsa på første rad. Vi krysser fingrene for at man har gode HMS-rutiner innad i Justin Bieber A/S.

Sjefen sjøl tar noen bedagelige baklengssaltoer. 

Under et opphold i hit-kavalkaden ser vi vårt snitt til å kjøpe en brus. Så om det skjer noe kult mellom «Company» og «No Pressure» havner det dessverre ikke i denne avhandlingen.

Da vi kommer tilbake er Justin, dansere og mye røyk på scenen.
Og så starter «As Long as You Love Me» (produsert av André Lindal) og det er virkelig like flott og nostalgisk som vi hadde forestilt oss.

Denne sangen er verdt billettprisen alene, ass. Ikke at vi måtte kjøpe billett, men sånn for alle dere andre.(LISA BJORHEIM)


«Er det noen snille barn her?» sier Justin før «Children» kommer på. Han må trolig finne en annen måte å introdusere låten på når han kommer litt opp i årene. Sangen er kul, tho.

De fire små som vant 730 og Mona Berntsens dansekonkurranse kommer hoppende ut på scenen midt i sangen. OG DE ER SÅ SØTE OG DRITFLINKE. Herregud. Kveldens triveligste høydepunkt. 

Bieber med barn er virkelig en vinner. Det rasler litt i eggstokkene. Hvis det er lov å si. 

Popstjernen gir kidsa en high five for god innsats, før han spør om navnene deres. Den eneste gutten i flokken forteller at han heter Sander. Da sier en entusiastisk Justin til lille Sander:

«Thats the sickest name I’ve ever heard!!»

Vi har video:


Det virker som om Sander ikke helt forstår at det er et positivt utsagn, men det gjør alle vi andre. Så da er det greit.

Men på ekte, de ungene kan danse. Salute! 

Den obligatoriske takketalen – som riktignok er blottet for anger angående Hendelsen – kommer litt over halvveis i giggen.


En kort oppsummering:

Han er veldig #blessed, han takker for støtten og han takker for at folk vil komme på konsertene hans. «Dere hører og leser mye, men dere velger å tro på meg og det betyr mye» legger han avslutningsvis til. Alle gauler og tenker inni seg at de nå kjenner den Ekte Justin. 

Rosinen i pølsen er «What Do You Mean», mest fordi Mona danser i croptop med norsk flagg <333

MC-Per sier at alle må hoppe. Derfor hopper alle. Til og med de med kjipe ståplasser langt bak hopper. Og de på tribunen.

Men ikke de på den aller bakerste tribunen; vi er da fortsatt gudfryktige nordmenn.(LISA BJORHEIM)

Å høre «Baby» er på grensen til surrealistisk. For et fantastisk godt stykke popkultur. Det er som å se et av verdens underverk. Lurer for øvrig på hvor lei han er av å spille den live. 

Festlig nok rapper Biebs verset til Ludacris, noe han kanskje ikke helt får til. Men man tager det man haver, si.

Hjerteknuseren tar ordet igjen for å dele av sin visdom. Han sier at alle har en mening her i livet, man må bare finne ut av hva den er. Følg drømmene dine, legger han til. Innsiktsfulle ord fra en klok musiker.

Tittelsporet fra hans seneste album er zZzznork. Under «Purpose» sitter hunken godt plantet på den lille scene-broen mellom Pit J og Pit B, alias de med de dyreste billettene, alias de som står helt fremst.

Opprinnelig satt han med bena i kryss, men det er nok en altfor bred positur. Mange griske fingre har skoen hans i sikte og prøver å forsyne seg. Elegant – eller strategisk – strekker han derfor bena ut.

Helt til slutt får vi en klissvåt Biebz og bangeren «Sorry». 

På scenen er det et barnebasseng og vannspreder i taket:


Vi får dessverre ikke med oss avslutningen, fordi det er et MARERITT å komme seg hjem fra Fornebu. Kan ikke noen plis bygge en større konsert-venue i sentrum? 31-bussen hjem fra konsert er en klam affære.

Alt i alt er det en over middels konsert. Det er koz å se ham opptre, men det er ikke uhyre givende.

Han ser sliten ut og mye av showet går på automatikk. Men fansen koser seg, og det er det viktigste.

Synes vi, da. 


Spørsmål:
Hva sier Justin her?(LISA BJORHEIM)


– Øy, ikke rør vodkaen til han far!!! Han kommer hjem fra Thailand i morgen og blir skikkelig pissed om noen har drukket spriten hans.

eller

– Døh, ikke fuck med Spotify-køen!!!

eller

– Men hvorfor skal det hete FEMINISME? Skal ikke MENN også ha rettigheter?

Send oss gjerne flere forslag på e-post.

Se også: Justin Bieber VS. One Direction og andre stjerner

Nyeste saker fra 730.no

Les mer