Hopp til hovedinnhold
R&B-SUKSESSFEST I OSLOS STORSTUE (730)

Bilder: Party med vaginaprins

En eller annen ekte musikkjournalist burde skrive en reflektert aviskommentar om lørdagens Ne-Yo-konsert.

Amerikanerens største norske hit – ifølge VGs salgsbarometer – er hans gjennombruddssingel «So Sick» som lå på listen i kun to uker, og flere av de største musikkbaserte radiostasjonene i Norge har ignorert den Grammy-nominerte Stargate-partnerens svisker i etterkant.

Derfor var det kanskje ikke så rart at mange rullet pessimistisk med øynene da R&B-sangeren ble booket til selveste Oslo Spektrum.

Det skulle dog vise seg å være midt i blinken, ettersom stjernen har en svær fanbase; Nesten 7000 oppspilte nordmenn dukket opp, noe som fikk den gigantiske hallen til virke stappfull, mens lyden fra salen lød ekstremt utsolgt. De voksne stod på sine seter med armene i været, mens de fem første radene var dominert av purunge jenter med «Ne-Yo»-sprittusj i ansiktet og tårer nedover kinnene. Vaktene dro gråtende, utslitte jenter over gjerdet hvert 10. sekund.

Under showet sendte 30-åringen intense, effektive samleieblikk ut i salen, som ble svart med hyl og klynking, samt at han serverte smågrisete koseprat til personer han pekte på (Oh, are you two girls a couple? Girl-on-girl action? Call me!) og dirtydanset med sine sexy dansere.
Med et tight band plassert over ham, proft oppsett, lekkert lys og lyd, perfekt sangstemme og en katalog som er i ferd med å kunne matche noe av Motowns beste (brannfakkel?) så fikk den norske R&B-fansen en perfekt, erkeamerikansk oppvisning.
Funny fact: Fra scenen hilste Ne-Yo til sine brothers from Norwegian mothers, altså Stargate.
Jobben til de mange oppvarmerne var ikke enkel.
Tommy Tee og Son of Light fikk respons, endel takket være Jesse Jones som spurte om det var noen fra Groruddalen på plass (JAAAA!!!!) og gjesting fra Vinni fra Paperboys, mens Lars Vaulars to nye technolåter ble møtt med stillhet, iallefall sammenlignet med galskapen på by:Larm.
Stakkars fenomenale Clipse, som serverte godbiter som ikke falt i smak.
Men Karpe Diem, som gikk på rett før Ne-Yo, ble definisjonen av oppsving. For første gang (i Norge) stilte Chirag og Magdi med band (Something Sally), og det lød så bra at vi glemte at de hadde med musikere. Den setningen er ment som kjærlighet, ettersom rappere med band ofte blir forstyrrende rot.
Hele Oslo Spektrum reiste seg og kunne tekstene utenat, og duoen ble så glad at det så ut som de nesten skulle begynne å grine. Rørende shit.

Moderne DJ med en brennfersk baby som ventet hjemme (730)

Ringreven Son of Light er fortsatt fresh (730)

Vinni stilte for Jesse Jones – og danske Alis, faktisk (730)

Tommy Tee er sponset av hipsterskatemerket Supreme (730)

Kenny Bong fra Loudmouf Choir er delvis sponset av Freia (730)

Gate/gladgutten Jesse Jones (730)

New Yorks Saigon ble med på «Drabant» (730)

Tommy Tee spiser god om dagen. Nei vent, det er Statik Selektah fra Boston, som er aktuell med et meget tøft album (730)

Lars Vaulars faste eye candy-booster Girson kastet ikke skjorta denne kvelden (730)

Hitsingelen «Rett opp og ned» ble litt for ny (730)

Pusha fra Clipse er en råtass (730)

Broren Malice er også en godgutt (730)

Mens Clipses backup/vakt Ab-Liva er verdens høyeste rapper (730)

(730)

(730)

Gøy for unga (730)

Chris fra Qualitytime og en fra Ne-Yos store entourage (730)

Vår hjemmejente Judy glemte at blitz gjør sorte tynne plagg gjennomsiktig, men vi sensurerte nipslippen (730)

Chirag klippet seg på Stureplan (730)

Tougher than leather (730)

Boost (730)

Karpe med gitarsolo ble ikke rart (730)

DJ-navnet DJ En som heter Marius funker også fint (730)

PS: For å ta bilder måtte man eskorteres inn foran scenen av vakter, men under danseshowet og konserten til Sandra aka Lil Lyng og Stella Mwangi kom det ingen og hentet oss. Sadface. (730)

Signer henne (730)

Fin jakke (730)

Michael Jackson ble hyllet (730)

Gladjenter svingte seg, bandet i bakgrunnen (730)

Apropos bakgrunn: Fin bukse (730)

Skal vi danse-vinner Lene Alexandra takket heldigvis ja til å stille for Ne-Yo (730)

Sassy (730)

(730)

Ne-Yo gjorde inntrykk (730)

(730)

Det var også et par gutter på første rad (730)

(730)

Rubba-dub (730)

(730)

(730)

(730)

(730)

(730)

(730)

(730)

(730)

(730)

(730)

Den offisielle etterfesten var på utestedet Emil & Samuel: Her er bildene!
Da Ne-Yo og hans mannlige og kvinnelige dansere forlot klubben ble det angivelig bråk mellom amerikanerne og nordmenn, og ifølge VG Nett ble en av de ansatte slått ned.
Vi var på den stappfulle festen, men så ikke det som skjedde, bortsett fra uniformert politi som lusket rundt. Vi ble fortalt at en gjest tafset på en av de kvinnelige danserne, noe som ikke var populært, og at det endte med at kvinnen falt, som førte til en hissig krangel som ble til slag.

Ifølge VG-saken skal en av Ne-Yos folk ha truet med en kniv fra utestedets kjøkken. Konsertarrangøren forteller oss at de mener personen ikke var tilknyttet artistens reisefølge på 36 folk.

Ne-Yo og danserne ble ransaket, men fortsatte til Grand Hotel hvor gutta i bandet fyrte opp en funky jamsession til søndag morgen klokken 8 (med en norsk gladjente som fikk demonstrert sine mikrofonferdigheter for amerikanerne).
Oslo-konserten var den siste på Ne-Yos verdensturné.

Les mer