Hopp til hovedinnhold
Norsk musikk-demoner: SKAAR og iris (Brusjan)
Norsk musikk-demoner: SKAAR og iris (Brusjan)

Topp 13 norske låter som kom i dag

Norsk musikk-fredag!

Mens mutantene herjer utenfor, satt vi inne i natt og hørte gjennom ny norsk musikk.

Vennligst njut dette varierte utvalget – for kulturen.

iris feat. SKAAR «voodoo voodoo»

Vilde & Hilde 💜 Det måtte en hyttetur til den flotte vestlandsbygden Os til for at disse to skulle finne sine indre demoner. Og voila; her er resultatet! En ganske stor kontrast fra det vi har hørt fra iris tidligere, men begge viser her – igjen – at de er både solide låtskrivere og artister. Mer musikk fra disse to jentene med små og store bokstaver sammen, takk? De har skrevet låten med Andreas og Fredrik Svabø og Askjell Solstrand. Sistnevnte har produsert.

 

Kamelen «SJAKKMATT»

Ca. ingen norske rappere slipper like mye som Kamelen. De seneste slippene blir til albumet #FRIKJENT, inspirert av fire måneder i varetekt (!) for et ran han ikke begikk. Marcus får her utløp for en del av sin frustrasjon. Alle låtene er produsert av Nado alias Sebastian Jespersen.

 

Rat City feat. Dagny «Bad»

Gratulerer til Dagny Norvoll Sandvik, som i fjor ble en av Norges største popstjerner <3! Vi alle vet hvor bra det gikk sist Drammens-brødrene og Tromsø-dronningen jobbet sammen (jamfør «Somebody»). Her får vi også en råsterk poplåt, som bæres eksepsjonelt godt av stemmen til Dagny. Skrevet av Kent og Cato – alias Rat City – og Dagny, med Gustav Nystrom, Hilda Stenmalm og Lasse Michelsen.

 

8lanco «FREE YOUR MIND»

Før jul kom 17-åringen fra Sandviken i Bergen med «SELF-TAUGHT». Nå er det unge, store talentet tilbake med en frisinnet bop, som han har skrevet og produsert selv. PS: 8lanco, gjør en låt med 6lack? 🌹

 

Alan Walker feat. ISÁK «Sorry»

Den samiske gruppen beklager seg sammen med EDM-popprinsen fra Fana. Utenom om ISÁK-vokalisten Ella Marie Hætta Isaksen, har Alan skrevet låten sammen med sin manager Gunnar Greve og rapveteranen Vinni, samt fem andre flinkiser. Produsert av Alan, James Nije, Kasper og Sander Meland. Fun fact: Den bergenske 23-åringen har 20 millioner månedlige lyttere hos Spotify 📈

Husk! Albumet til ISÁK er ute nu.

Tittelen Roasut betyr «stormer».

 

Eirik Lyng «Hvis du vil»

Alta-gutten går i en litt ny retning, men holder seg fortsatt til fengende pop. Låten handler om å kanskje få en sjanse til. Selvsagt hvis den andre parten vil. Det er veldig oppløftende at det også virker å være en lysende fremtid for nordnorsk pop. Skrevet med og produsert av Helge Moen og Jim Bergsted alias Tobago.

 

Stefanos Yowhannes «Tremble»

Vi ble begeistret da Stavanger-gutten slapp debuten – og vi er gira igjen. Den nye låten handler om hvordan det var å bo i et annet land, og hvordan han omfavnet både utfordringene og det som var spennende – og det å endelig kunne si det som det er. Levert i en deilig R&B-indie-elektronika-blanding. Han har skrevet den med Jonas Kroken Sævereide og Lasse Lokøy alias Lokoy, som også har produsert.

 

AnyKurrency «Same Old Freestyle» 

Oslo-gutten har bodd lenge i London, men er tilbake i Norge. Her serverer AK det som skal være oppvarmer før flere slipp fremover.

 

Sebastian Zalo «Dra tilbake»

«Samme gamle regla om og om og om igjen…» Horten-gutten tar frem kassegitaren og mimrer på en låt som får deg til å savne sol, sommer, strand – og sannsynligvis minst én spesiell person fra fortiden. Sebastian har skrevet og produsert denne med sin favoritt August Stubø, som også bidrar mye på albumet RTRO//SPKT fra i høst. Fersk throwback: Sjekk ut duetten med selveste Odd Nordstoga her.

 

Big Daddy Karsten «Smile»

Arendals-rapperen går pop til ære for Melodi Grand Prix. Det smørblide slippet kommer kort tid etter at Big Daddy Karsten Marcussens ikke så mjuke freestyle, hvor han flipper Jack Harlow-bangeren «Tyler Herro». Sjekk ut musikkvideoen her.

 

Maria Mena «Ghettoparasitt»

Realityshowet Hver gang vi møtes sesong 11 byr blant annet på Marias versjon av svisken til Hkeem. Fortjent fun fact: Han vant Spellemannprisen for musikkvideoen, regissert av Thor Brenne.

 

The Ella Sisters «Neon Lights»

Kristiansand-tvillingene Charlotte og Maren Wallevik Hansen teamer opp med produsent Matt Ingram. Selv om de her er ganske forbanna, pakkes det inn som feelgood 🤍

Mer norsk musikk:

Wow: Yasir Moa debuterer

Unge stjerneskudd: Hva gjør MGPjr-vinnerne nå?

Annonse: Synne fortjener en plass i spillelisten din ♡♡♡

Les mer