Hopp til hovedinnhold
Skål for Bey (Parkwood/Columbia)
Skål for Bey (Parkwood/Columbia)

Break My Soul med Beyonce er hennes første nr. 1 siden Single Ladies

Break My Soul tar nummer 1 på Billboard Hot 100! Gratulerer til Beyonce som får sin åttende førsteplass på klodens største hitliste.

beyonce break my soul number 1 billboard hot 100

«Break My Soul», co-produsert av Isak Swing alias Jens Christian Isaken fra Bergen, er den første offisielle solosingelen fra Bey som tar nummer 1 på 14 år.

Hennes forrige var «Single Ladies (Put a Ring on It)» i 2008. Musikkvideoen til klassikeren har 875 millioner hos YouTube.

I etterkant har hun vært på toppen av hitlisten som gjest for Ed Sheeran og Megan Thee Stallion på henholdvis «Perfect» og «Savage Remix». Albumet tar nummer 1 på Billboard 200. Hun er den første kvinnelige artisten til å klare dette i 2022. Den forrige kvinnen til å toppe Billboards albumliste var hennes Columbia Records-kollega Adele i 2021


Låten har fått The Queens Remix med Beyonce & Madonna.

OPPDATERT 5. august: Den første singelen fra Act I: RENAISSANCE har fått en ny versjon: Beyoncé teamer opp med Madonna på «Break My Soul (The Queens Remix)». Remixen kan lastes ned for 1,29 dollar på nettstedet til Beyonce.

– Queen mother, Madonna, I love ya, sier Bey på remixen.  – Strike a pose, vogue…

«The Queens Remix» sampler Madonna-klassikeren «Vogue» fra 1990, som Madonna fikk culture vulture-kritikk for da den kom. Selv om hun var en del av queer-klubbscenen i New York på 80-tallet og innom mange ballroom-hus. På låten lister Madonna  navnene på flere Hollywood-stjerner. Kun hvite personer. Beyonce kaster litt snikskygge på veteranen? På remixen B navnene på flere svarte og brune artister, utøvere og ikoner. Blant andre Rosetta Tharpe, Santigold, Bessie Smith, Nina Simone, Betty Davis, lillesøs Solange Knowles, Erykah Badu, Lizzo, Lauryn Hill, Roberta Flack, Missy Elliott, Aretha Franklin, Anita Baker, Helen Folasade Adu alias Sade, Jill Scott, Aaliyah, Kelly Rowland, Michelle Williams, Rihanna, Nicki Minaj, sin duo Chlöe x Halle, Alicia Keys og Whitney Houston.

listen to Beyonce Madonna Break My Soul The Queens Remix

Beyoncé & Madonna – Break My Soul (The Queens Remix)

Beyonce har fulgt med på Legendary på HBO Max? Hun shouter ut det innflytelsesrike ballroom-husene House of Xtravaganza, House of Revlon, House of Telfar, House of Amazon og House of Aviance. B sampler Kevin Aviance fra det sistnevnte huset på sin «PURE/HONEY» fra hans «Cunty» fra 1996.

Musikkvideoen er regissert av selveste David Fincher.

Se også: Madonnas datter som savage modell for Rihanna 🔥

listen to Beyonce Madonna Break My Soul The Queens Remix

Madonna på premieren til The Beatles: Eight Days A Week i London i 2016 England. (Karwai Tang/WireImage)

Singelen «BREAK MY SOUL» er co-produsert av Isak Swing alias Jens Christian Isaken fra Bergen 🇳🇴

RENAISSANCE tar førsteplass på Billboard 200. Beyonce er den første kvinnelige artisten som klarer dette i 2022. Forrige kvinne til å toppe Billboards albumliste var Beys Columbia Records-kollega Adele i 2021.

Les forrige sak nedenfor.


Beyoncé skal fjerne «spaz on that ass».

beyonce kelis sample energy beef RENAISSANCE

RENAISSANCE er ute 👸🏽🐝 (Parkwood/Columbias/Sony)

Det syvende soloalbumet til Beyoncé, RECESSION RENAISSANCE, lanseres nå med brask og bram, hvor B går for en blanding av dance, house, pop, R&B og bounce. Platen hylles av de fleste anmeldere. Noen kaller utgivelsen for et mesterverk.

Men deler av teksten på låten «HEATED», hvor Drake er kreditert som låtskriver, får mange tomler ned.

Beyoncé synger: Spazzin’ on that ass, spaz on that ass…

«Spaz» og «spaz out» er gammel slang for vill og gal, men kommer fra «spastic». For mange er dette kun assosiert med lidelse ettersom spasme er betegnelse på brå, ufrivillig kronisk krampe. Dette kan forekomme i både skjelettmuskler og i musklene i indre organer, og er for mange smertefulle. Teksten på «HEATED» er dog ikke vondt ment, forsikrer Texas-veteranen, som altså skal bytte det ut «Ordet, som ikke brukes med vilje på en skadelig måte, vil bli erstattet», skriver teamet til Queen B i en kort uttalelse.

Låten, som er basert på en Drake-demo med samme navn, er co-produsert av Drakes OVO Sound-produsent Boi-1da.

Beyonce fikk kanskje ikke med seg at Lizzo måtte fjerne «spaz» fra sin singel «GRRRLS» for to måneder siden: Les mer

«HEATED» har blant annet blitt temaet for et innlegg i The Guardian fra aktivisten Hannah Diviney «Beyoncés engasjement til å fortelle historier musikalsk og visuelt er uten sidestykke. Det samme er hennes makt til å få verden til å ta hensyn til fortellingene, kampene og nyanserte, ekte opplevelser av å være en svart kvinne… Men det unnskylder ikke hennes bruk av problematisk språk», skriver hun. I forkant uttrykket Hannah også sin skuffelse på Twitter.

Det vil være lett å erstatte «HEATED» hos for eksempel Spotify. Men det blir verre med CD- og vinylversjonene av RENAISSANCE, som hun altså må lage nye versjoner av.

beyonce cd art renaissance Spazzin on that ass spazz on that ass heated lyric

👸🏽🐝 (Parkwood/Columbia/Sony)

Luksusversjonen av CD-en kommer for øvrig med et heftig hefte med 28 bilder. Act I: RENAISSANCE, som albumet egentlig heter, er en trilogi.

beyonce cd art renaissance Spazzin on that ass spazz on that ass heated lyric

Beyoncé Giselle Knowles-Carter (Parkwood/Columbia/Sony)

Datoene for Act II: RENAISSANCE og Act III: RENAISSANCE er ennå ikke annonsert.

beyonce horse renaissance Spazzin on that ass spazz on that ass heated lyric

(Parkwood/Columbia/Sony)

På Spotify Global er 12 av sporene fra REINASSANCE i topp 50. Beyhive-avdelingen i Norge står ikke på like hardt. Her til lands er ingen av de nye Beyoncé-låtene i topp 50. (Topp 10 i Norge akkurat nå er dog fylt med norske artister: Capow x 2G, Beathoven, Ballinciaga, David Mokel, UNDERGRUNN, Broiler, Kamelen og Emma Steinbakken.)

Åtte av låtene på REINASSANCE er produsert av den kvinnelige duoen NOVA WAV, som består av Chi alias Brittany Coney og Blu June alias Denisia Andrews. (Ja, det er verdt å nevne at dette er en kvinnelig duo. Det er ikke nok kvinnelige musikkprodusenter.) Det høres ut som Beyoncé bruker JAY-Z’ rapping og slang på mange av låtene. Han er kreditert som låtskriver på tre av dem.  «MOVE» gjestes av legenden Grace Jones og nigerianske Tems. Drake er kreditert som låtskriver på «HEATED», produsert av Boi-1da fra OVO. «CHURCH GIRL» har hun laget sammen med Kanye West-mentoren No I.D. og The-Dream.

Les også: Da Kelis hørte albumet ble hun forbanna på Beyoncé og Pharrell Williams

Les mer