Hopp til hovedinnhold

Bildebonanza: Bergenfest 2018 ♥


Alle bilder: Robin Bøe for 730.noI år har folkene i Bergenfest arrangert festival i nesten en uke. De startet allerede på mandagen med Bergenfest Ung, hvor åtte tusen kids og foreldre kunne oppleve konserter i edrue omgivelser.

Vi kom ikke til Vestkysten før fredag og fikk med oss de to siste dagene med konserter.

Kan man dra på ute-arrangement i Bergen uten å nevne været? For det regnet faktisk nesten ikke. I stor kontrast til fjoråret da vi druknet daglig.

Cez stormet Plenen som en slags Duracell-kanin. Han spilte både klassikeren «Botanisk hage» og «Vi er perfekt men verden er ikke det», samt flere nye og litt eldre godbiter.

Selvfølgelig gjorde han «Håper du har plass», til allsang fra publikum. Eller, litt allsang. Publikum kunne gjerne dratt på litt til. Men det var fint.

Det var også hyggelig at han hadde med seg både strykere og blåsere på scenen.
  

Jessie Reyez var like sjuk som på Øya i fjor. 28-åringen serverte festivalens beste konsertopplevelse. Like mye karisma og talent i én og samme person skal du lete lenge etter. 

Under «Body Count» hadde kanadieren en festlig snutt på storskjermen bak seg. Det var eggplant-emojis og festlige memes i skjønn forening, alt for å understreke frasen «dodging dicks daily». 

Før «Gatekeeper» fortalte Jessie om hvordan menn i musikkbransjen utnytter kvinner, og at hun selv har blitt utsatt for sexpress. «I will not suck dick for a deal» ble gjentatt flere ganger.

Klikk her for å se den viktige kortfilmen hun slapp i 2017.

Jessie fortalte også at hun hadde en ydmyk start på karrieren. Hun begynte som en coverlåt-artist foran iPhone-kameraet og pleide å poste egne versjoner av kjente låter. Derfor, for anledningen, gjorde hun blant annet Drakes «Headlines» fra 2011.

Bendik startet med den nydelige singelen som kom ut samme dag, «Tro meg». Bergenseren bød på flere triste låter, som blant annet «Hjertebank og kulde», «Jeg tror det blir bra igjen» og selvfølgelig «Kriger».

Hun spilte heldigvis også gladlåta (som handler om kjæresten hennes som i tillegg hadde bursdag på fredag), «Perfekt».

Kjartan Lauritzen hadde med seg storebror Theodor bak DJ-bordet, og Daniel alias Pappaen til Vienna på scenen. Per (som han heter på ekte) spilte på Bastionen og det var så fullt der at mange måtte stå utenfor området. Kjartan sa det var kjipt for dem. Heldigvis for oss som stod innafor, fikk vi ikke bare servert en konsert, men et SHOW. 

Stemningen var forrykende under alle klassikerne, som «Havanna» (hvor de også hadde en ordentlig koreografert dans), «Nyte D» og «Porno», og han hadde også (med godkjennelse fra bandet selv) lånt Datarocks «Fa-Fa-Fa». Som om han i det hele tatt trengte å fri mer til bergenserne (nei). 

Ikke nok med det, han spilte også cover av Astrid S’ «Such a Boy», eller «Berre ein gut». Så avsluttet han selvfølgelig med «Fredag», til tårer fra samtlige to i redaksjonen som var tilstede. Takk, Per. Du er snill. 


Det var stappfullt på Plenen før Gabrielle av Bergen kom ut på scenen. Er alltid ekstra stas å oppleve henne i hjembyen. 

Da hun kom ut på scenen, iført oransje fra topp til tå, flagret både antrekk og hår i vinden. Det var på grensen til religiøst og helt perfekt. Spesielt nydelig var det da hun sang «Du går fri».

Og «September».

Og «Mer». 

«Den neste sangen er sikkert den låten som gjorde at dere begynte å høre på musikken min», sa Gabby før en tilbakelent og akustisk versjon av «Ring meg» kom på høyttalerne. Alle hylte med. 

Popstjernen avsluttet selvsagt med «Fem fine frøkner» og absolutt alle hadde henda i været. Det var et nydelig syn. Vi har fortsatt gåsehud. 

Gabby hadde med seg sin faste SoMe-reporter Tore Grimstad + fotograf Christoffer Krook: 

Astrid S hadde såpeboblemaskin (!) og oransje beltespenner over hele scenen. Bergenfest-gigen var hennes første konsert i 2018. Og dét i solfylte Bergen. 

Tror ca. alle de 5000 som så Rennebu-baben spille koste seg glugg. 

Sondre Justad
startet med «Fanga i en drøm» bakerst ved lyd- og lysteltet. Og allerede da var intet tørt øye å se i publikum.

Han kom seg til scenen, altså foran et folkerikt Plenen, og var raus nok til å også ta et par låter derfra. En blanding fra både debutalbumet Riv i hjertet og Ingenting i paradis

Plutselig, etter å ha gjort «Ilden», forsvant han fra scenen igjen, og befant seg på en boks midt i publikum. Der spilte han først den rolige, nydelige «Tett inntil mæ», før han dro opp den kjente stigen fra releaseturnéen, og dro til med «Det e over». 

Deretter var det vel ingen annen naturlig måte å komme seg tilbake til scenen enn å crowdsurfe. Det gikk heldigvis bra med alle involverte. Så spilte han blant annet den nydelige singelen «Ikke som de andre», og avsluttet åpenbart med «Riv i hjertet». 

Man skulle nesten trodd Sigrid løy da hun sa hun var fra Ålesund. Heldigvis sa hun at hun både bor i Bergen og følte seg som en bergenser da hun trollbandt alle foran Plenen på lørdag.

Bergenser eller ei, alle satt pris på Sigrid. Publikum var ikke verdens mest ivrige, men det gjør samtidig ingenting når artisten klarer å dra dem opp med sin egen energi. Fordi Sigrid på scenen er både gøy, fascinerende og bra. 

Og under blant annet «Fake Friends», «High Five», «Raw» og ikke minst «Don’t Kill My Vibe», var verken hun eller koristen alene om å synge. Ei heller da hun avsluttet med den største energibomben av dem alle; «Strangers». 

Vi skulle nesten ønske vi så litt Sigrid hver morgen, så vi våknet og kom i godt humør <3

James Bay kunne jo faktisk vært kjærlighetsbarnet til John Mayer og James Dean.

Briten er like flink som han er søt, og det er vanskelig å ikke smile når han smiler. Det var litt glissent i rekkene mot slutten, men gitarkameraten så tilsynelatende lite affektert ut. 

Publikum var aller mest begeistret for den litt eldre delen av repertoaret, men ingen ble trist av å høre nye låter. «Craving», «Best Fake Smile», «When We Were On Fire» og «Hold Back the River» fikk best respons. Ikke minst «Let it Go» – da vugget alle i takt. 

Til stor glede for alle sølvrever og likesinnede covret han Bonnie Tylers «The Best». Det likte Bergen veldig godt.

James Bay kan gjerne komme tilbake i 2019 også.

Vårt personlige høydepunkt fra festivalen:

#NKVO på #Bergenfest ❤️ #jessiereyez #russia2018 #worldcup

Et innlegg delt av 730.no (@730no)

Takk for i år, Bergenfest!

Se også: Slik var Bergenfest i 2017

Nyeste saker fra 730.no

Les mer