Bilder/video: Chris Brown i Spektrum (og på byen)

21. nov 2012 kl. 00:00
(HÅVARD JØRSTAD)
(HÅVARD JØRSTAD)

Tvilsom type eller ei. Omtrent ingen av dagens mannlige popstjerner kombinerer dans og sang så underholdende som Chris Brown, noe han beviste under sin første konsert i Norge lørdag kveld. Etter en pussig intro-video, hvor vi fikk se bilde av blant andre Gandhi (!), var det Breezys tur til å (liksom) redde verden. Oslo Spektrum, som ble utsolgt på noen minutter, holdt på falle sammen av de høye hylene da han viste seg på scenen. For anledningen bygget som et romskip med fire nivåer, omringet av tre storskjermer, inkludert en gigantisk, pluss tre små.

Åpningen «Beautiful People» hadde mer dans og show enn sang, med mye av vokalen på tape. Lusent, men kanskje fair når man skal gjøre slike intense bevegelser. Spesielt på «Forever». Drøy dude. Det er stas for Norge at en så stor stjerne, som er en så rå danser, velger å ha med en norsk jente på laget. Selvfølgelig er vi som nordmenn ikke objektive når det kommer til Bærums-jenta Mona Berntsen, men blant alle de fenomenale danserne skinte hun mest. Noe Chris Brown trolig er enig i, ettersom han lot henne danse solo. (I løpet av de to minuttene vi fikk ta bilder, hadde danserne ninjadrakter, så ansiktene deres var dessverre tildekket.)

Heldigvis fikk Breezy også demonstrert at han kan synge på ekte. Den undervurderte R&B-perlen «Deuces» satt som et skudd. Fy søder så fint. Dessverre ble den i likhet med mange sanger kuttet kraftig ned. Det er greit at spor som Rihannas «Cake Remix» bare blir små smakebiter, men Virigina-gutten får minuspoeng for å lage korte medleys ut av mange store låter. Og hvorfor ikke ta med noe fra debutalbumet? («Run It!»?) Mulig han er lei av materialet, men dette er hans første ordentlige Europa/Afrika-turné, og de færreste av oss har fått oppleve ham live. Når vi er inne på ting som er teit: «Weed»-seansen, hvor han fyrte opp på scenen og fablet om at man skal være stolt av å røyke var ekstremt corny. Dessuten føles det litt svett at hans DJ Baby Drew, iført maske á la en klovnete Predator, spilte David Guetta, Avicii, Swedish House Mafia, etc. under kostymeskiftene.

Men det funket selvfølgelig fint. Folk gikk nuts. Særlig da Breezy i noen sekunder kjørte bar overkropp. Selv de to fornøyelige afrikanske Stavanger-gutta som stod bak oss hyyyyyylte fornøyd. Avslutningen ble tre sure-shots: «Yeah x3», «Wake Up» og «Turn Up The Music». Den sistnevnte, fullstendig skamløse Fuego-stekesvisken satte Spektrum omtrent like mye på hodet som da Nicki Minaj avsluttet med «Super Bass» i sommer. Publikums hysteriske entusiasme var nesten rørende. Jentene ved siden av oss gråt av glede.

Okay Chris, du skal ha for stemmen, dansen, look’en, swag’en og allerede en lekker katalog i en alder av 23. Men neste gang du kommer så bør du skru på sjarmen og snakke til oss. Få kontakt med publikum. Lær av gamlekjæresten din. Du kan dessuten fint kjøre flere av låtene helt ut, med et litt smooth’ere satt sammen sett, gjerne med mer fokus på din supre vokal. Kanskje også med et tight live-band, istedenfor bare DJ.

Likevel var det ingenting å si på underholdningen. Den drøye timen i Oslo Spektrum føltes som noen få minutter. Både dumt og fint.

Video nedenfor bildene.


(HÅVARD JØRSTAD)

(HÅVARD JØRSTAD)

(HÅVARD JØRSTAD)

(HÅVARD JØRSTAD)

(HÅVARD JØRSTAD)

(HÅVARD JØRSTAD)

(HÅVARD JØRSTAD)

(HÅVARD JØRSTAD)

(HÅVARD JØRSTAD)

(HÅVARD JØRSTAD)

(HÅVARD JØRSTAD)

Telefonsnutter av Chris Brown i Oslo Spektrum:

– Leggo! Girl I wanna fuck you right now… (lol):

Bonusvideo: Breezy på krukka i downtown Oslo. Her fester han med «100 Bottles»:Etterfesten gikk altså som planlagt ned på klubben G10, som var fullstendig stappa. Breezy fjaset og festet innerst i lokalet i en kort stund, men etterhvert ble det for trangt og dyttingen for hektisk. Chris dro da ned i et lukket lokale i kjelleren, hvor han danset i baris med sitt crew og femti norske jenter. Det effektive fotoforbudet for alle, inkludert jentene som danset med ham, lød som følger: Ett bilde og man ryker ut, og telefon/kamera blir beslaglagt.
 
Vi snek til oss til et par random bilder. Et med Mona Berntsen og bestis Alexandra Joner, og to med noen norske gladjenter som laget god stemning for Chris & co:

(730)

OPPDATERT: Mange har spurt oss hvem disse festjentene er: Erika Vermeulen, Helene Urberg og Juni Maria:

(730)

(730)


PS: Usjenerte Juni snek seg til et bilde med Breezy. Fra hennes Instagram:


Mona Berntsen til 730: – Det blir helt ubeskrivelig!